Pantterit Tupla Cupissa 21-22.9.2019

28.09.2019

Pantterit Tupla Cupissa 21-22.9.19

 

Pantterit osallistui tänä keväänä turnauksen P09 ylempään haastajasarjaan. Tunnelma oli selvästi monella pojalla hyvin jännittynyt ja odotukset olivat korkealla, koska viime vuonna oli otettu samasta turnauksesta kilpasarjan hopeaa. Paljon on muutoksia tapahtunut, niin kokoonpanoissa kuin itse pelitavassa, jota edelleen harjoitellaan ja isoja haasteita on vielä voitettava, jotta hitsaannutaan tulosta tekeväksi joukkueeksi. Yhdeksi suureksi ongelmaksi osoittautui varsinkin lauantain alkusarjassa pelin puuroutuminen heti keskiviivan ylityksen jälkeen. Palloa ei saatu liikutettua lainkaan syöttelemällä, koska pelaajat ikään kuin jämähtivät paikoilleen vastustajien vartioinnin alle ja odottivat vain, että pallot tipahtelisivat lapaan. Liikkuminen ja juonikkuus loisti poissaolollaan. Hyökkäykset jäivät yksittäisten pelaajien pallon kuskaamiseksi ja usein ne pysähtyivätkin törmättyään vastustajan hyvään puolustukseen tai ajautuen liian pieniin kulmiin. Toki maalipaikoillekin päästiin, mutta myös viimeistelyn viimeinen terävyys oli hukassa.  Kaikki kunnia myös vastustajien tiiviille puolustukselle ja hyville maalivahdeille, jotka osaltaan aiheutti nuo ongelmat.

Hyvää oli se, että mitään maalikarkeloita ei vastustajillekaan suotu vaan ottelut olivat pelillisesti ihan tasaväkisiä ja pienillä yksityiskohtien huolellisemmalla suorittamisella tuloksetkin olisi olleet eri näköisiä.

Kaikki kolme ottelua menivätkin hyvin saman kaavan mukaisesti. Ensimmäiset erät tasaisia vääntöjä ja vähämaalisia. Toisissa erissä ratkaisun paikoissa puristettiin liikaa mailasta ja huolimattomuusvirheet maksoivat tällä kertaa kovan hinnan ja mitalipelit jäivät haaveeksi.

Tulokset lauantailta:

ASKOLAN URHEILIJAT-SB VANTAA                    3-2 (2-1)

SB VANTAA – ERÄ VIIKINGIT                              3-3 (2-2)

KORSON KAIKU – SB VANTAA                            5-2 (1-0)

 

Sunnuntaina jatkettiin turnausta alemmassa jatkosarjassa sijoista 7-12. Pelipaikka vaihtui Ruskeasuolta Hakaniemeen ja päivän pelien henki oli selkeä; Tulos tai ulos! Valmennuksen ajatus päivään oli saada joukkueelle tuloksellinen tason nosto ja kokoonpanoja laitettiinkin isolla kädellä uusiksi. Myös edellisen päivän parannuskohteet käytiin yhdessä läpi ja pyrittiin luomaan hyvä taisteluhenki ja saada palloa raikkaammin liikkeelle sekä luoda syöttöpelillä hyviä maalipaikkoja, ja puolustaa tiiviisti koko joukkueella.

Ensimmäisessä pelissä vastustajana oli Porvoon PSS. Ottelussa olikin aivan eri meininki heti alusta lähtien. Pojat ottivat ohjeista kopin ja syöttöpeli oli aivan erinäköistä aiempaan nähden. Etenkin vastustajan päädyssä olimme nyt vaarallisempia ja saimme aikaiseksi pidempiäkin hyökkäyksiä ja tulostakin syntyi useamman pojan onnistuessa maalinteossa. Puoliajalla tilanne oli meille 3-0 ja myös toinen erä mentiin selkeästi kuskin paikalla ja ansaittu voitto tuli lukemin 8-2.

Pelit siis jatkuivat, ja reilun tunnin odotuksen jälkeen lähdimme samoin eväin uuteen koitokseen, jossa vastassa oli SC Wild Titans. Vastus oli pykälää kovempi kuin edellinen ja se näkyi myös itse pelissä. Puolustus joutui selkeästi haastavampaan paikkaan, mutta suoriutui tehtävästään hyvin. Hyökkäyspäässä tilan ottaminen ei ollut yhtä helppoa, mutta edelleen näkyi parempaa syöttöpelaamista edelliseen päivään verrattuna.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen oli tilanne taululla 3-3.

Toisessa erässä vastustaja sai lievää yliotetta ja se oli myrkkyä meidän joukkueelle. Hyvä orastava syöttöpelaaminen katosi ja tilalle tuli jälleen se yksin puskeminen ja sillä ei tänäänkään voittoa saavutettu. Lopussa pelattiin vielä pakkovoitosta ilman maalivahtia ja tulos lopulta vastustajan hyväksi 8-6, viimeinen tyhjiin.

 

Tulokset sunnuntailta:

PSS- Pantterit 2-8

SC Wild Titans – Pantterit 8-6

Luonnettahan ei meidän joukkueelta puutu, se tuli selväksi kirvelevien tappioiden myötä. Nyt vaan pitää saada kanavoitua se energia kentälle taistelutahtona ja kääntää ottelut itselle voitokkaiksi säilyttämällä maltti myös painetilanteissa koko ottelun keston ajan.

Turnauksesta jäi käteen hyvää oppia niin pojille kuin valmennuksellekin, joten katseet ylös ja kovaa harjoittelua!

Kiitos vanhemmille kannustuksesta!

 

 

12.03.2020SB Vantaa keskeyttää toimintansa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi
12.03.2020Salibandyliiton sarjat on pysäytetty koronaviruksen vuoksi
10.03.2020P09 Gepardit Hakaniemessä aamutuimaan 7.3.2020
10.03.2020P09 Pantterit Ruskeasuolla 7.3.2020
01.03.2020P09 Tiikerit 29.2.2020
20.02.2020Lastenteatteri Tatu ja Patu syömään - liput myynnissä
11.02.2020P09 Gepardit 8.2.2020
10.02.2020P09 Tiikerit Ruskeasuolla 9.2.2020
08.02.2020P09 Pantterit Myllypurossa 8.2.2020
29.01.2020P09 Tiikerit Lovisassa 26.1.2020

Siirry arkistoon »