P09 Gepardit Hakaniemessä aamutuimaan 7.3.2020

10.03.2020

Gepardi lauma kokoontui Hakaniemen maanalaisissa tiloissa, kun keskimmäisen haastajajatkosarjan pelit 7.3 jatkuivat aikaisin aamulla. Unihiekat oli pesty naamalta ainakin osalta ennen areenalle tuloa, toisilla vasta paikanpäällä. Alkupalaveri jonka jälkeen lämmittämään lihakset ensimmäiseen peliin.

Gepardit - Tuomarilan Urheilijat 4-3

Peliin lähdettiin ajatuksella, että pidetään yksi karvaaja härnäämässä vastustajaa ja lopuilla asemoiduttiin ”muuriksi” keskikentältä alkaen. Muuri murtui ennen minuutin peliajan täyttymistä, kun vastustaja pani pallon pömpeliin ensimmäisen kerran. Hyvä herätys heti alkuun, josta oppineena pelitaktiikka alkoi purea. TU ei sen jälkeen päässyt enää 1. erässä rokottomaan, kun oltiin puolustusasemissa ajoissa eikä tarvinnut juosta vastustajan perässä. Lisäksi kun omassa hyökkäyspelissä näkyi ilahduttavia suorituksia niin erätauolle paineltiin 3-1 johdossa. Valmennus oli hyvinkin ilahtunut poikien kurinalaisuudesta toteuttaa sovittua pelitaktiikkaa ja ei muuta kuin samaan malliin!

Toisessa erässä pääsimme 4-1 johtoon ja Hakaniemen aurinko alkoi jo pilkottaa maan allekin. Espoolaiset eivät kuitenkaan antaneet valon enempää kajastaa, koska alkoivat kiriä hyvää johtoamme ja kuinka ollakaan niin erän loppupuolella oltiinkin jo 4-3 tilanteessa. Onneksi erä oli lopuillaan ja maalivahdin liimanäpit kunnossa ettei lisää takaiskuja tullut. Erätauolla oltiin yhtä mieltä siitä, että tämä ottelu on meidän ja sen mukaisesti jokainen antaa kaikkensa sen eteen. 

Kolmas erä olikin kunnon taistelua, kun molemmat joukkueet yrittävät ratkaista ottelua. Mentiin loppu minuuteille asti kunnes TU otti aikalisän ja alkoi punoa juonia viime minuuteille. Varmaa oli, että maalivahti siirtyy penkille ja joudumme alivoimalle. Mutta kuten erätaulla oltiin sovittu niin tämä on meidän peli ja niinhän siinä lopulta kävi! Maaleja ei enempää nähty ja voitto Gepardeille 4-3.

GrIFK Green - Gepardit 9-7

Toiseen peliin Grania vastaan muuttelimme hieman kokoonpanoa ja taktiikkaa. Nyt annettaisiin painetta vastustajalle heti ylhäältä asti ja ottaisimme tilan pois. Kauniaisten pojat pääsivät kuitenkin luikertelemaan karvaajien ohitse hyvillä syötöillä ja ehkä hieman jäykin jaloin vastaan tulevista hyökkääjistämme.

Lisäksi kun ainainen perisyntimme maalinedus pelaaminen alkoi rakoilemaan niin tulostaulu näytti ensimmäisen erän jälkeen 3-1. Syytähän ei toki ollut painaa päitä kuten tauolla puhuttiin ja vaihdettiin myös pelitapa ekassa erässä hyväksi todettuun. Näillä keinoilla nousimmekin takaisin pelin sykkeeseen. Grani ei päässyt enää niin avoimille paikoille ja kun syöttöpelimme kulki paremmin sekä maalivahtimme piti selustansa puhtaana niin toinen erä meille 0-2 ja lukemat 3-3.

Valmennuksella oli jälleen hymy leveänä kun saimme hyvän ryhtiliikkeen aikaiseksi. Kunnon tsemppihuudot ilmoille ja sillä meiningillä kentälle, että hoidellaan tämäkin. Kolmannesta erästä muodostui varsinainen kissa ja hiiri jahti, jossa nimemme mukaisesti olimme jahtaajan eli kissan roolissa. Kertaakaan emme päässet ”hiirestä” ohi, mutta rinnalle sitäkin useammin jopa kahden maalin takaa. Tämä toki osoitti joukkueen periksi antamattomuuden, mutta pienet asiat ratkaisee ja hoksottimet tulee olla koko ajan hereillä.

Pelin loppu puolella oli meidän aika ottaa aikalisä ja ottaa boksiin yksi kissa lisää. Valmennus ei nähtävästi antanut tarpeeksi tarkkoja ylivoimapeli ohjeita, koska tuhrasimme aikaa siihen kun katselimme vastustajan pallon kuskailua emmekä iskeneet ”hiireen” kiinni. Kaiken lisäksi kun ovela vastustajamme pääsi luikkimaan vartioinnista pakoon ja tempaisi pallon tyhjään maaliimme niin ikävä lopputulos alkoi häämöttää. Kaikkemme vielä yritimme mutta tällä kertaa jouduimme ”hiiren” saaliiksi. lopputulos 9-7.


Kaiken kaikkiaan joukkueen ilme oli todella mainio ja selvästi valmennuksen sanoja kuunneltiin. Uudetkin pelaajat, joilla turnauskokemusta ei vielä paljoa ole kertynyt näytti osaamistaan. Vielä pitää tähdentää, että kun sovimme ajasta jolloin pelaajien tulee paikalle saapua niin on enemmän kuin toivottavaa, että pidämme tästä kiinni. Tämän olemme myös joukkueen sääntöihin kirjanneet.

Taistelut jatkuvat parin viikon päästä, missä vuorossa on kolme ottelua normaalin kahden pelin sijaan.

18.10.2022Tule mukaan meidän jengiin
06.07.2021Tule mukaan meidän jengiin
11.09.2021P13 Ensimmäinen MAAJOUKKUETIE- tapahtuma takana
30.09.2020P09 poikien taistelut Puffet Cupissa la 19.9.20 Esport Areenalla
30.09.2020P09 Pantterit hopealle tupla Cupissa 26.9.20
10.03.2020P09 Gepardit Hakaniemessä aamutuimaan 7.3.2020
10.03.2020P09 Pantterit Ruskeasuolla 7.3.2020
01.03.2020P09 Tiikerit 29.2.2020
11.02.2020P09 Gepardit 8.2.2020
10.02.2020P09 Tiikerit Ruskeasuolla 9.2.2020

Siirry arkistoon »