ÅIF Sininen - P14 Atakki & Anasta (4 - 2)

Aika: 29.10.2022
Paikka: Mosahalli
Sarja: Alempi kilpasarja: SB Vantaa Atakki

Toisessa pelissä vastaan asettui ÅIF Sininen, jota vastaan Atakki pelasi muutama viikko sitten hyvätasoisen harjoitusottelun. Ottelun alku oli Atakilta hakeva. Touko otti tärkeitä torjuntoja ja antoi joukkueelle aikaa tulla peliin mukaan. Noin kymmenen minuutin kohdalla Vilho kokeili kaukaa, mutta ÅIF:n maalivahti torjui hyvän vedon.

Ajassa 11.12 ÅIF iski maalinedustakahinan jälkeen pallon tolpalta sisään. Kun tästä oli kulunut alle kolme minuuttia, Velmeri syötti Vilhon pystyjuoksuun. Se päättyi laadukkaaseen vetoon, joka yllätti ÅIF:n maalivahdin. Ensimmäisessä erässä jokainen Atakin kenttä sai aikaan ÅIF:n alueelle mallikkaasti edenneitä hyökkäyksiä, mutta laadukkaille maalipaikoille pääseminen oli haastavaa.

Toisessa erässä ajassa 18.03 Sampo pääsi ohjaamaan Miskan syötön kohti ÅIF:n maalia. Maalivahti torjui ohjauksen, mutta Sampo löi reboundin sisään ja vei Atakin johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin samat pelaajat yrittivät toistaa saman kuvion, mutta maalivahti vei tällä kertaa voiton. Pian Leo pääsi yrittämään sekä rystyllä että kämmenellä, mutta vedot eivät päätyneet verkkoon saakka.

Atakki piti yllä hyvää tempoa. Mm. Onni, Jesse ja Leevi tekivät nopeita nousuja laidoilta. Vain kahdella vaihtopelaajalla peliin lähtenyt ÅIF osoitti väsymyksen merkkejä, mikä näkyi esimerkiksi erän lopulla jäähyssä, jonka ÅIF otti väärästä etäisyydestä.

Kolmannen erän alussa pelin tempo putosi toiseen erään verrattuna. ÅIF:n taitavat ja kokeneet pelaajat käyttivät tilanteen hyväkseen, ja ajassa 32.11 ÅIF tasoitti pelin. Atakki yritti jatkuvasti avata peliä pitkillä syötöillä, mutta ÅIF peitti keskialueen hyvin ja pääsi katkoihin ja nopeisiin vastaiskuihin. Ajassa 39.30 Atakki joutui alivoimalle, ja vain kaksi sekuntia myöhemmin verkko heilui Atakin maalissa. Kun 42.24 oli pelattu, Atakki otti aikalisän, mutta reilut puoli minuuttia sen jälkeen ÄIF viimeisteli loppunumeroiksi 4-2.

Päivä tarjosi siis kaksi niukkaa tappiota. Näiden pelien oppi otetaan varmasti talteen, ja seuraavissa peleissä kentälle tulee entistä kokeneempi Atakki.