C-tytöt aloittivat kilpasarjan toisen puoliskon

10.02.2018

C-tytöillä oli lauantaina edessään sarjan toisen puolikkaan ensimmäiset pelit.

Näissä peleissä kohdattiin toistamiseen Tikkurilan Tiikerit sekä ErVi Akatemian joukkueet. Ensimmäisenä SB Vantaan vastuuturnauksessa kohdattiin Tiikereiden joukkue.

SB Vantaan tytöt aloittivat heti ensimmäisessä vaihdossa kovan myllytyksen joka ei kuitenkaan johtanut maaliin, mutta määritteli hyvin pitkälle pelin luonteen. Peli oli hyvin C-tyttöjen hallussa  ja pallo pyöri suurimman osan pelistä vastustajan puolustusalueella. Ensimmäisen maalin teki Sini matalalla laukaukselle Emmin (Napparin) tehdessä hyvin maskia. Maali syntyi ajassa 5:33. SB Vantaan seuraavaa maalia odoteltiin kaksi minuuttia ja ajassa 7:33 antoi Sara hienon poikittaissyötön Siirille vetosektorille ja Siirin ylös suuntautunut nopea veto veti Vantaan 2-0 johtoon. Peliä oli pelattu vahvasti C-tyttöjen hallinnassa reippaasti yli 16 minuuttia kun Islalta tuli hieno syöttö Elsalle vapaaseen paikkaan. Elsan takanurkkaan suunnattu veto vei SB Vantaan jo 3-0 johtoon. Elsa tekaisi vielä erässä 4-0 maaliin ajassa 14:31, maaliin ei syöttäjää.

Toisessa erässä Vantaan tytöt eivät painostuksestaan ja hyvistä syöttöketjuista huolimatta saaneet aikaiseksi kuin yhden maalin. Ajassa 22:06 löysi Islan nopea syöttö Elsan, joka pamautti nopean vedon syötöstä vieden mustissa pelanneen C-tyttöjen joukkueen 5-0 johtoon.

Kolmannessa erässä maalinteko alkoi välittömästi ensimmäisestä vaihdosta. Saran syöttö kimpoili vastustajasta Elsalle, joka siirsi pallon itselleen vetopaikkaan pienessä tilassa. Elsan nopea rannelaukaus painui läheltä aivan ylänurkkaan. 7-0 maalissa vastustajan epäonnistunut oman puolustuspään vapari päätyi suoraan Jullen lapaan, joka hetken ihmettelyn jälkeen veti pallon kenenkään estelemättä maaliin ajassa 31:20. Vastustaja päästettiin kiukuttavasti kaventamaan peliä, kun vaparimuuriin mentiin melko laiskasti ja vastustaja kummempia ihmettelemättä tälläsi suoran vedon varmasti pelanneen Marian taakse. 7-1 kavennus syntyi ajassa 32:27. SB Vantaan viimeinen maali syntyi kun Islan oivaltava rystysyöttö maalin takaa tuli suoraan maalin nurkalla odotelleelle Elsalle. Elsalla oli helppo työ lisätä C-tyttöjen johtoa lukemiin 8-1 ajassa 38:37. Kun puolustuksemme menetti pallon oman maalin takana sai vastustajan pelaaja syötettyä pallon maalimme eteen. Vantaan epäonneksi pallo osui apuun tulleen Jullen juoksulinjalle kimmoten näin Jullen jalasta Marian taakse. Peli SB Vantaalle lopulta 8-2. SB Vantaa sai pelin aikana aikaiseksi hyviä syöttöyhdistelmiä ja paremmalla onnella/keskittymisellä olisi maaleja helposti ollut paljon enemmänkin.

Toisessa pelissä C-tytöt kohtasivat ErVin joukkueen ja pelin alku oli ilmeisen tahmeaa ellei suorastaan jähmeää suorittamista. Vastuuturnauksessa järjestävä joukkue pelaa aina ensimmäisen sekä viimeisen pelin ja Vantaan tytöillä oli kyllä jäänyt herkkyys ja tempo johonkin otteluiden välimaastoon.

