P09 Pantterit tylynä isäntänä Campossa 2.12.2017

06.12.2017

Pantterit kävivät isännöimässä syyskauden viimeistä turnausta Rajakylän Campossa lauantaina 2.12. Vastuuturnauksen ollessa kyseessä, aloitimme pelipäivän pienentämällä kaukalon oikeaan mittaan ja laittamalla toimitsijapöydän valmiiksi päivän koitokseen. Paikalla oltiin 8 pelaajan iskuryhmällä ja osaava joukko vanhempia toimitsijatehtävissä. Ohjelmassa oli kolme ottelua ja pitkiä taukoja pelaajilla matsien välissä.

Ensimmäinen vastustaja oli Oilers Bluemagic, jonka tiedettiin olevan taitava palloa liikuttava ryhmä. Ottelu olikin alusta lähtien kahden hyvin samankaltaisen joukkueen tasaista vääntöä ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin tasatahtia. Oilers aloitti maalinteon jo toisella minuutilla ja olikin alussa hieman niskanpäällä, mutta eivät päässeet kuitenkaan karkumatkalle kun meidän pojat aina taisteli pelin tasoihin ja Atte maalissa hoiti oman tonttinsa mallikkaasti. Puoliajalla Oilers oli yhden edellä tilanteessa 2-3. Omissa maalipaikoissa oltiin hieman huolimattomia ja vedot karkaili maalista ohi. Erätauon ohje olikin selkeä; Huolellisuutta pallon kanssa!

Toisen erän alkuun saatiinkin tasoitus, mutta seuraavat kaksi maalia teki vastustaja. Pojilla oli hieman huoli jo lopputuloksesta ja ajatukset meinasi jo harhailla karvaaseen tappioon. Kellossa oli kuitenkin vielä aikaa kahteen vaihtoon ja kavennus saatiinkin aikaiseksi tilanteeseen 4-5. Viimeinen vaihto oli kovaa taistelua, mutta pallo vaan meinasi tiukasti pysyä meidän kenttäpäädyssä, kunnes viimeisillä sekunneilla saatiin pitkä avaus ja vetokin maalia kohti ja pallo päätyi maalinedushässäkästä onnekkaasti Oilersin maaliin kolme sekuntia ennen loppusummerin soittoa! Tyydyttävä tasapeli 5-5 ja opettava esimerkki loppuun asti yrittämisestä käänsi suut hymyn puolelle.

Toinen peli olikin sitten odotettu kohtaaminen Jokereita vastaan. Vastustajan logo aiheuttikin selkeästi hieman lisäjännitystä muutaman pelaajan otteisiin, joka näkyi lievänä hätäilynä maalintekopaikoissa. Peli kuitenkin saatiin hyvin hallintaan ja Jokerimaalin verkosta kaivettiin palloa pois viisi kertaa ensimmäisen erän aikana ja Dan meidän maalissa yllätettiin vain kahdesti. Erä siis meillä 5-2. Erän kaikista meidän maaleista vastasi sama kentällinen ja toisen hyökkäysparin Jokerifanikaksikkomme olikin hieman huolissaan, kun paikoista huolimatta ei vielä verkko ollut heilunut. Nopea uskonluonti erätauolla ja uutta matoa koukkuun toiseen erään!

Turha mailanpuristus jäikin pois ja peli-ilo loisti taas koko joukkueella. Maali-iloittelua jatkettiin läpi koko toisen erän ja pallo liikkui muutenkin varsin mallikkaasti ja Pantterilauma oli selkeä isäntä tässä mittelössä. Maalintekovastuu siirtyi nyt toiselle kentälliselle, joka takoi 7 maalia erään ja myös toinen loi hyvin paikkoja ja onnistui kertaalleen. Jokereillekin suotiin toki 4 onnistumista, mutta omat pojat hoiti ottelun lopuksi 13-6 voitolla!

Viimeinen ottelu pitkän tauon perään oli EräViikinkien Itä joukkuetta vastaan. Vastustaja oli scoutattu edellisten peliensä perusteella taitavaksi ja liikkuvaksi joukkueeksi, mutta myös pientä turhautumista oltiin havaittu, mikäli ovat olleet tappio asemassa. Näiden tietojen perusteella lähdettiin painottaman koko joukkueen uhrautuvaa puolustuspelaamista ja erityistä huolellisuutta omissa ratkaisuissa niin, syötöissä, laukauksissa kuin myös torjunnoissa, joista vastasi tässä peleissä Juuso. Ottelu olikin hyvin tiivistä puolustuspelaamista molemmilta joukkueilta ja ensimmäinen maali nähtiin vasta reilun 10 minuutin pelin jälkeen meidän toimesta. Onnistuimme hyvin pitämään vastustajan pois ykköspaikoilta ja erän loppuun teimme vielä itse toisen maalin. Erätauolle siis 2-0 johtoasemassa.

Toiseen erään mentiin samoilla teeseillä ja viimeisetkin energiat luvattiin käyttää oman maalin puolustamiseen. Näin myös tapahtui ja peli jatkui hyvin samankaltaisena kuin ensimmäinenkin erä.

Vastustaja sai kuitenkin maalin erän alkupuoliskolla ja jaksoi myös puolustaa hyvin omaa maaliaan. Tolppaa lähemmäksi he eivät kuitenkaan enää päässeet ja meidän viimeisen minuutin maali vapautti joukkueen railakkaaseen loppuhuutoon ja voittolukemat siis 3-1 tästä vähämaalisesta puolustuspelistä!

Hyvä turnauspäivä jälleen takana ja hyvillä mielin kohti Joulua!