SB Vantaa Black-06 joukkueelle täytettä palkintokaappiin

26.08.2019

EräViikingit 07-Pohjoinen järjesti 06-joukkueille 17 - 18.8.2019 turnauksen Tapanilan Mosahallilla. Kuusi joukkuetta oli jaettu kahteen kolmen joukkueen alkulohkoon, joista molempien lohkojen 1. ja 2. jatkoivat välieriin ja näistä voittajat edelleen finaliin.

Lohko A: SB Vantaa Black, SB-Pro Musta 06 ja Blackbirds Musta 06

Lohko B: Eräviikingit 07-Pohjoinen, Westend Indians 06 ja PSS Musta 06

Vantaa 06 Black pojat saivat alkulohkon ensimmäisessä ottelussa vastaansa SB-Pro Mustan. Ottelusta muodostui tilastollisesti hyvin erikoinen, sillä vastustaja sai maalia kohti enemmän laukauksia kuin me, mutta ottelu päättyi Blackin 8-0 voittoon. Suurin kiitos kuuluu maalivahti Kalle Skogsterille. Huomionarvoista on myös se, että kaikki maalit syntyivät eri pelaajien toimesta. Todella upeaa työntekoa kaikilta.

(Ottelun tilastot)

Toiseen alkulohkon otteluun Blackbirdsejä vastaan valmennus vaihtoi kentällisen verran uusia pelaajia. Tuoreilla jaloilla pyrittiin varmistamaan lohkovoitto. Ottelu eteni hyvin tasaisena aina kolmannen erän alkuun saakka, mutta sitten vastustaja putosi kyydistä. Maalivahtimme Albin Laine pelasi hyvän ottelun ja torjuntoja kertyi lähes saman verran kuin vastustajan maalivahdille, mutta päästettyjä maaleja vain vähemmän. Ottelu päättyi 6-3 Blackin voittoon. Ottelussa eniten pisteitä rohmusi Roope Herpola, 2+1.

Sunnuntaiaamuna edessä oli välieräottelu, josta voitolla tie veisi finaaliin ja häviöllä pronssipeliin. Vastaan asettui rakas vihollinen PSS Musta, jolle Black hävisi keväällä kirvelevästi jatkoajalla lopputurnauskarsinnassa. Kokoonpano oli hyvin samanlainen kuin ensimmäisessäkin ottelussa, pientä viilausta oli tehty muutaman poisjäännin takia. Ottelu ehti vanheta vain 17 sekuntia, kun Axel Sjöholm vei joukkueemme johtoon. Liekö tämä helppo alku kipsannut kädet, sillä ensimmäisen erän laukaukset kohti maalia olivat PSS:lle 7-1 ja maalit 3-1. Luonnollisesti erätauolla ei sanoja säästelty ja siitä lähdettiinkin nousuun. Ensin Axelin kaukolaukaus yllätti vastustajan maalivahdin ja sitten rangaistuslaukaus, jonka Aapo Tuohino veivasi upeasti verkon perille. Vielä toisen erän lopulla Roope Laitinen upotti hurjan vedon ja 4-3 johto Blackille kahden erän jälkeen. Kolmannessa erässä PSS tuli vielä tasoihin, mutta heille tuomittu 5 minuutin jäähy kostautui erän lopulla. Black teki jäähyn aikana kaksi ylivoimamaalia ja lopputulos 6-4 vei SB Vantaan finaaliin.

Loppuottelussa tuli vastaan isäntäjoukkue EräViikingit 07-Pohjoinen, joka oli hienosti kukistanut vuotta vanhemmat vastustajansa. Ottelusta tuli hyvin yksipuolinen ja isäntäjoukkueen selkäranka murtui heti ensimmäisen erän 6-1 tilanteessa, eikä turnausvoittajasta ollut enää epäselvyyttä. Lopputulos 12-1. Finaaliottelun pisteonnistujiin kuuluivat mm Roope Herpola 1+4, Axel Sjöholm 3+0, Otso Lehtiö 2+1, Niilo Lehto 1+2.

Turnauksen tsempparipalkinnon pokkasi Roope Herpola ja finaalin parhaan pelaajan palkinnon, pölynimurin (!), Aapo Tuohino.

Molemmat maalivahtimme, Kalle ja Albin, pelasivat kaksi ottelua erittäin hyvin ja näin mahdollistivat turnausvoiton. SB Vantaa 06-Black joukkue sai palkintokaappiinsa ensimmäisen voittopokaalinsa.

05.10.2021SB Vantaa P16 Edustus SM-sarjaan kaudelle 2021-2022
07.11.2020C2-poikien lauantain peli PERUTTU
04.11.2020SB Vantaa C2-pojat voitti Pelicans SB:n ensimmäisessä SM-kotiottelussaan
28.10.2020C2 Edustus avaa SM-sarjan kotiottelut 1.11. klo 13.30 Myyrmäen Urheilutalolla