Haukoille pronssia OJG:ssa

09.05.2017

Aikaisin sunnuntaiaamuna Haukat suuntasivat kohti Esport Areenaa, jossa järjestettiin OJG-turnaus, johon osallistuttiin 2007-syntyneiden haastajasarjaan.

Tapaaminen pelipaikalla oli jo kello 7.15.

Vihdin Salisudet  – SB Vantaa Haukat 7-5

Yleensä ensimmäiset pelit ovat olleet joukkueelle hankalia, mutta tällä kertaa siitä ei ollut tietoakaan, vaikka peli alkoikin jo klo 8.00.

Vaikka vastustaja oli hienokseltaan niskan päällä, niin Haukkaryhma teki heti ensimmäisellä vedollaan maalin parin minuutin kohdalla. Maali syntyi vaparista, joka annettiin hienona poikittaissyöttönä toiseen laitaan, jossa oltiin kerrankin valmiina vetämään. Myös toinen ja kolmas veto menivät maaliin kuuden ja seitsemän minuutin kohdilla.

Tämän jälkeen myös vastustaja onnistui maalinteossa. 10 min kohdalla johdettiin peliä jo maukkaasti 4-1, mutta niin vain vastustaja päästettiin vielä tasoihin kilpasarjassakin loistaneen pelaajan kaukovedoilla.

Toinen erä alkoi hyvin, kun mentiin jo 30 sekunnin jälkeen jälleen johtoon. 11 min jaksettiin pitää vastustaja takaa-ajajana, kunnes päästettiin heidät tasoihin ja lopulta myös ohi. Kaksi viimeistä maalia olisi ollut estettävissä, mutta liika yliyrittäminen kostautui tällä kertaa.

Mietteitä pelistä:

Ennakkoon vastustaja oli alkulohkon kovin, joka oli kyllä täysin voitettavissa, mutta näin tällä kertaa. Yllättävän hyvä aamupeliksi! Paremmille hävittiin.

FBC Turku Sininen – SB Vantaa Haukat 4-5

Päivän toiseen otteluun päästiin hyvin levänneinä, sillä edellisen ottelun loppumisesta oli kulunut 2h 40min. Tällä kertaa saatiin meille täysin uusi vastustaja suoraan Turusta, josta ei tiedetty mitään muuta kuin nimi ja edellisen ottelun lopputulos.

Tämäkin ottelu alkoi lupaavasti, sillä ensimmäinen maali syntyikin jo ottelun toisella minuutilla. Johtuiko hyvänolontunteesta vai mistä, mutta yhtäkkiä oltiinkin jo tappiolla pelin selvästä hallinnasta huolimatta.

Ylivoimaakin päästiin kokeilemaan ja hyvin pallo liikkuikin, mutta turkulaisten maalivahti piti pelin tasaisena. Erätauolle mentiin lopulta tilanteessa 3-2.

Toinen erä alkoi jälleen hyvin, kun päästiin tasoittamaan peli jo minuutin jälkeen. Heti perään vastustaja otti kaksi jäähyä lähes peräkkäin, joten nyt jos koskaan olisi ollut mahdollisuus tehdä lisämaaleja. Ylivoima näytti kuitenkin ihan hirveältä ja pojat juoksivat kauhealla kiireellä joka paikkaan yrittäessään tehdä väkisin lisää maaleja, eikä tajuttu, että kentällä oli kerrankin todella paljon tilaa, jota olisi saanut syöttelemällä vieläkin enemmän.

Vaikka ylivoima ei tuottanutkaan tulosta, niin erän puolivälissä saatiin sentään maali tehtyä, ennen meidän joukkueen ensimmäistä alivoimaa. Alivoimalla taisteltiin hyvin jäähyn loppumiseen asti, mutta ennen kuin saatiin poika boxista omalle maalille, niin pallo löytyikin jälleen verkosta ja pelikello näytti aikaa 29.06.

