C-tytöille täysi pistepotti ja paikka kilpasarjaan

12.11.2017

C-tytöillä oli sunnuntaina edessään ”do or die” -tilanne eli molemmat pelit oli pakko voittaa jotta mahdollisuudet jatkaa kautta kilpasarjassa pysyisivät elossa.
Kuten edellissäkin turnauksessa eivät lähtökohdat näihin tärkeisiin peleihin olleet parhaat, kun viisi pelaajaa oli pois kokoonpanosta. C-tytöt terästäytyivät, kun tilanne sitä vaati ja sunnuntain tuomisina oli täysi pistepotti.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin GrIFK:n joukkue, joka oli SB Vantaan yläpuolella sarjataulukossa. C-Tytöt hallitsivat ensimmäistä erää ja painetta pidettiin jatkuvasti vastustajan päädyssä. Vantaan kannattajien helpotukseksi C-tytöt tekivät ensimmäisen maalinsa ajassa 12:16 kun tänään sentterinä hyvin pelannut Elsa katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja syötti pystyyn Islalle. Islan hyvä poikittainen syöttö tavoitti kohti maalia juosseen Saran (joka pelasi tänään hyökkääjänä) maalilta. Saran matala laukaus painui maaliin vastustajan veskarin alta ja näin Vantaa johtoon 1-0.

Toinen erä aloitettiin sitten kiusallisesti väärällä vaihdolla. SB Vantaa tappoi ajassa 16.35 annetun jäähyn ja pystyi hyödyntämään luomansa paineen, kun pelikellossa oli lukemat 27:41. Sinin pitkä etuviistoon annettu syöttö tavoitti maalille nousseen Sagan, jonka suoraan syötöstä nykäisty veto painui matalana takanurkkaan. Peliä pelattiin vain alle 30 sekuntia kun C-tytöt lisäsivät johtoaan. Isla veti pallon maaliin Elsan maalin takaa kimmonneesta vedosta vieden Vantaan 3-0 johtoon. C-tytöt ratkaisivat pelin toisen erän lopussa, kun Susa karvasi vastustajalta pallon ja syötti hienosti poikittain maalin nurkalla olleelle Sagalle, joka täräytti välittömästi syötöstä pallon maalin etuylänurkkaan. Toisen erän loppulukemat Vantaalle siis 4-0.Vastustaja oli joutunut vaihtamaan maalivahtinsa loukkaantumisen vuoksi toisen erän seitsemännellä minuutilla.

Kolmannessa erässä C-tytöt väsäsivät vielä kaksi maalia. Erää oli palattu vain 13 sekuntia kun Lidi teki pitkän nousun laitaa pitkin nopeuttaan hyödyntäen ja syötti pallon maalilla olleelle Islalle, jonka nopeat kädet sutivat pallon läheltä maaliin. Pelin viimeinen eli 6-0 maali syntyi Sagan mailasta ja Emmin (Nappari) maalin nurkalle annetusta kääntösyötöstä. Vantaa selvitti erässä kaiken lisäksi vielä toisen jäähyn, kun Lidi passitettiin jäähylle mailaan lyömisestä.
Grani peliä varjostivat oman maalin editse tai poikittain annetut syötöt joista osa olisi voinut olla oikeasti ratkaisevia. Onneksi päivän toisessa pelissä näitä temppuja ei enää juuri nähty.

Toisessa pelissä kohdattiin sitten PSS Kulta ja peli oli hieman Grani-peliä takkuisempaa. Vaikka peli oli hieman takkuista, oli se toisaalta virheettömämpää kuin Grania vastaan. Tässäkin pelissä Vantaa painosti läpi koko ottelun ja jos edes osa lukuisista vedoista olisi päätynyt maaliin, olisivat lukemat olleet vieläkin lohdullisemmat C-tytöille. Ajassa 4.51 oivalsi Isla antaa pallon taaksepäin pakin paikalta nousseelle Lidille, joka veti pallon rannarilla maalin takaylänurkkaan vieden Vantaa johtoon 1-0. Osa mustiin pukeutuneista SB Vantaan BiancoNero-kannattajaryhmän jäsenistä tunsi ehkä tässä vaiheessa hienoista helpotusta, mutta valitettavasti luvassa oli vielä sydämentykytyksiä. Näitä aiheuttivat kaksi erässä Vantaalle tuomittua jäähyä (8:37 Elsa mailaan lyönnistä sekä Jessica ajassa 11:41 maasta pelaamisesta) sekä toisen erän alkuun päästetty tasoitusmaali.

Kun toista erää oli pelattu reilut kolme minuuttia päästettiin vastustaja tasoihin vaihtovirheen sekä passiivisen puolustamisen avustuksella. Vantaan puolustajista kumpikin peruutteli kohti omaa maaliaan luoden näin vastustajan hyökkääjälle ”kunniakujan” joka johti turnauksen ainoaan takaiskumaaliin. Pallo päätyi molemmat pelit hyvin pelanneen Helenan taakse ajassa 18.:14 ja tilanne siis   1-1. Kun herkimpiä Vantaan kannattajia vielä elvytettiin katsomossa, saivat Vantaan tytöt tehtyä johtomaalin. Emmi (Nappari) sai laitaan avauksen ja odotti hetken Jullea, joka oli tulossa tukemaan hyökkäystä. Emmi syötti pallon poikittain juoksussa olleelle Julialle, jonka veto keskeltä rannarilla vei pallon maalin vasemman tolpan tuntumaan. Tilanne SB Vantaalle 2-1 ajassa 20:44. Elvytyskärryille tuli katsomossa tarvetta nopeasti kyseisen maalin jälkeen kun Sara otti ajassa 22:59 jäähyn hyökkäyspään korkeasta mailasta. Onneksi kyseinen jäähy hoidettiin mallikkaasti eikä erässä nähty enää maaleja.
Kolmannessa erässä Sara kuittasi jäähynsä karvaamalla pallon maalin takana vastustajalta ja syöttämällä pallon maalin eteen. Pallo päätyi 3-4 metrin päässä vetosektorilla olleelle Elsalle, joka veti pallon välittömästi ja vastustamattomasti maaliin vieden SB Vantaan 3-1 johtoon. Päivän viimeinen ja Vantaan 4-1 maali nähtiin ajassa 36:57 kun Emmi (Nappari) syötti pallon poikittain Sagalle, joka toisella yrittämällä veti pallon ylös maalin nurkalta.
Ottelun viimeinen – ja Vantaan pelin neljäs (!)- jäähy tuomittiin Sinille estämisestä kun peliä oli jäljellä vain runsas 30 sekuntia.

Wilma hääräsi tänään tehokkaasti keskushyökkääjänä varsinkin puolustussuuntaan. Martsa pelasi jälleen hyvän pelin kentällä ja olisi ansainnut muutaman syöttöpisteen antamistaan hyvistä syötöistä. Myös koko joukkueen puolustaminen ansaitsee tänään erikoismaininnan.

C-tytöt pelasivat tiivisti ja antoivat tänään vastustajille vain muutamia laukauksia kohti maalia.
Tulevassa kilpasarjassa emme voi syötellä palloa huolimattomasti oman maalimme edessä (tai maalin edestä) kun vastustajalla on pelaajamme pidettyinä tai painetta on omassa päässämme. Kilpasarjassa näistä rokotetaan joukkuettamme välittömästi.
Myös turhia jäähyjä on vältettävä, tänään C-tytöt saivat kuusi jäähyä. Hienoa oli se, että Vantaalle ei näiden aikana tehty yhtään maalia!