Kotkat ja Haukat Kauklahdessa

16.10.2017

Lauantai-aamuna sairastumisista ja syyslomamatkailijoiden poissaoloista kärsineet Haukat matkustivat Kauklahteen ylemmän haastajasarjan toiseen sarjaturnaukseen.

Haukat - SCH Liekit 5-8

Aamun ensimmäiseen peliin lähdettiin siis vajaalla miehityksellä SCH Liekkejä vastaan. Pojat odottivat innolla, että pääsevät taas pelaamaan ja peli lähtikin vauhdikkaasti ja tasaväkisesti käyntiin, mutta ensimmäisen erän puoliväli olikin sitten yhtä kaaosta. Vastustaja pääsi rokottamaan meidän virheistä ja vajaassa viidessä minuutissa oltiinkin yhtäkkiä 0-5 tappiolla. Tämä musersi muutaman pelaajan ja erätauolle tultaessa oli vaisu tunnelma. Kuin ihmeen kautta toiseen erään pojat lähtivät täynnä tarmoa ja vaikka vaikeata olikin, pojat taistelivat erävoiton. Toisella erätauolla pojat uhkuivat peli-intoa ja kukaan ei ollut luovuttamassa. Kolmas erä oli vähintään yhtä vauhdikas kuin toinenkin ja poikien taisteluinto ei laantunut vaikka aika alkoikin loppumaan kesken. Toisenkin erävoiton pojat tsemppasivat hienosti, mutta valitettavasti se ei riittänyt koko ottelun voittamiseen. Hyvä peli, jos vain tuo yksi viisiminuuttinen otetaan pois.

Rangers Karhut - Haukat 9-5

Toinen peli oli Rangers Karhuja vastaan, joka oli jyrännyt kaikki kauden kolme ensimmäistä otteluaan maalierolla 39-3, jotka olivat kaikki myös päättyneet keskeytykseen.

Haukkojen kokoonpano muuttui tähän peliin hieman kun maalivahtimme joutui lähtemään kotiin ja kaksi poikaa saatiin tilalle täydentämään miehitystä.

Maaliin löytyi helposti poika, joka sai tulikasteensa maalivahtina peleissä, eikä treeneissäkään ollut kokeillut tuota tonttia kuin korkeintaan pari kertaa.

Vastustajan suoraviivainen pelityyli tuotti tulosta jo reilun kahden minuutin jälkeen kun pallo löysi ensimmäisen kerran tiensä maaliin. Kahdeksan minuutin kohdalla päästettiin toinen maali joka kuitenkin päästiin kuittaamaan nopeasti.

Tämä herätti pojat taistelemaan. Vaikka vastustaja tekikin toisen erän ensimmäisen maalin, niin Haukat kavensivat ensin ylivoimalla ja latoivat lopulta kahteen minuuttiin pallon kolme kertaa Rangersin verkkoon ja näin noustiinkin jo upeasti johtoon. Poikien hyvä flow ei kestänyt lopulta loppuerää, jolloin vastustaja päästettiin jälleen johtoon.

Kolmannen erän alku oli taas heikompi ja muutaman pojan jalka alkoikin jo vähän painaa vikkelien vastustajien vauhdissa, tuloksena kaksi päästettyä maalia.

Erän loppupuolella yritettiin vielä pientä kiriä, mutta kavennusmaalin vastustaja kuittasi nopeasti ja viimeisellä sekunnilla kirkkonummelaiset kaunistelivat vielä numeroita.

Pelissä oli paljon hyvää ja ennakkoon ylivoimainen Rangers joutuikin ensimmäisen kerran taistelemaan pisteistä oikein kunnolla.

Kättelyiden jälkeen neljä kentällä ollutta poikaa vaihtoivat pelipaitaa ja siirtyivät suoraan viereiselle kentälle, jossa niin ikään siipirikkoinen Kotkat-miehistö oli juuri aloittanut oman urakkansa kilpasarjan puolella.

Kotkat - FBC Raseborg 10-2

Edellisissä peleissä kovia kokeneet Kotkat saivat vastaansa vieraita Raaseporista.

Ottelun alusta asti oli aistittavissa, että tänään voi tapahtua ihan mitä vaan ja  niinhän siinä lopulta kävikin.

Pojilla oli hymy herkässä ja syötöt tulivat hyvällä prosentilla suoraan lapaan heti alusta asti. Välillä saatiin erittäin pitkiä syöttökuvioita aikaiseksi kun taas välillä pistettiin pitkällä roikkupallolla kaveri läpiajoon ja maalintekoon.

