Vuosi tehokkaasti käyntiin

18.01.2018 12.00

Naiset pääsivät kohtuullisen pitkän joulutauon jälkeen vihdoin tositoimiin vuoden ensimmäisessä (koti)pelissä Uusikaarlepyyläistä Blue Foxia vastaan lauantaina 13.1. Joulutauko menikin kivasti hioessa sopivassa suhteessa tankkauksen, levon ja treenin balanssia.

Ensimmäisen erän ensimmäistä maalia ei tarvitse kauaa odotella kun joukkueen sprintteritähti Bea Karling säntää irtopallon perään ja päätyy yksin läpi. Vastustajan maalivahti kylkimyyryn ja pallo verkkoon ajassa 1:31. Ajassa 5:13 Blue Fox onnistuu avaamaan Vantaan karvauksen ja laukomaan tarkasti etukulmasta pelin tasoihin. Vantaa vyöryttää väkevästi hyökkäyksiä Blue Foxin maalille ja erän puolivälin kohdilla tämä palkitaankin rangaistuslaukauksella. Vastustajan ketterä maalivahti nappaa tällä kertaa yrityksen ja maalin tekoa päästään hakemaan ylivoimalla. Hyvistä paikoista huolimatta ylivoima päättyy kotijoukkueen estämisjäähyyn ja peliä jatketaan ensin 4 vs. 4 kuvioin ja sen jälkeen Blue Foxin ylivoimalla. Seuraavasta maalista vastaa kuitenkin Vantaa, kun vastustajan karvaus sahataan näppärin poikkarein hajalle ja lopulta Elsi Luomi tuikkaa omasta riparistaan kotijoukkueen 2-1 johtoon ajassa 16:10. Blue Fox onnistuu vielä harmittavasti tasoittamaan pelin aivan erän lopulla ajassa 19:54, joten erätauolle lähdetään tasatilanteesta 2-2. Blue Foxin maalivahdille merkittiin ensimmäisestä erästä peräti 19 torjuntaa ja Vantaan maalia vartioineelle Milla Räsäselle 6 torjuntaa.

Toisenkaan erän ensimmäistä maalia ei tarvitse kauaa odotella, kun vasen kaista aukeaa täysin ja Katri Ojala pääsee nostamaan Vantaan 3-2 johtoon jo ajassa 20:15. Syötön tarjoili Tiia Rännäli. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähdäkään, vaikka Vantaa pääsee kertaalleen pyörittämään myös ylivoimaa. Viimeiseen erään lähdetään siis niukasta 3-2 johdosta. Torjunnat toisessa erässä tasaantuivat lukemiin; Blue Fox 8 ja Milla 6.

Jos kaksi erää maalinteko oli tilanteisiin nähden varsin takkuista, niin kolmannessa erässä ketsuppi ja kaikki muutkin pullot saatiin sitten ihan kunnolla auki. Vantaa iskee heti erän alussa kahdentoistasekunnin-kuviolla, kun Jenni Rautanen tarjoilee maalin takaa ja Bea Karling iskee tilanteeksi 4-2 ajassa 40:12. Muutama vaihto siitä ja Ann-Mari Hella lämää keskisektorista Vantaan 5-2 johtoon ajassa 41:13. Syötön antoi Katri Ojala. Kauaa ei pelikello kerkeä kulua puhki, kun ajassa 41:57 Bea Karling pyöräyttää pelin kolmannen maalinsa ja samalla leivontavuoron itselleen (jes!). Syötön napautti Katri Ojala. Tehokymppi saa jatkoa ajassa 42:47, kun Jenni Rautanen laukoo kulmavaparista vastustamattomasti pelin 7-2. Syötön tarjoili Elsi Luomi. Ja taas mennään ajassa 45:11, kun Vantaan pelinkääntötempun jälkeen ollaan 3 vs.1 hyökkäyksessä, josta Elsi Luomi pääsee sijoittamaan pallon takatolpilta tyylikkäästi tyhjiin. Syötön antoi Bea Karling

Seuraavaa maalia joudutaan odottamaan tarkalleen viisi minuuttia, kunnes ajassa 50:11 Bea Karling tällää Elsi Luomen tarjoilemasta poikkarista pelin vastustamattomasti 9-2. Alle minuutti ja pallo löytyy  jälleen kerran Blue Foxin maalista, kun tällä kertaa Jenni Juntunen tällää Sini Mikkosen tarjoilemasta poikkarista ja peli jo 10-2. Tämän jälkeen Blue Fox käyttää aikalisänsä ja vaihtaa samalla maalivahtia. Aikalisä taitaa syödä parhaimman terän myös Vantaan maalintekoinnokkuudesta, koska seuraava maali nähdään vasta pelin viimeisellä minuutilla ajassa 59:01. Jenni Rautanen kieputtaa itsensä kolmen vastustajan välistä maalintekoon ja sinetöi loppulukemiksi 11-2. Viimeisessä erässä torjuntoja Blue Foxille 10 ja Millalle 12.

Tehokkaasta vuoden avauksesta on hyvä lähteä peräti viiden ottelun mittaselle vieraskiertueelle länteen, Lahteen ja lähelle Visulahtea.