Taistellen jatkoajalle

19.02.2018

SB Vantaan naiset saivat lauantaina vieraita Pirkkalasta. Pirkat olivat ennen ottelua tasapisteissä Vantaan kanssa. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä, jotta pääsy sarjan kahden parhaan joukkoon on tavoiteltavissa.

Ensimmäisessä erässä Pirkat siirtyi johtoon jo kahden minuutin kohdalla. Wilma Leimuvaara tasoitti pelin kymmenisen minuuttia tästä hienolla yläkulmavedolla, syöttäjänä toimi Kati Kivimaa. Tämän jälkeen vieraat onnistuivat kahdesti ohittamaan Vantaan maalia vartioineen Sara Seurujärven. Jenni Rautanen kavensi kuitenkin tilanteeksi 2-3 ennen erätaukoa taituroimalla pallon ohi maalivahdin hienon pelinkäännön seurauksena.

Ajassa 31:21 ylivoimamaali siirsi vieraat kahden maalin karkumatkalle hetkeksi, kunnes Bea Karlingin kantti upposi ja taas noustiin maalin päähän. Vain kaksi sekuntia ennen erän päättymistä Pirkat onnistui jälleen maalinteossa. Erätauolle siirryttiin punomaan juonia 3-5 tilanteessa.

Viimeisen erän kotijoukkue vei 2-0. Jenni Rautanen rankaisi vastustajan puolustuksen virheestä ja kavensi ajassa 49:42. Kotijoukkue tiivisti peluutusta erän puolivälissä, ja tasoitusta haettiin vimmatusti erän lopussa ilman maalivahtia. Ajassa 59:15 tämä palkittiin Heli Haapasalmen lauottua Katri Ojalan vedon jälkeisen riparin sisään.

Jatkoajalle lähdettiin pelaamaan rohkeasti ja hakemaan kahta pistettä. Kotijoukkueen maalivahti otettiinkin pois jo ajassa 60:46 ja saatiin pyöritys käyntiin viidellä kenttäpelaajalla. Vastustaja pääsi kuitenkin syötönkatkoon pariin otteeseen, ja lopulta veti pallon tyhjään maaliin ajassa 62:03 ja sai arvokkaan lisäpisteen matkaansa.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Katri Ojala jo neljättä kertaa putkeen.

Seuraava peli on 3.3. Hämeenlinnassa Steelersia vastaan, joka on tällä hetkellä tasapisteissä Vantaan kanssa. Tärkeät pisteet ovat taas silloin jaossa.