Ottelun ensimmäinen erä oli löysää ja hieman velttoa tilanteisiin menoa ja vastustaja pääsi periaatteessa ratkaisemaan pelin tekemällä erässä kaksi maalia. Ensimmäinen näistä tehtiin ajassa 5:03 ja tässä maalissa ei vastustajaan menty kiinni riittävän aggressiivisesti ja näin vastustaja pääsi vetämään pallon kääntörannarilla Martsan vartioiman maalin takanurkkaan. Toisessa maalissa vastustaja katkaisi hyökkäyksemme keskiviivalla karvaamalla pallon pois hyökkääjältämme. Nopeasta vastaiskusta pallo toimitettiin kieltämättä hienolla aivan takaylänurkkaan suuntautuneella ja tolpan kautta sisään painuneella vedolla Vantaan maaliin. Rehellisesti sanottuna numerot olisivat voineet olla lepsuilun sävytteisessä erässä jopa pahemmatkin, mutta Martsa piti numerot siedettävinä. Toiseen erään Vantaa tuli jo paremmalla sykkeellä mutta hyökkäyksiin lähdettiin edelleenkin seisovilla jaloilla. Vantaan tytöt saivat maalille hässäköitä ja jopa pallon tolppaankin asti. Toisessa erässä ei ollut yhtään tilastomerkintää.

Kolmannessa erässä Vantaan olisi ollut pakko löytää toinen vaihde, mutta vastustaja pääsi syöttämään pallon poikittain ohi Vantaan pelaajien rykelmän suoraan juoksussa olleelle hyökkääjälle (ei seisovilla jaloilla….) joka veti erittäin hyvän vedon maalin takaylänurkkaan. 3-0 maali syntyi kiusallisesti, kun erää oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia. Ajassa 32:39 rikkoi vastustaja laidalta rynninyttä Emmiä (Nappari) ja ErVille tuomittiin tilanteesta jäähy, jonka syynä oli mailaan lyöminen. Vantaa hyödynsi jäähyn, kun Emmi (Nappari) syötti pallon kentän nurkasta poikittain pakkina pelanneelle Siirille, jonka veto painui maaliin. Valmennus jatkoi Siirin peluuttamista pakkina ja nosti Nellin sentteriksi. Vaikka peli tasaantui eivät C-tyttöjen hyökkäyksiin lähdöt ja syöttöjen taso ollut lähelläkään edellisten pelien tasoa. Aivan erän lopussa vastustaja teki 4-1 lukemat sorkkimalla pallon maalin nurkalta sisään ajassa 43:15.

Jos peli hävitään hyvällä pelillä ja kovan yrittämisen jälkeen ei siinä ole ikinä mitään hävettävää. Tärkeätä on se, että aina kun vedetään pelipaita päälle tulee asenteen ja keskittymisen olla kohdallaan. ErVi pelissä joukkueellamme liike lakkasi ja hyökkäyksessä odoteltiin palloja seisovin jaloin, jolloin vastustajalla oli helppo pysäyttää kaikki hyökkäyksemme pelin mennessä samalla melkoiseksi miekkailuksi. Koitetaan seuraavissa peleissä muistaa liikkua kentällä ristiin ja tarjota puolustajille ja muille hyökkääjille syöttöpaikkoja liikkeessä oleville pelaajille.

Emmi Niemi pelaa parasta kauttaan ja Tiia on päässyt lyhyessä ajassa poikkeuksellisen hyvin sisään salibandyyn. Kun Wilma ja Susakin olivat lauantaina hyvällä juoksupäällä, voidaan jäljellä olevista peleistä odottaa koko joukkueelta entistä parempaa peliä.

Erikoismaininta menee tällä kertaa vastuuturnauksen toimitsijoille. Vilpitön kiitos kaikille toimitsijoina toimineille SB Vantaa BiancoNero -kannattajaryhmän jäsenille.