Täydet pinnat pohjoisesta

06.12.2017

Myöhään lauantai-iltana 2.12 naiset pakkautuivat (pohjoista) napapiiriä kohti lähtevään junaan. Kompaktin kokoisista makuuvaunuista löytyikin omat hyttipaikat lähes kaikille. Yhteen hyttiin oli jostain syystä kerennyt, hyvästä takakarvista huolimatta, ujuttautua yksi tuntematon asukki (fani?), mutta onneksi kondarin hienoisella avustuksella viimeisillekin löytyi lopulta minimimitat täyttävä yöpaikka.

Toisilla hyvin ja toisilla ei niin hyvin nukutun yön jälkeen todettiin junan puskevan eteenpäin sen verran myöhässä, että aamupalailu oli paras hoitaa pois alta VR:n tarjottavilla. Saavuttiin lopulta Rovaniemelle hyvän sään aikana. Hetken valkoista maisemaa ihasteltua lähdettiin siirtymään kohti hallia. Liekö valkoinen maisema häikäissyt, kun todettiin kentän näyttävän ensi silmäyksellä todella isolta ja muutamia mietitytti myös kenttään piirretyt lukuisat viivat (enemmän kompastumis-mahdollisuuksia!).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä molempien pitäessä palloa ja luoden hyökkäyksiä. Ensimmäisen maalin iski Vantaa ajassa 6:48. Suklaan pehmeät kädet omistava Miia Kokko ujuttautui vasemmasta laidasta sisään, pujotteli vastustajat nippuun ja kun ei löytynyt enää ketään kelle syöttää, tinttasi pallon ylähyllylle. Nättiä! Syötön maaliin tarjoili Jenni Juntunen. Toisesta maalista vastasi Santa’s United ajassa 15:12 ja koska enempää maaleja hyvistä paikoista huolimatta ei nähty, siirryttiin tauolle 1-1 tilanteessa.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja sitä kerettiin pelata vain 33 sekuntia, kun vauhtikone Bea Karling jätti vastustajat telineisiin, kanttasi kulmasta vastustamattomasti sisään ja laukoi pallo maaliin. Syötön tarjoili Jenni Rautanen. Toinen erä eteni varsin tasaisissa merkeissä ja kuten ensimmäisessä, erän toisesta maalista vastasi Santa’s United ajassa 32:44. Lisämaaleja ei enää nähty, joten viimeiseen erään lähdettiin tasaisista 2-2 lukemista torjuntojenkin olleen tasan 15-15.

Kolmannen erän alkupuolisko alkoi vastustajan osalta vahvasti, kun ajassa 41:36 Vantaalle vihellettiin pelin ainoa jäähy ja tilanteesta myös rangaistuslaukaus. Vantaan maalia vartioinut Heini Vanne tylsytti vastustajan rankkariyrityksen ja jälleen kerran upeasti taistellut alivoima varmisti, että peli jatkui edelleen 2-2 tilanteessa. Tämän jälkeen Vantaa alkoi lisätä kierroksia koneeseen ja se palkittiinkin ajassa 47:22, kun Bea Karling iski tutuksi tulleella ”kantti kulmasta sisään ja pallo maaliin” -kuviolla pelin 2-3. Syötön tarjoili jälleen Jenni Rautanen. Ja kun vauhtiin päästiin, niin seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odotella. Ajassa 47:50 Wilma Leimuvaara iski maalin edestä vastustamattomasti Sini Mikkosen laukoman pallon riparista sisään. Vantaa iski vielä kerran ajassa 52:32 kulmavaparista, kun Jenni Rautanen unohdettiin täysin ilman merkkausta ja pallo vähemmän yllättävästi vastustajan maalissa. Syötön kulmasta tarjoili Heli Haapasalmi. Lopussa Santa’s United haki vielä tiukasti kavennusmaalia ilman maalivahtia ja onnistuikin kerran ajassa 59:01. Enempää maaleja ei nähty, joten pisteet matkasivat raiteita pitkin takaisin etelään lukemin 3-5.

Vantaan parhaana palkittiin ansaitusti tehot 1+2 merkkauttanut Jenni Rautanen. Vantaan maalia vartioinut Heini Vanne nappasi 23 torjuntaa (vastustajien vetojen lisäksi hienosti myös yhden erään oman pelaajan).