Viikko sitten oli taas sekä Kotkien että Haukkojen vuoro pelata sarjapelejä.

Lomailujen, sairastumisten, ikävien vastoinkäymisten ja muiden poissaolojen seurauksena joukkueet olivat todella raajarikkoisina liikenteessä. Onneksi pelaajapuolelle saatiin jälleen kerran apuja seuran -08 Black- ja White-joukkueista. Valmennuksessa ja tilastoinnissa saatiin apua parilta isältä ja joukkueenjohtajan hihasta vetämältä jokerikortilta, itseltään Samuli Thammilta.

KKP - Kotkat 9 - 15

Kotkien pelit pelattiin Tiger Sportissa, joten matkaväsymyksen taakse olisi turha mennä mikäli pelit menisivät huonosti. Kotkien ryhmää saatiin täydennettyä lopulta vuotta nuoremmista kolmella pelaajalla. Myös peliryhmän valmennus koki täydellisen muutoksen kun penkin takana häärivät edarikapteeni Samuli Thamm apunaan Jani, jonka monet tuntevat paremmin joukkueen luottopakin isänä.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin KKP, joka sai edellisessä kohtaamisessa kokea Kotkien vaarallisuuden 14-2 päättyneessä pelissä. Vaikka joukkueen esitysten ailahtelevuuden vuoksi edellisen pelin tulosta on turha muistella, niin tälläkin kertaa ottelu alkoi hyvin.

Vaikka lainavalmennukselle annettiin lähes vapaat kädet tehdä mitä tahansa, niin pojat löysivät silti omat tutut paikkansa kentältä. Joukkue hyökkäsi aktiivisesti koko viisikolla ja pelattiin jälleen aktiivisesti joukkueena paljon palloa syötellen.

Vastustajan maalit olivat taitavia yksilosuorituksia, eikä pelin ajan kylmänä maalissa seisonut maalivahtimme voinut maaleille mitään. Nämä ovat vaikeita pelejä maalivahdille kun pallo pyörii suurimman osan ajasta vastustajan päädyssä, jonka jälkeen he käyttävät omat paikkansa tehokkaasti. Vähän paremmalla puolustamisella lukemat olisivat olleet paljon kauniimmat.

Viimeisessä erässä osuttiin hyvällä prosentilla maaliin, sillä erässä tehtiin yhteensä peräti 13 maalia!

Voi olla syynä myös se, että jalka alkoi jo vähän painaa kapean miehistömäärän ja vauhdikkaan pelin vuoksi.

Loiske Jellonat - Kotkat 13 -1

Kotkien toinen vastustaja oli Loiske Jellonat.

Peli alkoi suhteellisen tasaisesti, vaikka espoolaiset hallitsivatkin hienokseltaan peliä. Mitä pidemmälle erä eteni, niin sitä vähemmän Kotkanpoikien jalka enää liikkui. Erän loppuun asti sinniteltiin tasatilanteessa, kunnes jouduttiin kaivamaan pallo ensimmäisen kerran omasta maalista pois. Erätauolle mentiin siedettävässä 1-0 tilanteessa.

Toisessa erässä pojat hyytyivät kokonaan ja vastustaja juoksi meidät kumoon. He valloittivat keskiviivan ja me ei vaan päästy juurikaan pallon kanssa hyökkäysalueelle. Jellonat olivat paljon agressiivisempia 1vs1 tilanteissa ja juoksivat ohi suurimmasta osasta meidän pelaajia. Peli repesi täysin ja tauolla tilanne oli jo 9-1.

Kauden teeman mukaisesti mentiin tämäkin peli loppuun. Kun peli siis repesi toisessa erässä täysin, niin kolmannessa erässä loppuu se viimeinenkin yritys sekä peli-ilo ja vastustaja tekee maalin lähes jokaisesta hyökkäyksestä, näin tälläkin kertaa.

Erää pelattiin vajaa 6 min. ja se oli sitten siinä.

Tiivistettynä ensimmäinen peli oli hienoa katseltavaa, jossa pojilla oli pilkettä silmäkulmassa ja pallo liikkui, kun taas toisessa loppui täysin liike ja paremmalle hävittiin selvästi. Pojat olivat mielissään, kun saivat ohjeita edaripelaajalta ja taisi Samulillekin tehdä hyvää katsella välillä vähän pienempienkin poikien pelejä, kun iski seuraavana päivänä divaripelissä kaksi maalia.

TU Thunder - Haukat 13-5

Haukkaryhmä lähti pelaamaan tällä kertaa iltavuoroon kehä III:n länsipäähän, kun ensimmäinen peli starttasi vasta klo 15 lauantai-iltapäivänä. Vastaan asettui tuttuakin tutumpi TU, tosin tällä kertaa heidän Thunder-joukkueensa.

Iltapäivän asetelmat pelille olivat myös Haukkaryhmän näkökulmasta haasteelliset, koska loukkaantumisten ym. muiden poissaolojen takia ei meinattu saada edes kahta viisikkoa kasaan ja maalivahtikin oli kysymysmerkki vielä viikon keskivaiheilla. Onneksi vuotta nuorempien ryhmästä saatiin siis tulitukea rosteriin ja näin ollen saatiin kaksi täyttä viisikkoa heti ensimmäiseen peliin ja maalivahtikin löydettiin lopulta omista pojista.

