KaPa-65 - SB Vantaa naiset

21.01.2018

Joukkueella oli Uuteenkaupunkiin lähdettäessä vain yksi tavoite: ensimmäistä kertaa sieltä tuotaisin kaikki pisteet mukanamme Myrtsiin. Peli alkoi tasaisissa merkeissä pelin aaltoillessa päästä päähän. Maalinteon aloitti erän puolivälin jälkeen Sini Mikkonen maalin edestä Jenni Juntusen hienon pelirakentelun jäljiltä. Ylivoimaakin päästiin pyörittämään, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Erän lopussa pidettiin toimitsijatkin hereillä, kun ensin Jenni Rautanen petasi Heli ”Luna” Salmiselle kauniin paikan maalin eteen, josta Luna pääsi nostamaaan yläriman alle divariuran ensimmäisen maalinsa, ja aivan erän lopussa pelikellon jo soidessa ehdittiin vielä ottaa jäähykin.

Toiseen erään lähdettiin siis alkuun pelaamaan pari minuuttia alivoimaa, jossa saatiin KaPa pidettyä hyvin laidoilla palloa pyörittämässä ja kaukana vaarallisimmista tilanteista. Jäähyn loputtua oli KaPan vuoro päästä kuluttuaman jäähypenkkiä, ja nyt alkoi ylivoimakin toimia. Pallo taisteltiin hienosti maalinedusväännöstä takaisin, kierrätettiin hieman ympäri ja lopulta Tiia ”Teräs” Rännäli jakoi Ansku Hellalle, joka sijoitti pallon tarkasti alakulmaan. Erän lopussa vielä koko pelin mainiosti maalissa hylkeillyt Milla Räsänen otti todellisen koppitorjunnan KaPan pelaajan luikahtaessa läpiajoon.

Toisessa erässä pelattiin kaksi ylivoimaa ja kaksi alivoimaa, jolloin normaalia viisikkopeliä ei oikein saatu rullaamaan toivotusti. Kolmanteen erään tavoitteeksi asetettiinkin pysyä poissa jäähyiltä, ja saada peli taas enemmän haltuun. Välillä tässä onnistuttiin paremmin ja välillä taas oltiin enemmän flipperissä pyörimässä. KaPa panosti kovaa ja saikin työstään palkinnon, kun Jenni Rautanen omien sanojensa mukaan joutui oman maalin edessä hodarin keskinakiksi, ja KaPa sai lyötyä pallon sisään maalin edestä. Loppuerä taisteltiin tiukasti ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla lisämaaleja hakenutta Kapaa vastaan, ja saatiin viimein lähteä kotiin kahden pisteen ja 3-1 –voiton kera.

Kysyin vielä bussin etuosan rauhassa istuneelta päävalmentaja Anssi Kiviharjulta, missä joukkue hänen mielestään näin runkosarjan puolivälissä menee: ”Isossa kuvassa mennään aikataulussa. Pienempiä pelillisiä ja muita haasteita on matkan varrella ollut, mutta niistä on selvitty melko hyvin. Pelillisesti näyttää koko ajan paremmalta, ja varsinkin puolustuspelaaminen on ollut loistavaa. Parantamisen varaa meillä on hyökkäyspelin tehoissa. Haastena on myös rosterin suuruus, alkukaudesta se oli laaja, mutta kauden mittaan on tullut loukkaantumisia, ja kovin paljoa niitä lisää joukkue ei enää kestä.” Maanantaina Varsinais-Suomen teemaviikko jatkuu, kun joukkue suuntaa kohti Suomen Turkua ja vastaan asettuvaa West Coast Sheriffsiä.