P09 Pantterit Campossa 14.12.2019

16.12.2019

Panttereiden pelit jatkuivat voitokkaan alkulohkon jälkeen välisarjassa, jossa on mukana kilpasarjan jumbojoukkueita, sekä ylemmän haastajasarjan lohkovoittajia. Sarjan B-lohkossa on 6 joukkuetta, jotka pelaavat kolmesti toisiaan vastaan ja kaksi parasta pääsee karsimaan pääsystä aluelopputurnaukseen. Sarjassa tulee olemaan selkeästi kovatasoisempia ja tasaisempia otteluita, kuin syksyn ylemmässä haastajasarjassa. Aloitimme siis pelit taas ikään kuin puhtaalta pöydältä ja vastustajienkaan tasosta ei ollut omakohtaista kokemusta tältä kaudelta. Ensimmäinen kierros oli vielä meidän vastuuturnaus, jossa positiivista oli se, että päivän aikana pääsi näkemään kaikkien joukkueiden peliesityksiä ja arvioimaan kunkin joukkueen voimasuhteita.

Pantterit -MäNMKY 4-4

Meidän ensimmäinen vastustaja oli MäNMKY Mäntsälästä, josta tiedettiin ainoastaan se, että he olivat myös voittaneet oman alkulohkonsa ylemmässä haastajasarjassa. Peliin lähdettiin tutuilla aseilla, eli yritettiin saada painetta vastustajaan, voittaa kaksinkamppailut ja huolellisilla suorituksilla hoitaa peli kunnialla loppuun.

Jo alusta alkaen kävi selväksi, että vastassa oli todella vahvasti syöttöpeliin tukeutuva joukkue ja sen he osasivatkin todella mallikkaasti. Vaikka meillä oli selkeästi paremmin liikkuvat pelaajat, niin emme ehtineet normaaliin tyyliimme pallollisiin kiinni, kun he jo laittoivat palloa liikkeelle syötellen.

Alkuun onnistuimme pitämään pelin painopistettä hyvin vastustajan kenttäpäädyssä, mutta lieneekö pojillakin ollut pientä extrajännitystä, koska perusasioiden suoritustaso oli jotenkin hutiloivaa ja varsinkin maalipaikkojen hyödyntäminen oli todella tuskaista. Ensimmäiseen erään saimme kuitenkin tehtyä yhden maalin ja nollattua vastustajan.

Toinen erä oli hyvin samankaltaista puurtamista, jossa vastustaja juoksutti hyökkääjiämme hyvin ajoitetuilla syötöillä ja meidän peli meni enemmän keskialueen tukkimiseksi. Hyökkäyspeliä vaivasi edelleen tehottomuus, vaikka toiseen erään saimme maaleja jo kaksi aikaiseksi. Myös vastustaja pääsi heiluttamaan maaliverkkoa kerran. Lukemat siis 3-1 meille tässä vaiheessa.

Kolmas erä ei tuonut sekään vapautuneisuutta peliimme, vaan lieneekö turhautuminen hyökkäyksen tehottomuuteen aiheutti sen, että puolustuksen kustannuksella palloa yritettiin väkisin kuskata vastustajan maaliin. Näiden nousujen törmättyä vastustajaan, syntyikin useampi Namikan nopea vastahyökkäys ja he tasoittivatkin pelin kahdella samankaltaisella maalilla. Pääsimme vielä kertaalleen johtoon, mutta vastustaja ei tällä kertaa taipunut vaan tasoitti vielä pelin. He saivat vielä pelin loppuun ylivoiman, mutta Pantterit sisuuntuneina hoitivat alivoiman kunnialla ja pisteet tasattiin 4-4 loppulukemin.

Loppupalaverissa olikin hieman normaalia apeampia ilmeitä pelaajien kasvoilla, mutta yhdessä käytiin onnistumiset ja parantamista vaativat asiat läpi ja siitä viettämään kolmen tunnin taukoa.

