P14 Atakki & Anasta - Eräviikingit Blue (2 - 7)

Aika: 9.10.2022
Paikka: Ingman Areena
Sarja: Alempi kilpasarja: SB Vantaa Atakki

Atakin kauden avauspelit Sipoon Areenassa 9.10.2022

Haastajafinaalin voittoa kevään päätteeksi juhlinut Atakki nousi täksi kaudeksi pykälää ylemmäs alempaan kilpasarjaan. Tiedossa on astetta tiukempia pelejä hyviä joukkueita vastaan, ja tämä mielessä on kesä ja alkusyksy harjoiteltu.

Kausi käynnistyi ottelulla Eräviikingit Blueta vastaan. Atakki sai hyvän alun peliin, kun Vilho laukoi 1-0 maalin jo ajassa 1.39. Ervi vastasi vielä samassa erässä nousemalla tasoihin. Toisessa erässä Ervi siirtyi 1-2-johtoon, mutta Vilho toi pelin toisella maalillaan Atakin tasoihin. Velmeri teki maaliin hienon esityön. Ervi siirtyi vielä erän viimeisellä minuutilla yhden maalin johtoon. Kolmannessa erässä Atakki haki tasoitusta, mikä avasi tilaa Ervin hyökkäyksille. Ervi veikin viimeisen vartin ajan laukaukset maalia kohden 10-3, ja maaleja syntyi vain toiseen päähän. Ervi voitti ottelun lopulta luvuin 2-7.

Peli oli suurimmaksi osin molemmin puolin hyvää ja vauhdikasta säbää. Pelin yleisilmeen ero oli huomattava verrattuna viime kauden haastajasarjan peleihin. Aikaa ja tilaa on kilpasarjassa paljon vähemmän, mutta Atakki osoitti pysyvänsä hyvin kyydissä mukana - ja paikoin se myös vei peliä. Haasteena pitkin peliä oli Ervin korkean ja aktiivisen prässin ohitteminen. Toisaalta pari kertaa prässin murtaminen tarjosi tilaa nopeille hyökkäyksille. Touko hoiti maalilla oman tonttinsa hyvin.