Turkulaiset taisivatkin jo juhlia tasapeliä liian aikaisin, kun saatiin hieman yllättäen mutta ansaitusti myös puolustajien maalitili auki. Edellisestä maalista oli kulunut 17 sekuntia kun puolesta kentästä lähtenyt matala veto yllätti läpi ottelun hyvin pelaneen maalivahdin.

Vastustaja onnistui maalinteossa todella kovalla prosentilla ja kun heidän maalivahtinsa pelasi vielä hyvän ottelun, niin lukemat pysyivät tasaisina. Varsinkin ylivoimaa täytyy harjoitella ensi kautta ajatellen. Ansaittu voitto!

Westend Indians Black – SB Vantaa Haukat 7-8

Kolmannessa pelissä kohdattiin jälleen tuttu vastustaja kun vastaan asettui Westend Indians.

Kuinka ollakaan, niin tässäkin ottelussa ensimmäinen maali tuli minuutin kohdalla ja kun kahden minuutin jälkeen taululla oli 0-2 lukemat, niin poikien peli meni täysin sekaisin. Seuraavaan kahdeksaan minuuttiin vastustaja iskikin sitten 4 maalia puolustuspään räikeistä virheistä, joista kuitenkin toivuttiin nopeasti ja erätauolle mentiin tasatilanteessa 4-4.

Erän alut tuntuivat olevan turnauksessa hyviä sillä nytkin tehtiin kolme maalia kolmeen ja puoleen minuuttiin. Tämän jälkeen jostain syystä ote kuitenkin jälleen herpaantui.

Muutama maali tuli vielä erän aikana ja vastustajalle annettiin lopussa mahdollisuus tasoittaa ottelu ilman maalivahtia, tässä kuitenkaan onnistumatta.

Maalivahtivastuu annettiin tällä kertaa enemmän hyökkäyksessä pelanneelle pelaajalle ja nyt oli meidän vuoro tehdä tällä kertaa kovalla prosentilla maaleja.Tasaväkinen peli, josta tuli maukas taisteluvoitto.

SB Vantaa Haukat - GrIFK Black 9-0

Alkusarjan merkityksetön viimeinen ottelu pelattiin GrIFK Blackia vastaan.

Ottelussa maaliin meni alkusarjan tehokkain pelaajamme, joten vastuu siirtyi entistä enemmän tässä pelissä muille.

Peli oli alusta asti meidän hallinnassa niin tasakentällisin kuin myös alivoimalla. Syöttöpeli toimi aikaisempia pelejä huomattavasti paremmin, mutta muuten siitä vailla puuttui järki ja peli vaikutti sekavalta. Pallon eteenkin mentiin aikaisempia pelejä enemmän ja kun erätauolla oltiin jo 6-0 lukemissa, niin päällisin puolin voitiin olla tyytyväisiä.

Lopputulos 9-0.

Alkoiko jalka jo pikkasen painamaan vai tajusivatko pojat vihdoin, että ruvetaan pelaamaan sitä omaa syöttelypeliä jota ollaan harjoiteltu koko kausi.

Syöttöpeli toimi ja pallon eteen mentiin kun oli tarvetta – hyvä peli!

Välierä: Steelers - SB Vantaa Haukat 7-4

Välierässä vastaan tuli toisen alkulohkon ylivoimainen ykkönen Hämeenlinnan Steelers.

Pojille ei jostain kumman syystä kerrottu, että Steelers oli voittanut kolme edellistä peliään maalierolla 39-2 vaikka he tiesivät että vastus kovenee edellisistä.

Tämäkin ottelu alkoi lupaavasti kun toisella minuutilla mentiinkin johtoon, mutta niin vain päästettiin vastustaja tekemään 4 maalia joko ylivoimahyökkäyksistä tai päästämällä heidät yksin läpi.

Erän loppuun tehtiin vielä kaksi maalia 21 sekuntiin ja päästiin jälleen peliin mukaan. Kun vielä toisen erän alkuun tasoitettiin peli, niin kaikki näytti hyvältä vastustajan hienoisesta hallinnasta huolimatta.