Tauon aikana paikan päällä saatiin hieman lisäinfoa tulevista vastustajista seuraamalla heidän keskinäisiä otteluita. Suurella mielenkiinnolla havaintoja tehtiin varsinkin seuraavasta vastustajastamme Vihdin Salisusista, joka scoutattiin todella liikkuvaksi ja taitavaksi ryhmäksi, heidän voitettuaan oma ensimmäinen pelinsä Lauttasaaren Palloa vastaan.

VSS -Pantterit 8-11

Pitkän tauon jälkeen saimme siis joukkueemme taas kasaan sovittuun aikaan ja kävimme pikapalaverin jälkeen pihalla reippailemassa happea kehoihin ja luomassa taistelutahtoa Pantteripoikiin.

Hieman pelonsekaisin valmennuksen tuntemuksin lähdettiin VSS-Pantterit otteluun, koska niin eri tempoisesta vastustajasta oli nyt kyse ja meidän joukkueen vire ei ollut ensimmäisessä ottelussa kohdallaan.

Ottelu alkoikin vastustajan pikamaalilla reilun 20 sekunnin jälkeen, mutta jotain oli naksahtanut kohdilleen tauon aikana, koska Panttereiden peli-ilme ja vauhti oli silminnähden eri luokkaa tässä pelissä. Maalihanat avattiin onnistuneella rankkarilla ja lisää lyötiin tasakentällisin kolmen maalin verran ensimmäiseen erään. Vastustajakin onnistui erän loppuun kertaalleen, joten positiivisen esityksen jälkeen erälukemat 2-4 meidän hyväksi.

Toiseen erään pelin tempo säilyi hyvin nopeana, mutta tämäntyyppinen pelityyli tuntuu sopivan Panttereille selkeästi paremmin, kuin hidastempoisempi kontrollipelaaminen. Maalipaikkoja syntyi hyvällä rytmillä molempiin päihin, mutta tällä kertaa Pantterit oli se huolellisempi joukkue viimeistelyssä ja tilanne toisen erän jälkeen 5-9 VSS ensin mainittuna.

Kolmanteen erään painotimme pojille uskoa omaan pelityyliimme ja kaksinkamppailujen voittamista, sekä huolellista oman miehen vartiointia. Näillä eväillä toivoimme johdon säilyvän ja ottavamme jopa hieman yllättävän niskalenkin taitavasta vastustajasta. VSS painoi päälle viimeisessä erässä vielä pykälää kovemmin ja olikin ehkä hieman hallitsevampi joukkue, mutta Panttereiden kantti kesti hyvin ja erätappiosta huolimatta loppulukemat olivat meille ansaitusti VSS 8, SB-Vantaa 11.

Loppupalaverissa ansaitut kehut hyvästä tuloksesta, mutta myös muistutus siitä, että näissä peleissä nukahdukset maksavat kovaa hintaa omassa päädyssä!

Kiitokset vanhemmille toimitsijatehtävistä ja nyt on aika hieman rauhoittua, kun peleissä lähes kuukauden joulutauko!

20.02.2020Lastenteatteri Tatu ja Patu syömään - liput myynnissä
11.02.2020P09 Gebardit 8.2.2020
10.02.2020P09 Tiikerit Ruskeasuolla 9.2.2020
08.02.2020P09 Pantterit Myllypurossa 8.2.2020
29.01.2020P09 Tiikerit Lovisassa 26.1.2020
25.01.2020P09 Panttereille täydet pisteet Esportista
25.01.2020P09 Gepardit Esportissa 25.1.2020
19.01.2020P09 Tiikerit isäntinä Ruskeasuolla la 11.1.2020
19.01.2020P09 Gepardit isäntinä Myllypurossa 12.1.2020
19.01.2020P09 Näytösottelu SB Vantaa P09 - Indians Otahallissa 10.1.2020

Siirry arkistoon »