Alkulohkon viimeinen turnauspäivä Esport Areenassa 26.11.

27.11.2022

SB Vantaa Atakki - ÅIF Sininen

Alkulohkon viimeisen pelipäivän juoni oli selvä: kahdella voitolla ja lähimpien kilpailijoiden tappioilla Atakki olisi voinut nousta pari pykälää sarjataulukossa ja saada paikan kovatasoisemmasta jatkolohkosta.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui lohkon kärkipaikasta kamppailut ÅIF. Pelin ensimmäiset minuutit olivat aaltoilua päästä päähän. Aiempien ÅIF-otteluiden tapaan pelissä juostiin kovaa ja paljon. Reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen ykkösketju jauhoi menestyksekkäästi, ja Vilho pääsi iskemään kovan työnteon jälkeen pallon maaliin lähietäisyydeltä. Onni sai kovasta työstä palkinnoksi ansaitun syöttöpisteen.

Valtteri aloitti jo ensimmäisessä erässä paraatitorjuntojen sarjan. Kädet, jalat ja pää olivat käytössä, kun Valtteri torjui ne pallot, jotka eivät pysähtyneet Atakin puolustukseen.

Pelin vanhetessa ÅIF:n ote tuli vahvemmaksi. Joukkue sai pallon nopeasti omasta päädystään yli keskialueen. Suurella sydämellä pelannut Atakki sai usein peitettyä parhaat vetopaikat, mutta ÅIF pääsi riittävän usein hyville vetopaikoille. Valtteri ei kuitenkaan suostunut päästämään palloa ohitseen.

Toisessa erässä kesken ÅIF:n painostuksen Vilho ja Jesse nousivat vastahyökkäykseen, joka päättyi Atakin päivän toiseen maaliin. Toiselle tauolle lähdettiin tilanteessa 2-0.

Kolmannessa erässä ÅIF:n vahva liike jatkui. Atakki pääsi kahdesti pelaamaan ylivoimaa, mutta näiden aikana vaarallisimmat paikat menivät ÅIF:lle. Toisen ylivoiman päätyttyä Atakki sai paremman otteen pelistä. Miska ja Leevi pommittivat vuoroillaan ilman tulosta, ja maalin tolppa taitaa vieläkin heilua Leon tulisen laukauksen jäljiltä. Pelin loppuhetkillä Onni pääsi vielä yrittämään vaikeasta asennosta vetoa kohti tyhjää maalia, mutta ÅIF välttyi lisätakaiskulta. Atakki palasi voittojen tielle numeroin 2-0.

Valtteri sai huhkia nollapelinsä eteen. Torjuntoja kertyi 24. Toisessa päässä ÅIF:n maalivahti ehti yhdeksän kertaa pallon tielle. Peli oli Atakilta todellinen taistelupeli. Pojat halusivat voittaa ja tekivät sen.


Indians Black - SB Vantaa Atakki

Huolimatta Atakin hienosta ÅIF-voitosta mahdollisuudet ylempään jatkolohkoon menivät, kun EräViikingit hävisi oman ottelunsa Oilersia vastaan. Tästä huolimatta Atakki lähti voittamaan ottelua. Pelin toisella minuutilla Leo teki hienon nousun, mutta veto ei uponnut maaliin asti. Pian tämän jälkeen Indians pääsi hyvään vetopaikkaan vapaalyönnin jälkeen, mutta Touko torjui tyylikkäästi yrityksen.

Peli tarjosi hyviä paikkoja molemmissa päissä. Rasmus ei aivan yltänyt Kasperin syöttöön maalin nurkalla, ja vain muutamaa sekuntia myöhemmin Touko joutui venyttämään jalkansa näyttävästi Indiansin laukauksen eteen.

Indians pyrki pelaamaan vetopaikkoja pakille numero 7, jolla on hyvä laukaus. Tämä pääsikin laukomaan muutaman kerran vaarallisesti, mutta Touko torjui ja pakit putsasivat maalin edustan, joten Indians ei päässyt paluupalloihin kiinni.

