P09 Panttereiden kevätkauden avaus Masalassa 27.1.2019

|
28.01.2019

Kylmä ja aurinkoinen sunnuntaipäivä vierähti Pantteripoikien kilpasarjan turnauksessa Kirkkonummen Masalassa. Ohjelmassa tutut 3 peliä ja mukaan oli saatu 7 pelaajan ja maalivahdin vahvuinen iskujoukko.

Pantterit- KorsKA Batboys 5-5

Ensimmäinen vastustaja oli kivikova KorsKa, joten Vantaan itä vs länsi herruudesta väännettiin jälleen kättä säbäkentällä. Vastus on hyvinkin tuttu, koska jo kolmannessa turnauksessa peräkkäin ohjelma oli heittänyt meidän vastakkain. Ohjeistus peliin oli se, että heti ollaan hereillä ja tilaa ei anneta vastustajan taitaville pallonkäsittelijöille. Pantteripojat ottivatkin pelinhallinnan ensivaihdosta alkaen itselleen ja verkko heilui oranssipaitojen päässä jo heti ensimmäisessä vaihdossa suorasta vaparivedosta. Peli pysyi hyvin meidän hallussa ja 10 minuutin kohdalla oltiin jo pommitettu 4-0 johtoasema. Vastustaja otti sääntöjen salliman 5 pelaajan kentälle ja sai myös pelinhallinnan itselleen miesylivoimalla. Erän loppuun painostus palkittiin heidän kavennusmaalilla. 4-1 tilanteessa erätauolle.

Valmennukselta edelleen ohjeistus yrittää jaksaa pitää miesvartiointi tiukkana ja estää selkeät vetopaikat maalintekosektoreilta. KorsKa onnistui kuitenkin jatkamaan painostusta ja ylivoimalla kavensi ensin erän alkuun ja pian perään saivat myös toisen maalin, pelin palattua tasakentällisiin. Viiden minuutin kohdalla Pantteritkin saivat vihdoin onnistumisen toiseen erään ja tilanne oli 5-3. KorsKa sai kuitenkin selkeän buustin peliinsä, kun takaa-ajo oli onnistunut jo aiemminkin tässä pelissä. Varsinaisista maalintekosektoreista saimme ihan hyvin laukaukset peitettyä, mutta KorsKan jatkuva pallon pelaaminen maalille tuotti tällä kertaa ensin nollakulmasta pomppupallon omista sisään ja lopuksi vielä viimeisillä sekunneilla puolikentän laukaus upposi maskin takaa maaliin ja lopputulos 5-5 oli pelin saldo hyvästä alusta huolimatta tai juuri sen ansiosta, miten vain homman haluaa ajatella. Tuloksena ihan hyvä, mutta pelillisten esitysten valossa hienoinen pettymys!

Oilers Blueflash – Pantterit 1-8 

Huoltotauon jälkeen, uutta matoa koukkuun ja katseet kohti seuraavaa ottelua, jossa vastaan asettui aina arvoituksellinen Oilers. Viime aikoina olemme saaneet kilparyhmässä selkeän otteen Espoolaisista ja tänäänkin tämä ottelu oli ehkä se vähiten jännittänyt taisto penkin takaa katsottuna. Kokoonpanossa kaikki edellisen pelin puolustajat saivat hyökkäysvastuuta ja vastaavasti kolme hyökkääjää pääsi tukkimaan oman maalin edustaa. Alku oli hyvin tasaista vääntöä ja tuntui että pelipaikkojen vaihto sotki hieman joukkueemme peliä. Oilers saikin avausmaalin parin minuutin kohdalla ja se taisi hieman herättää Panttereita. Pallo ja jalka alkoi liikkua ihan eri tahtiin ja pelin virtaus kääntyi selkeästi Oilers maalia kohti. Parantunut liike, hyvät syötöt ja onnistunut viimeistely tuotti meille seuraavat kolme maalia ja erätauolle mentiin 1-3 Panttereiden johtolukemissa.

Ohjeet toiseen erään oli helpot: Jatkakaa samaa peliä mihin ensimmäinen erä päättyi! Pojat ottivat ohjeista kopin ja tekemisen laatu vain parani toisessa erässä. Viisi onnistumista ja vastustajan nollaus tuotti 1-8 voiton ja kaikille kenttäpelaajille saatiin myös käsikirjanpitoon ottelusta maali -tai syöttöpiste ja maalivahtipelikin oli yhtä vaille täydellistä!

Rangers Kotkat – Pantterit 2-6

Tunnin tauko ja kotijoukkue Kirkkonummi Rangersin kimppuun! Ennakkoasetelmat olivat varsin kutkuttavat, koska KorsKa ja Rangers olivat käyneet aiemmin hyvin tasaisen keskinäisen väännön, mikä päättyi tasatulokseen. Alkupalaverin tärkein anti oli pojille se, että jätetään kaikki energia kentälle ja tehdään niitä asioita, joissa tiedetään olevan vahvoja. Pelataan siis joukkuepeliä ja liikutetaan palloa ja käytetään kentän tila hyödyksemme. Peli käynnistyikin varsin vauhdikkaasti ja heti alkuun saimme ensimmäisen maalin. Rangers kuitenkin tasoitti hyvin pian, mutta pelin hallinta oli yllättävänkin selkeästi meidän hallussa. Etenkin puolustajien käyttö hyökkäyspäässä oli aivan uusi elementti pelissämme ja se tuottikin muutaman hienon maalin ensimmäiseen erään ja erätauolle päästiin 1-4 lukemissa.

Tauolla kävi jopa mielessä jäädyttää peliä näihin lukemiin, jotta ei kävisi samoin kuin ensimmäisessä pelissä, jossa ote lipesi, kun vastustaja sai ylimääräisen pelaajan kentälle neljän maalin etumatkan tasoittamiseen.Tätä ajatusta ei kuitenkaan suusta ulos päästetty ja peliä ohjeistettiin jatkamaan samaan vahvaan malliin.

Toinen erä alkoikin meidän painostuksella ja lisämaali saatiinkin pian aikaan. Vaikka Rangers ottikin viidennen pelaajan mukaan, ei se saanut peliämme nyt sekoamaan vaan saatiin jopa lisämaalikin aikaan neljän minuutin kohdalla. Siitä alkoi lähes 10 minuutin viivytystaistelu, jossa onnistuimme hienolla koko joukkueen puolustamisella pitämään vastustajan ilman maalia, vaikka he miesylivoimalla pallollista peliä hallitsikin. Erän loppuun heidän painostus palkittiin yhdellä onnistumisella, mutta kokonaisuudessaan tämä peli oli hieno osoitus taitotasostamme ja koko joukkueena taistelemisesta! Lopputulos siis selkeä 2-6 voitto meille!

Hyvin mielin eteenpäin uusia pelejä odottaen!

06.05.2019P09 Tiikerit OJG turnauksessa 5.5.2019
04.05.2019P09 Pantterit OJG- turnauksessa 4.5.2019
17.04.2019P09 Panttereiden loistava sarjakausi päätökseen Masalassa 14.4.2019
08.04.2019P09 Tiikereiden sarjakauden huipennus 7.4.2019
01.04.2019P09 Leijonien kauden viimeinen turnaus Esportissa 31.3.2019
24.03.2019P09 Tiikerit tylyinä isäntinä Tiger Sportissa 23.3.2019
18.03.2019P09 Leijonat Esportissa 17.3.2019
18.03.2019P09 Pantterit Esportissa 17.3.2019
13.03.2019P09 Tiikerit Campossa 10.3.2019
10.03.2019P09 Pantterit Campossa 10.3.2019

Siirry arkistoon »