Haukat Masalassa

09.10.2017

haukat_masala_valmistautuminen_200px.pngHaukkojen sarjakauden avaus ylemmässä haastajasarjassa pelattiin lauantaina Masalassa, jossa vastaan asettuivat Indians Black ja EräViikingit Sininen.

Haukat - Indians Black 8-5

Ensimmäisessä pelissä oltiin niskan päällä heti alusta alkaen ja jo ensimmäisellä minuutilla Haukat saivat aivan loistavan paikan, joka päätyi kuitenkin ohivetoon.

Kuuden minuutin kohdalla saatiin vihdoin maalihanat auki, jota seurasi seuraava maali jo 23 sekuntia myöhemmin.

Erän puolivälissä jouduttiin ensimmäisen kerran alivoimalle. Pojat pitivät pakan tiiviinä ja alivoiman aikana ei ollut mitään hätää.

Erä eteni loppuun asti meidän hallinnassa, mutta jalan nostaminen kaasulta johti heti vaikeuksiin omassa päädyssä. Kaksinkamppailujen tärkeys alkoi korostua, koska niitä alettiin häviämään keskialueella. Näin tapahtui ensimmäisen erän loppupuolella, jolloin vastustaja pääsi peliin mukaan.

Erätauolle mentiin lopulta tilanteessa 4-1 ja sillä samalla sekunnilla kun summeri soi erätauon merkiksi, niin jouduttiin uudelleen alivoimalle, tällä kertaa väärästä vaihdosta.

Toinen erä olikin jo tasaisempi vaikka peli oli edelleen meidän hallinnassa.

Erän puolivälissä tehtiin jälleen maali, jonka vastustaja kuittasi sitten nopeasti saman vaihdon aikana. Erän viimeinen tilastomerkintä tuli meille ja se tuli jälleen väärästä vaihdosta. Vaihdot ovat menneet pääsääntöisesti hyvin harjoituspeleissä, mutta nyt tuntui pojilla olevan vähän turhan paljon pelihaluja, jos näin voi edes sanoa.

Kolmas erä eteni edellisten tahtiin ja pojat iskivät maalit kahdesti seitsemään sekuntiin. Loppua kohden pojilla tuntui ajatukset karkailevan ja ajateltiin, että kaveri hoitaa työt puolestani eikä minun tarvitse venyä irtopalloihin ja ottaa mustelmia rouhimisesta. Näin ollen päästettiin vielä turhaan vastustaja kaunistelemaan lukemia pelin lopussa.

Useampaankin maaliin meillä oli tosin paikkoja, mutta ei kai kahdeksan tehtyä maalia pelissä ole huono määrä.

Haukat oli kyllä selkeästi parempi, kun katsotaan kokonaisuutta ja näin napattiin ansaittu voitto kauden avauspelissä.

EräViikingit Sininen - Haukat 8-6

Toiseen peliin vastaan asettui suuri ja kaunis fuusioseura EräViikingit.

Pelin alku vaikutti lupaavalta, kun pallo saatiin heti pyörimään vastustajan kenttäpäätyyn.

Palloa saatiin pidettyä hienojen syöttökuvioiden toimesta hyökkäysalueella 1 min 30 s, mutta niinhän siinä sitten taas kävi, että kun pyörität peliä, niin vastustaja käy sitten tekemässä ensimmäisellä laukauksellaan maalin vastahyökkäyksestä.

Vetoja saatiin pelin aikana kohti vastustajan maalia reilusti, mutta vastustajan suoraviivainen pelityyli johti hyvällä prosentilla maaleihin meidän päädyssä. Vastustajan vedot olivat laadukkaita, kun paikan saivat.

Erätauolle mentiin lopulta 3-2 lukemissa. Mainitaan nyt vielä, että vastustajan maalivahti ehti pallon eteen ensimmäisessä erässä peräti 19 kertaa!

Toisen erän alkuun päästettiin taas maali. Tämän jälkeen kolisteltiin tolppia ja ylärimaa, mutta kun ei tehdä, niin sitten vastustaja tulee ja tekee. Tämä kuitattiin kuitenkin kahdella nopealla osumalla ja näin oltiin taas pelissä mukana.

3. erän alku oli huikeata peliä pojilta. Erätauolla päätettiin antaa vielä kaikki energia lauantai-iltapäivän viimeiseen erään. Palloa pidettiin heti aloituksesta lähtien 2 min 12 s vastustajan päädyssä ja pyöritys oli todella vahvaa painavien vetojen mennessä maalia kohden. Tämän pyörityksen jälkeen nähtiin musta 6 min, kun edellä mainittu pyöritys päättyi meidän alimman pakin yrittäessä jekuttaa vastustajan kärkikarvaajaa. Tilanne kääntyi meidän maalin edustalle ja tuloksena oli rankkari ja pallo meidän repussa. Valmennuksen subjektiivinen näkemys oli , että pojat olisivat ansainneet palkinnon maalin merkeissä ennen sitä - raadollista.

Peliä pystyttiin painamaan  jatkuvasti kohti vastustajan maalia, mutta tämän painostusjakson katkaisi jälleen väärä vaihto. Tällä kertaa kyseessä oli kuitenkin räikeä tuomarivirhe, kun tilanteessa pelattiin useampi sekunti vajaalla vaihtomiesten ottaessa vielä huikkaa vesipullosta. Jäähy kestettiin juuri ja juuri, mutta heti tämän jälkeen kolisi jälleen omissa,  tilanteeksi 8-4.

Lopussa Haukat kaunisteli vielä lukemia 2 taistelumaalilla, jolloin loppulukemiksi kirjattiin 8-6.

Yhteenvetona voidaan sanoa ensimmäisestä turnauksesta, että syöttöjen kautta tuli onnistumisia ja varsin hienoja maaleja tehtiin kummassakin pelissä. Välillä vastustaja pääsi turhan helposti ylittämään keskialueen, kun koko Haukkaviisikko perutteli omalle puolustusalueelle. Peliä pitäisi pystyä myös rauhoittamaan välillä, eikä tarvitsisi koko ajan yrittää täysillä vastustajan maalia kohden. Tämän vuoksi kunto saattoi loppua pojilta toisessa pelissä. Alakautta pelin rakentaminen ja pyörittäminen oli aika ajoin vaikeaa. Tätä lähdetäänkin harjoittelemaan, joten sekin saadaan varmasti kuntoon syksyn edetessä. Lyhyet vaihtovälit toimivat yllättävän hyvin molemmissa peleissä, joten siitä iso hatun nosto pojille.

Yleisesti ottaen poikien yrittäminen oli koko ajan hyvällä tasolla eikä lannistuttu missään vaiheessa, päinvastoin.

Jälkimmäisessä pelissä meidän 41 laukausta kohti vastustajan maalia kertoo, että paikkoja oli ainakin reilusti. Siihen peliä ei hävitty, vaan oman maalin edustan siivoaminen ja vastustajan vahvoja hyökkääjiä vastaavan pelaaminen tuotti lähinnä ongelmia. Näihinkin palataan taas treeneissä ja ilman muuta hymyssä suin ;-)

Ensi viikolla koitetaan ottaa EräViikingeistä revanssia treenipelin muodossa ja viikonloppuna pelataan taas sarjapelejä. Stay tuned!