Erän viimeisillä minuuteilla Velmeri pääsi läpi, mutta ohjaus meni niukasti ohi maalin. Miko pääsi vielä yrittämään Kasperin tarjoilusta, mutta laukaus painui hieman ohi yläkulman. Näin tauolle lähdettiin ilman maaleja.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla saatiin todiste Atakin hyvästä ilmeestä. Leevi laittoi pallon näyttävästi Indians pelaajan puikoista ja sai ansaitut suosionosoitukset vaihtopenkiltä. Indians sai erän edetessä luotua painetta Atakin päähän, mutta erän puolen välin kieppeillä Leo avasi oivaltavasti Jesselle joka syötti Rasmukselle. Tämä iski pallon verkkoon ja siirsi Atakin johtoon. Hieman myöhemmin Leo avasi taas pitkällä syötöllä, mutta hyvään paikkaan liikkunut Velmeri ei saanut pomppivaan palloon kunnon osumaa.

Ajassa 24.20 Atakki joutui alivoimalle. Sen aikana Jope peitti näyttävästi Indiansin hyökkääjän vanhanaikaisen, ja Atakki selvisi ilman takaiskuja. Pian jäähyn päättymisen jälkeen Severi katkaisi Indiansin avauksen ja syötti Kasperille, joka iski pienestä kulmasta lukemiksi 0-2.

Kun kolmatta erää oli pelattu pari minuuttia, Indians sai tehtyä kavennusmaalin. Minuutin päästä koko pelin hyvin pelannut Atakin kolmosketju vastasi. Pallo kulki Kasperilta Severille, ja tämä syötti Rasmukselle, joka iski pelin toisen maalinsa.

Ajassa 36.15 Indiansin numero 7 onnistui viimein. Pallo jäi kovan lämärin jälkeen verkon ja takatolpan väliin kiinni. Videotarkastukseen ei siis ollut tarvetta.

Leevi oli lähellä onnistumista erän kymmenennellä minuutilla, mutta maalivahti ehti kuin ehtikin väliin. Kolme minuuttia ennen erän loppumista Indiansin nopea hyökkääjä teki näyttävän soolon jälkeen tasoitusmaalin.

Erän loppu tarjosi vielä hyviä paikkoja kummassakin päässä, mutta lisämaaleja ei enää tullut. Loppuhetkillä peli meni rikkonaiseksi, mutta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin. Puolustuksessa Jope, Eetu, Leo, Jepu, Miko ja Aleksi väänsivät läpi pelin kovaa mutta puhtaasti ja pitivät Indiansin pelaajat poissa parhailta vetopaikoilta. Maalit menivät lopulta tasan 3-3, ja torjunnoissakin lukemat olivat 22-24.

En tiedä, mitä Atakki oli syönyt aamupalaksi, mutta jatkossa ruokalista kannattaa pitää samana. Pelaajat olivat liikkeellä hyvällä ilmeellä. Tahto voittaa oli aistittavissa katsomoon asti. Peli oli huolellista molempiin suuntiin. ÅIF-peli ajoi joukkueen paikoin selviytymismoodiin, mutta siinäkin peli pysyi fiksuna. Palloton liike oli kauden parasta. Tästä on hyvä jatkaa kohti jatkopelejä.

19.03.2023Amagen pelit Myllypurossa 18.3.2023
13.03.2023Atakki Ruskeasuolla 12.3.2023
13.02.2023SB Vantaa Atakki Tiger Sport Areenalla 12.2.2023
30.01.2023SB Vantaa Atakki Esport Areenassa 29.1.2023
30.01.2023Anastan jatkolohkon pelit 5-6
14.01.2023Otteluraportti Panthers White - Sb Vantaa Anasta
10.12.2022Otteluraportit 10.12. Tuusulan salibandyhalli
27.11.2022Alkulohkon viimeinen turnauspäivä Esport Areenassa 26.11.
30.10.2022Otteluraportit 29.10.2022 Mosahalli
10.10.2022Atakin kauden avauspelit Sipoon Areenassa 9.10.2022

Siirry arkistoon »