Ensimmäinen erä päättyi 2-0 ja huomionarvoista erässä oli se, että vastustajat eivät päässeet kertaakaan laukomaan kohti Kotkien maalia!

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen erä jäi, hyvää peliä ja pari nopeaa maalia heti erän alkuun. Tämän jälkeen peli vähän tasoittui toviksi ja lopulta jätettiin vastustaja yksin seisomaan oman maalin eteen, 4-1.

Erän loppuun nähtiin vielä kaksi maalia, joista ensimmäinen päätti parin minuutin hurjan pyörityksen kun puolustaja lopulta löysi takatolpalle hiipineen hyökkääjän, jolla oli helppo työ kiittää ja pistää tyhjiin ja jälkimmäinen oli tarkka kopio 2-0 roikkupallomaalista.

Kolmas erä alkoi 100-0 aloitusvoitolla. Pallo aloituksesta viereen, muutama askel eteenpäin, veto ja pallo maaliin. Tähän ehti kulua huimat 5 sekuntia.

Loppu olikin samanlaista Kotkien näytöstä vaikka kerran pelattiin myös alivoimalla ja summerin soidessa taululla komeilivat 10-2 lukemat.

Oilers Lions - Kotkat 12-8

Kotkien toinen, joka oli parille pojalle samalla jo päivän neljäs peli oli Oilers Lionsia vastaan.

Valmennuksessa toivottiin, että edellisen ottelut onnistumiset ja peli-ilo olisivat antaneet hyvät lähtökohdat tähän peliin, mutta kun vastustaja iski avausmaalin jo ottelun toisella minuutilla, niin ensimmäisten poikien hymy rupesi jo hyytymään. Tämä kuitattiin jälleen nopeasti, jonka jälkeen jouduttiin kaivamaan jääpussia mailaniskun saaneen pojan polveen. Kun paikkailujen ja kyynelien kuivaamisen aikana vastustaja kävi iskemässä maalin, niin paikattavalle pojalle annettiin ohje, että ainoa ja paras "kosto" on mennä kentälle ja tehdä maali. Kerrankin kuunneltiin ja tehtiin mitä pyydettiin, kun seuraavaan vaihtoon kentälle hypännyt poika kävi tekemässä maalin. Kun sama poika iski uudelleen pari minuuttia edellisestä ja vielä kerran parin minuutin päästä, niin olisi luullut, että siinä olisi yksi huitominen jo kuitattu. Kun muutama muukin maali oli siinä välissä vielä tullut, niin erätauolle mentiin 4-5 johdossa.

Toinen erä alkoi jälleen hyvin, kun kolme maalia ei riittänytkään vielä paikkaamaan mailaniskua, niin tämä sama poika kävi iskemässä jo ottelun neljännen maalinsa nuoren miehen ilmaveivillä, joita on yritetty pelissä kymmeniä ja kymmeniä kertoja aikaisemmin tuloksetta.

Pari minuuttia ennen erän loppua mentiin kahden maalin karkumatkalle, mutta sitten tapahtui jotain selittämätöntä. Ensin päästettiin erän lopussa vastustaja helposti tasoihin ja sitten ruvettiin kiukuttelemaan omien huonoista otteista. Kun kolmannen erän alkuun päästettiin vielä kolme maalia, niin selkäranka oli lopullisesti katkeamassa. Ottelun lopussa tehtiin vielä pari erikoistilannemaalia, joten loppulukemiksi jäi 12-8 tappio.

Huomioitavaa on se, että päästiin ottelussa kolme kertaa ylivoimalle, joista tehtiin kyllä yksi maali, mutta kun samana aikana vastustaja kävi iskemässä kahdesti maalin, niin ei voi olla tyytyväisiä.

Kun päivästä jäi käteen siis ensimmäinen voitto kilpasarjan puolella loistavalla esityksellä sekä kolme tappiota kiitettävällä taistelulla, niin ei kai sitä voi ihan maansa myyneitä olla.

Päivä oli muutamalle pojalle pitkä ja kun taistelua riitti heillä vielä päivän neljännessäkin pelissä, niin siihen täytyy olla tyytyväisiä.

Ensimmäisen erän nukahdus ja viimeisen erän kitinät kun saadaan pois, niin hyvä tästä tulee.

Vaikka voittaminen on keskimäärin kivempaa kuin häviäminen, niin tällä hetkellä valmennus häviää mielummin hyvällä pelillä kuin voittaa huonolla.

Kuluva viikko mennään vähän rennommin, mutta silti kevyesti harjoitellen ja pelaillen. Pelit jatkuvat jälleen kahden viikon päästä jolloin on  mm. Haukkojen vastuuturnauksen vuoro.