P09 Panttereille täydet pisteet Esportista

25.01.2020

Pantterit jatkoivat välisarjan pelejään 25.1. Esport Arenalla. Ohjelmassa oli ottelut ErViä ja Mäntsälän NMKY:ta vastaan. Jalkeilla oltiin jälleen kahdella kokonaisella kentällisellä ja maalia vartioi Matias.

SB Vantaa - EräViikingit north 14 - 3

ErVi-ottelu oli sarjan ensimmäisen kierroksen viimeinen ottelu, joten heitä vastaan ei oltu vielä tässä sarjassa pelattu. Sarjataulukon perusteella luodun odotusarvon mukaan luvassa oli suht paineeton taisto. Pelin virtaus kääntyikin heti alussa vastustajan kenttäpäätyä kohden ja onnistumisia tuli hyvällä rytmillä ensimmäiseen erään viiden maalin verran, vastustajan jääden maalitta. Tauolle siis 5-0 lukemissa.

Toisen erän alku oli hyvin samankaltainen ja muutamaan minuuttiin heiluteltiin vastustajan verkkoa kahdesti ja ottelu näytti olevan ohi. Vastustaja kuitenkin taisteli tarmokkaasti ja saikin kaksi seuraavaa maalia. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen ja Pantterit pysyi kuskin paikalla tässäkin erässä ja laittoi vielä pallon kolmesti ErVin pömpeliin, joten tulos kahden erän jälkeen 10-2 Vantaalle.

Kolmas erä oli näennäistä pelaamista, jossa edelleen pallonhallinta oli vahvasti meidän joukkueella. Mitään notkahdusta ei kuitenkaan ErVissä tapahtunut vaan he taistelivat urheasti koko ottelun, mutta tällä kertaa Pantterit oli liian kova pala purtavaksi ja kolmas eräkin meni selkeästi meille maalein 4-1, ja koko ottelu siis voitettiin lukemin 14-3.

Edessä oli vain tunnin tauko, joten pojille ohjeet energian tankkaukseen ja pelipaikkoihin suunnitellut muutokset fläppiin, jonka jälkeen nopeat alkulämmittelyt ja pelipalaveri.

MäNMKY - SB Vantaa 4 - 8

Toinen ottelu aloitti siis välisarjan kakkoskierroksen ja vastassa jo kertaalleen kohdattu Mäntsälän Namika. Heidät tiedettiin hyvin pallokontrollia hallitsevaksi joukkueeksi, joka pelityylinä ei ole meille se helpoin tapa saada peliä haltuun. Ensimmäisellä kierroksella Namika olikin ainoa joukkue, joka ryösti meiltä sarjapisteen 4-4 tasapelillä. Aseeksi oli valittu huolellinen oman pelaajan merkkaaminen varsinkin omalla puolustusalueellamme ja tiukka taistelu kaksinkamppailussa.

Ensimmäinen erä olikin hyvin odotetun kaltaista peliä ja pallon hallinta oli enemmän vastustajalla, mutta pelin painopiste oli kuitenkin enemmän keskialueella tai jopa Namikan päädyssä, heidän kuitenkin pitäen palloa. Hyökkäykset tyrehtyivät ensimmäisessä erässä molemmissa päissä tehokkaaseen puolustuspelaamiseen ja tulos taululla olikin 0-0 erän päätteeksi.

Tauolla painotettiin jatkamaan hyvin onnistunutta merkkauspeliä ja olemaan kärsivällinen, vaikka ei oltukaan saatu totuttuja onnistumisia maalien muodossa.

Toisen erän alkuun Namika vyörytti heti tehokkaasti hyökkäyksen meidän alueelle ja sai ensimmäisen kerran pallon maaliimme. Tästä ei kuitenkaan lamaannuttu vaan jatkoimme omaa hyvää tekemistämme ja saimmekin siitä palkinnon maalin muodossa muutamia minuutteja myöhemmin. Namika oli kuitenkin kaivanut lisää virtaa ja sai nostettua kontrolloituja hyökkäyksiään lähemmäs meidän maalia ja jouduimme tekemään liian kovaa töitä puolustaaksemme omaa aluettamme. Vastustaja sai pari vaparia mailaanlyönneistä hieman keskiviivaa lähempää ja onnistuikin maalinteossa kertaalleen. Se aiheutti muutaman minuutin synkän hetken peliimme ja hyvin toiminut paketti puolustuspäässä hajosi osiin. Namika painoi päälle ja tykitti vielä kaksi nopeaa osumaa ja paniikin aiheet olivat taas kasassa. Tappiotilanteessa 4-1 otettiin aikalisä, jossa palattiin ensimmäisen ottelun pelipaikoille ja koitettiin rauhoittaa joukkuetta.

Peliin saatiinkin ryhtiliike ja muutaman hyvän vaihdon seurauksena itseluottamus kasvoi huimasti ja pelirohkeus palasi takaisin. Saimme avauspeliämme taas toimimaan ja myös hyökkäyspäässä muutamilla oivaltavilla syötöillä pakka aukesi ja saimmekin kaksi kaventavaa maalia vielä erän loppuun. 4-3 lukemissa pääsimme viimeiselle erätauolle, jossa yritimme luoda joukkueeseen tarvittavan taisteluilmeen viimeiseen erään.

Kolmannen erän alku olikin taas hyvin tasaista vääntöä ja olimme pelissä taas mukana. Kuuden minuutin kohdalle osui meidän joukkueelle se virtapiikki, jossa iskimme ensin pelin tasoihin ja vain 12 sekuntia myöhemmin päivän hienoin maali, jossa hyökkäyskulmassa otettiin kaksinkamppailu voitto ja nopea syöttö samaan laitaan, josta siirto samantien keskelle ja onetimer ylämummoon! Tilanne siis 4-5 Panttereille. Jälleen seesteisempi 7 minuutin maaliton vaihe pelissä ja paine oli siirtynyt vastustajalle. Saimme onneksi vähän helpostusta peliin tekemämällä kuudennen maalin, minkä jälkeen Namika otti aikalisän ja heti pelin käynnistyttyä veskarin pois. Tämä oli arvattu meidän leirissä ja pojat ohjeistettu tilanteeseen ottamalla tyhjä tila pois vastustajalta. Hurja karvauspeli tuottikin vielä kaksi maalia tyhjiin, joten hieno nousu 4-8 voittoon!

Loppupalaverissa aiheelliset ja ansaitut kiitokset koko joukkueelle hienosta taistelusta ja iloisin ilmein kotia kohti!

12.03.2020SB Vantaa keskeyttää toimintansa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi
12.03.2020Salibandyliiton sarjat on pysäytetty koronaviruksen vuoksi
10.03.2020P09 Gepardit Hakaniemessä aamutuimaan 7.3.2020
10.03.2020P09 Pantterit Ruskeasuolla 7.3.2020
01.03.2020P09 Tiikerit 29.2.2020
20.02.2020Lastenteatteri Tatu ja Patu syömään - liput myynnissä
11.02.2020P09 Gepardit 8.2.2020
10.02.2020P09 Tiikerit Ruskeasuolla 9.2.2020
08.02.2020P09 Pantterit Myllypurossa 8.2.2020
29.01.2020P09 Tiikerit Lovisassa 26.1.2020

Siirry arkistoon »