Naiset kerryttivät jälleen pistetiliään

20.11.2017

SB Vantaa–FBC Loisto 3–2 (1–1, 2–0, 0–1)

Sunnuntaina 19.11. naiset pelasivat kotiottelun ja saivat vieraakseen FBC Loiston. Vauhdikkaan ja monivaiheisen ottelun lopputuloksena naiset saivat täydet kaksi pistettä.

Ottelun ensimmäinen erä ja etenkin sen alku oli kotijoukkueelle hankala, mistä kielivät maalivahtien torjunnatkin: Kotijoukkueen Milla Räsäselle kirjattiin ensimmäisestä erästä 12 torjuntaa, kun vastustajan maalivahdille merkittiin siitä puolet, 6 torjuntaa. Ottelun alun hankaluuksia kommentoi myös päävalmentaja Anssi Kiviharju: ”Ottelun aloitus oli tällä kertaa meille hankala, kun ennakkoon meille tuntematon mutta taitavaksi aavisteltu FBC Loisto pääsi hallitsemaan tapahtumia, emmekä me saaneet haluamiamme asioita toteutumaan omassa pelissämme.”

Maalinteossa onnistuikin ensimmäisenä vierasjoukkue ajassa 11:15. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat ottivat kahden minuutin rangaistuksen maasta pelaamisesta. Täten naiset pääsivät yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Ylivoimaa ehdittiin pelata alle minuutin verran, kun Jenni Rautanen teki Heli Haapasalmen syötöstä vantaalaisten ensimmäisen ja ottelun tasoitusmaalin ajassa 15:19.

”Käänne tapahtui, kun päästiin ylivoimalle. Se sujui mainiosti, ja ylivoimamaalin jälkeen oltiin paljon paremmin pelissä mukana”, Kiviharju luonnehti ensimmäisen erän käännekohtaa.

Ottelun toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti vahvempi, ja naiset voittivatkin sen maalein 2–0. Kiviharju kommentoi ottelun toista erää: ”Ekalla erätauolla pystyttiin vielä teroittamaan joukkuepelimme kulmakiviä, ja toisesta erästä alkaen tilanne oli hyvin hallussa meillä.” Vantaalaisten toinen maali tehtiin niin ikään ylivoimalla ajassa 29:11. Maalintekijänä toimi toistamiseen Jenni Rautanen, kun taas syöttäjän rooliin asettui Bea Karling.

Naisten kolmas maali syntyi aivan toisen erän lopulla, ajassa 39:48. Maalia edelsi arvokas työ puolustuspään kulmaväännössä. Naiset olivat tilanteessa vahvempia, ja Katri Ojala syötti pallon Bea Karlingille, joka hyödynsi hyökkäyspäähän auenneen tilan ja saattoi naiset jo kahden maalin johtoasemaan.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3–1, joissa peli pysyi aina viimeiselle minuutille saakka. Vierasjoukkue pelasi viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtiaan ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Ajassa 59:30 vierasjoukkue kavensi ottelun lukemiin 3–2, joka jäi ottelun lopputulokseksikin.

”Vastustaja oli tänään poikkeuksellisen taitava teknisesti; talenttia joukkueessa riittää. Tällä kertaa voiton takasi meille hyvin toiminut puolustus- ja maalivahtipelaaminen sekä erittäin hyvin sujunut ylivoimapeli. Tasakentin maalit menivät 1–1, ylivoimalla 2–0 meille, ja vastustaja teki yhden kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia”, Kiviharju kiteytti pelin. Ottelun parhaana pelaajana palkittiinkin naisten maalivahti Milla Räsänen, jolle merkittiin kaikkiaan 30 torjuntaa.

Seuraavaksi naisilla on edessään kiistämättä kauden pisin vieraspelimatka, kun 3.12. kello 14.00 vihelletään peli käyntiin Rovaniemellä. Tällöin pelataan vierasottelu Santa’s Unitedia vastaan.