Peli saatiin tuttuun tapaan käyntiin hieman myöhässä aikataulusta, joten pitkä ilta oli tiedossa. Haukat pääsivät hyvin peliin mukaan heti ensimmäisessä erässä, jossa mentiin päästä päähän vauhdikkaasti. Valmennuksen mustien lasien läpi katsottuna Haukat hallitsivat erää. Vedot menivät Haukoille 11-6 kuvaten hyvin myös Haukkojen pienoista hallintaa ensimmäisessä erässä. Ensimmäisen erän jälkeen oltiin kuitenkin tappiolla muutamista oman pään merkkausvirheistä johtuen.

Toinen erä oli historian kummallisin. Pataan tuli 5-0, ja ihan ansaitusti. Vastustaja oli jokaisessa irtopallossa ensimmäisenä ja käänsi nopeasti vastahyökkäyksiin keskialueelta rokottaen näistä hyvällä prosentilla. Hieman heikko merkkauspelaaminen jatkui läpi toisen erän, josta TU rankaisi armottomasti. Haukkojen vedot kohti vastustajan maalivahtia näyttivät lukemaa 17, joka ei ole ollenkaan huono. Jotain se vaan kertoi ehkä meidän poikien tehottomuudesta. Tolppia ja ylärimoja tuli useampi, mutta niitä ei vaan lasketa näissä peleissä.

Kolmannessa erässä Haukat pääsivät taas pelin juoneen paremmin mukaan ja vastustajan maalia kohti pommitettiin yhteensä 22 kertaa. Näistä ei kuitenkaan kovin montaa päätynyt vastustajan maalivahdin selän taakse.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että toinen erä oli todella huono, josta valmennus kantaa vastuun. Muuten pojilta oli taas hyvää tsemppiä. Tämä ilmeni myös uhrautuvana alaspäin pelaamisena etenkin kolmannessa erässä, josta iso peukku pojille. Vaikka kuinka näitä tilastoja katsoo, niin ei se lopputulos mihinkään muutu, vaan tappio tuli. Tässä kuitenkin tilastonikkareille tiedoksi: Haukat 22 torjuntaa ja vetoja kohti vastustajan maalia 50!!!!.

Vaatihan se ensimmäinen peli veronsakin yhden nilkan vääntymisen muodossa, joten toiseen peliin lähdettiin yhden hyökkääjän vajauksella.

MaSu - Haukat 4-14

Lauantai-illan viimeiseen peliin vastaan asettui MaSu. Vastustaja lähti peliin vielä vaikeammista lähtökohdista kuin Haukat, sillä joukkue oli saanut kasaan toiseen peliin ainoastaan yhden viisikollisen pelaajia. Haukkojen scouttien mukaan kyse oli flunssa-aallosta, jonka kouriin vastustajan miehistö oli joutunut helmikuun alussa. Haukkojen hyökkäyksestä putosi ensimmäisen pelin loukkaantumisen vuoksi yksi hyökkääjä, joten peliin lähdettiinkin hieman muokatuin ketjuin. Valmennus päätti rohkeasti lähteä peliin vain kolmella puolustajalla ja kahdella hyökkäysketjulla. Peli lähti käyntiin hyvin tasaisissa merkeissä ja täytyy heti todeta, ettei vastustaja lähtenyt peruuttelemaan laisinkaan, vaan antoi heti kovaa painetta alusta alkaen omalla hyökkäysalueella Haukkojen pallolliselle pelaajalle. Yleisesti ottaen hyvin tasaisissa merkeissä ensimmäinen erä mentiin ja kummassakin kentän päässä oli paljon tapahtumia.

Haukat hoitivat nimiinsä ensimmäisen erän, mutta tilanne olisi voinut olla myös toisin päin huonommalla tuurilla. Peli jatkui aaltoilevana myös toisen erän ja aina kun unohdettiin puolustusvelvollisuus, niin MaSu oli vaarallinen. Haukat päättivät toisessa erässä laittaa vielä vähän enemmän painetta väsyneille hyvinkääläisille ja se tuottikin toiset 5 maalia, jolloin MaSun selkäranka notkahti.

Kovankuntoisen vastustajan potku ei riittänyt enää viimeisessä erässä, vaan siihen Haukat tekivät vielä 4 maalia ja naulasivat lopullisesti pelin. Haukkojen vedot kohti vastustajan maalia oli huikeat 55 kappaletta, joten saumat oli vielä useampaankin maalin. Yleisesti ottaen MaSu-peli toimi hyvänä maalintekoharjoituksena, mutta puolustuspään pelaaminen välillä unohtui.

Hieno voitto kuitenkin pojilta ja loppuun voi vielä mainita maalivahtimme torjunnat yhteensä 37 kpl, joten huippupeli myös meidän kopparilta.

Kiitokset vielä kerran Samuli Thammille, nollakaseille ja kaikille apuna olleille vanhemmille, jotka auttoivat pelien läpiviemisessä.

Jos jonkun turnauksen kohdalle voi osua kaikki mahdolliset asiat, niin se oli juuri tämä. Tästä kuitenkin selvittiin taas suhteellisen kuivilla sukilla yhteistyön ansiosta. Kiitos!