Kotkat/Haukat Hämeenlinnassa

10.04.2017

Lauantaina 8.4.07 Kotkat/Haukat matkustivat Steelersin järjestämään kevät-turnaukseenHämeenlinnan Elenia-Areenalle.

Vastustajien taso tietäen peliryhmä aloitettiin kasaamaan Kotkien pelaajarungosta ja koska pelit pelattiin isolla kentällä 5vs5 peleinä sekä pelejä tuli kahdeksan tuntiin viisi, niin ryhmää täydennettiin kauden aikana enemmän Haukoissa pelanneilla pojilla. Lopulta matkaan lähdettiin yhteensä kolmen kentän ja kahden maalivahdin voimin.

Erä Valkoinen - SB Vantaa 12-1

Ensimmäinen ottelu oli ennakkoon alkulohkon vaikein ja sitä se oli myös kentälläkin. Alusta asti oltiin jäljessä ihan kaikessa ja ensimmäinen maali päästettiinkin jo kahden minuutin kohdalla.

Kellon näyttäessä aikaa 11.15 saimme tehtyä turnauksen avausmaalimme ja kavennettua tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen iski sinipaitainen vastustajamme kertatoisensa jälkeen ja usein saman pojan voimin. Pelaajamme jättivät tämän saman pojan joka vaihdossa vapaaksi maalin edessä tai antoivat hänen vetää kauempaa aivan vapaasti.

Lopulta taululla olivat 30 min. pelin jälkeen tylyt 12-1 lukemat.

HML_era.JPG

HML_era2.JPG

SB Vantaa - SSV Black 2-6

Vajaan parin tunnin tauon jälkeen vastaan asettui SSV Black. Vaikka olimmekin ottelussa kotijoukkue, niin tarkoituksemme oli vaihtaa peliin valkoinen paita, mutta niinhän se sitten kuitenkin unohtui, joten vastustaja joutui pelaamaan ottelun liiveillä.

Tähän peliin viilattiin vähän kenttiä ja olimmekin jo paremmin mukana, mutta sekään ei vielä riittänyt. SSV:n maalit tulivat jälleen meidän virheistä: pari kertaa huonoa maalinedustapelaamista ja muutama nopea vastahyökkäys keskeltä läpi.

1.erän jälkeen oltiin vielä tasatilanteessa 1-1, mutta lopulta taululla oli tulos 2-6.

SB Vantaa - RSS Panthers 7-2

Alkusarjan viimeinen peli oli meille helpoin. Poikien peli-ilme ja taistelu olivat alusta asti hyvällä tasolla ja ensimmäinen maali tulikin jo 30s jälkeen.

17 min. jaksettiin syötellä palloa, mutta sitten ruvettiin itsekkäämmiksi kun onnistumisia alkoi tulla ja tästä syystä maalinteko olikin sitten taas vaikeampaa.

Vastustajan maalit tulivat jäleen puolustuspään menetyksestä ja keskeltä päästetystä läpiajosta.

Hieno 7-2 voitto.

HML_tsemppi.JPG

Kotkat - SSV White 10-8

Ensimmäinen sijoitusottelu A-lohkon vimeiseksi sijoittunutta vastaan alkoi todella heikosti, kun vastustaja kävi pistämässä pallon pussiin jo muutaman sekunnin pelin jälkeen. Sekään ei vielä mustapaidoille riittänyt, kun taululla oli ajassa 3.30 jo lukemat 0-3!

Erän puolivälissä lintuparvi lähti lentoon, vaikka vastustajakin päästettiin vielä kahdesti iskemään, erätauolle sopuisasti 5-5 lukemissa.

Toisessa erässä maali-iloittelu jatkui vielä 8 min 30s, jolloin iskettiin todella pitkän syöttöketjun päätteeksi ottelun voittomaali. Vastustaja ei koskenut pitkään aikaan palloon kun pojat syöttelivät ympäri hyökkäysaluetta niin taidolla kuin välillä vähän tuurillakin yhteensä 10 syöttöä ennen vetoa. Tämä lienee kauden ennätys.

Lopussa vielä viimeisteltiin lukemiksi 10-8.

HML_Tuomas.JPG

LaPa - SB Vantaa 4-4, 7-6 rl

Turnauksen viimeisessä ottelussa taisteltiin 5.sijasta.

Vaikka poikia oli mukana paljon, niin tiivis ottelutahti alkoi painamaan jo jaloissa, 1-0 (ajassa 1.20), 2-0 (4.05), 3-0 (6.10) ja 4-0 (14.40).

Toisessa erässä saatiin jo vähän omaa peliäkn aikaiseksi, mutta poiken todellinen taistelu alkoikin vasta ottelun kuuden viimeisen minuutin kohdalla ja 4-2 kavennusmaali saatiin tehtyä ajassa 24.29.

40s ennen ottelun loppua otettiin maalivahti pois ja katsottiin miten käy. Sen tuloksena vantaalainen valkoinen pyörremyrsky vyöryi auttamattomasti kohti vastustajan maalia ja 7s myöhemmin pallo olikin jo maalissa. Koska pelikellossa oli aikaa vielä reilusti (27s), niin aina on aikaa käydä antamassa vaihtopenkille läpyt, vaikka aika juokseekin koko ajan! :)

Pallo keskelle - aloitusvoitto - keskeltä läpi - maalin edessä syöttö sivulle ja pallo varmasti maaliin ja peli tasoihin ajassa 29.53!

Koska voittaja piti löytyä, niin tämän jälkeen suoritettiin rangaistuslaukauskilpailu. Ratkaisun saamiseksi tarvittiin yhteensä 12 vetoa ja kun naapurikaupungin pojat onnistuivat kerran enemmän, niin nousun suurin palkinto jäi saamatta. Uskomaton nousu kuitenkin ja turnauksen 6.sija.

HML_rankkari.JPG

Puitteet turnaukselle olivat todellakin kunnossa ja kun ensimmäisen pelin jälkeinen kenttien viilaus tuotti toivottua tulosta, niin tästä on hyvä jatkaa kohti OJG:a ja ensi kautta!