Indians Black - P14 Atakki & Anasta (3 - 3)

Aika: 26.11.2022
Paikka: Esport-Center
Sarja: Alempi kilpasarja: SB Vantaa Atakki

Huolimatta Atakin hienosta ÅIF-voitosta mahdollisuudet ylempään jatkolohkoon menivät, kun EräViikingit hävisi oman ottelunsa Oilersia vastaan. Tästä huolimatta Atakki lähti voittamaan ottelua. Pelin toisella minuutilla Leo teki hienon nousun, mutta veto ei uponnut maaliin asti. Pian tämän jälkeen Indians pääsi hyvään vetopaikkaan vapaalyönnin jälkeen, mutta Touko torjui tyylikkäästi yrityksen.

Peli tarjosi hyviä paikkoja molemmissa päissä. Rasmus ei aivan yltänyt Kasperin syöttöön maalin nurkalla, ja vain muutamaa sekuntia myöhemmin Touko joutui venyttämään jalkansa näyttävästi Indiansin laukauksen eteen.

Indians pyrki pelaamaan vetopaikkoja pakille numero 7, jolla on hyvä laukaus. Tämä pääsikin laukomaan muutaman kerran vaarallisesti, mutta Touko torjui ja pakit putsasivat maalin edustan, joten Indians ei päässyt paluupalloihin kiinni.

Erän viimeisillä minuuteilla Velmeri pääsi läpi, mutta ohjaus meni niukasti ohi maalin. Miko pääsi vielä yrittämään Kasperin tarjoilusta, mutta laukaus painui hieman ohi yläkulman. Näin tauolle lähdettiin ilman maaleja.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla saatiin todiste Atakin hyvästä ilmeestä. Leevi laittoi pallon näyttävästi Indians pelaajan puikoista ja sai ansaitut suosionosoitukset vaihtopenkiltä. Indians sai erän edetessä luotua painetta Atakin päähän, mutta erän puolen välin kieppeillä Leo avasi oivaltavasti Jesselle joka syötti Rasmukselle. Tämä iski pallon verkkoon ja siirsi Atakin johtoon. Hieman myöhemmin Leo avasi taas pitkällä syötöllä, mutta hyvään paikkaan liikkunut Velmeri ei saanut pomppivaan palloon kunnon osumaa.

Ajassa 24.20 Atakki joutui alivoimalle. Sen aikana Jope peitti näyttävästi Indiansin hyökkääjän vanhanaikaisen, ja Atakki selvisi ilman takaiskuja. Pian jäähyn päättymisen jälkeen Severi katkaisi Indiansin avauksen ja syötti Kasperille, joka iski pienestä kulmasta lukemiksi 0-2.

Kun kolmatta erää oli pelattu pari minuuttia, Indians sai tehtyä kavennusmaalin. Minuutin päästä koko pelin hyvin pelannut Atakin kolmosketju vastasi. Pallo kulki Kasperilta Severille, ja tämä syötti Rasmukselle, joka iski pelin toisen maalinsa.

Ajassa 36.15 Indiansin numero 7 onnistui viimein. Pallo jäi kovan lämärin jälkeen verkon ja takatolpan väliin kiinni. Videotarkastukseen ei siis ollut tarvetta.

Leevi oli lähellä onnistumista erän kymmenennellä minuutilla, mutta maalivahti ehti kuin ehtikin väliin. Kolme minuuttia ennen erän loppumista Indiansin nopea hyökkääjä teki näyttävän soolon jälkeen tasoitusmaalin.

Erän loppu tarjosi vielä hyviä paikkoja kummassakin päässä, mutta lisämaaleja ei enää tullut. Loppuhetkillä peli meni rikkonaiseksi, mutta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin. Puolustuksessa Jope, Eetu, Leo, Jepu, Miko ja Aleksi väänsivät läpi pelin kovaa mutta puhtaasti ja pitivät Indiansin pelaajat poissa parhailta vetopaikoilta. Maalit menivät lopulta tasan 3-3, ja torjunnoissakin lukemat olivat 22-24.

En tiedä, mitä Atakki oli syönyt aamupalaksi, mutta jatkossa ruokalista kannattaa pitää samana. Pelaajat olivat liikkeellä hyvällä ilmeellä. Tahto voittaa oli aistittavissa katsomoon asti. Peli oli huolellista molempiin suuntiin. ÅIF-peli ajoi joukkueen paikoin selviytymismoodiin, mutta siinäkin peli pysyi fiksuna. Palloton liike oli kauden parasta. Tästä on hyvä jatkaa kohti jatkopelejä.