Jos erien alut olivat turnauksessa meidän, niin pelien viimeiset 5 minuuttia hoiti vastustajat lähes yhtä tehokkaasti. Ensin puolustajamme nousi ylös ja menetti pallon, josta vastustaja pääsi jälleen 3-1 ylivoimahyökkäykseen ja tällä kertaa pallo menikin maaliin asti. Pari minuuttia tästä niin hävittiin kaksinkamppailussa juoksupallo maalin edessä, josta jälleen kiitettiin maalilla. Viimeisellä minuutilla saatiin ottelun ainoa jäähy, jonka aikana tuli vielä vastustajan seitsemäs maali.

Steelers oli pelannut alkulohkossa yhden pelin vähemmän kuin me ja oli murskannut kaikki vastustajansa ylivoimaisesti, joten tämä oli heille vasta turnauksen ensimmäinen tasonmittaus. Välierässä nähtiin hyvä ja tiukka kamppailu, mutta paremmille kuitenkin hävittiin.

Pronssiottelu: Oilers Lions – SB Vantaa Haukat 1-12

Suurin osa pojista ei varmaan vieläkään tiennyt, että pelataan mitaleista, kun turnauksen kuudes ja viimeinen peli alkoi Oilersia vastaan. Oilers oli hävinnyt kaksi edellistä peliään Salisusille ja Steelersille puhtaasti 16-0 ja kun luotettiin poikiin kuin vuoreen, niin päästimme vastuuvalmentajamme kesken turnauksen tekemään työtä joka haittaa toisinaan harrastusta.

Kun oltiin jälleen kerran vierasjoukkue, niin jouduimme ensimmäistä kertaa vaihtamaan turnauksessa mustat paidat päälle.

Alku oli jälleen hyvä, kun reiluun pariin minuuttiin tehtiinkin kaksi maalia. Peli pyöri täysin espoolaisten päädyssä ja pojat tekivät mitä halusivat. Kun vielä erän viimeisellä sekunnilla tehtiin maali, niin erätauolle mentiin jo 0-6 tilanteessa.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin, eikä ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Kaksi minuuttia ennen loppua otettiin hölmö jäähy väärästä vaihdosta, jonka vastustaja käytti onnekkaasti hyväkseen 22 sekuntia ennen loppua.

Mietteitä pelistä ja turnauksesta:

Peli oli selvä alusta asti, joten pojat keskittyivät vaan pitämään hauskaa, sen minkä enää jaksoivat.

Kaikki pelit pelattiin lähes samalla kokoonpanolla. Ainoina poikkeuksina olivat alkulohkon kaksi peliä, joissa oli eri maalivahdit. Erien aluissa oltiin jokaisessa pelissä tehokkaita, mutta otteluiden lopuissa päästettiin ihan liikaa maaleja.

Taisi pojilla jo väsy painaa kun eivät oikein jaksaneet juhlia mitalia muuta kuin hymyilemällä, joka oli täysin ymmärrettävää, sillä oltiinhan oltu hallilla jo 13 tuntia ja pelattu sinä aikana kuusi peliä. Moni ihmetteli ennen turnausta meidän suurta peliryhmää, mutta juuri näin pitkän päivän takia meillä olikin alunperin kolme kentällistä pelaajia. Vaikka ryhmä kapeni hieman sairastumisen ja futisturnauksen takia, niin emme joutuneet kuitenkaan pulaan.

Nyt pelataan kuitenkin ensimmäisiä pelejä isolla kentällä ja kun monet pojat saivat tästä lajista ensimmäisen mitalinsa, niin tästä on hyvä lähteä ensi kauteen.

Kiitos kaikille pojille, vanhemmille ja sisaruksille koko päivän uurastuksesta ja suuret onnittelut pojille ensimmäisestä/toisesta mitalista!