Siipirikkoiset Kotkat ja Haukat kauden viimeisissä sarjaturnauksissa

28.03.2017

Lauantaina 25.3. molemmat peliryhmät, sekä Kotkat että Haukat pelasivat kauden viimeiset sarjapelinsä, jotka olivat samalla joukkueen viimeiset 4vs4 pelit.

Lähtökohdat peleihin eivät olleet helpot, kun pitkin viikkoa tippui yksitellen poikia pois kokoonpanoista, joista viimeiset vielä perjantai-illan aikana.

Lopulta molemmilla ryhmillä oli noin kaksi kentällistä poikia, mutta varsinkin Haukoilta puuttui etukäteen innokkaita maalivahteja.

----------

Heti aamusta Kotkat ottivat suunnaksi Ruskeasuon kilpasarjan turnaukseen, jossa vastustajat olivat ennakkoon kovia.

Viikonloppuna nähtiin mitä Kotkien peli parhaimmillaan voi olla. Syksystä asti harjoitellut asiat otettiin käytäntöön ja peli kulki täydellisesti, lopputuloksista huolimatta!

Tapanilan Erä Valkoinen - Kotkat 6-2

Liekö syynä apuvalmentajamme Siperiasta kopioidut alkulämmittelymetodit vai tieto kauden viimeisistä sarjapeleistä, mutta ensimmäiseen otteluun lähdettiin kerrankin silmät melkein auki!
Vastustajalle annettiin reilun pelin hengessä heti alkuun muutaman maalin etumatka ja sitten vasta avattiin oma ketsuppipullo. Hyökkäyspäässä pelaajat väläyttelivät oivaa syöttelypeliä, joka johti hyviin maalintekopaikkoihin pitkin ottelua. Maalivahtimme kannatteli joukkuetta hienosti ja ilman kymmeniä loistotorjuntoja taululla olisi ollut hyvin rumat lukemat - maalivahdille kiitos!

Kotkat  - Light Iron Valkoinen 2-9

Arkkiviholliseksi ja apuvalmentajien pahimmaksi painajaiseksi maalailtu Light Iron oli kevyttä rautaa kotkanpoikasille. Otteluun lähdettiin pitkän tauon jälkeen vatsat täynnä evästä ja pohkeet tyhjällä kentällä juoksemisesta maitohapoilla.
Ensimmäisen ottelun maalivahdin lähtiessä aikaisen viikonlopun viettoon, valtavat saappaat päätyi täyttämään vain muutamia kertoja torjunut, normaalisti hyökkääjänä häärivä pelaaja. Vaikka peli muistutti välillä pesukoneen 3000 kierroksen linkousohjelmaa omassa päässä, venyivät maalivahti ja kenttäpelaajat uskomattomiin torjuntoihin! Vetojen eteen uskallettiin mennä milloin mikäkin raaja edellä.
Puolustus avasi hienosti riistojen jälkeen peliä hyökkääjille, josta kiitoksena Kivistön Duo onnistui rankaisemaan sipoolaisia kahdesti. Jopa vastustajan päävalmentaja tuli ottelun jälkeen loppukättelyissä kiittämään kovasta vastuksesta ja kertomaan, miten hienosti pojat ovat syksystä kehittyneet. Hyvä jätkät!!

SB Vantaa - SSV 6-18

Tähän otteluun lähdettäessä kapea rinki kapeni entisestään. Ottelussa käytiin läpi kaikki tunteet aasta ööhön, niin pelaajien, valmennuksen kuin katsojien osalta. Ottelu sai räjähtävän alun, kun edellä mainittu Kivistön Duo kuunteli vanhempiaan ja suostui tähtäämään laukaukset kolme metriä alemmaksi. 3-1 -johtoasemassa pojat ja valmentajat virittelivät vaihtoaitioon punaista mattoa ja kutsui kavereita Kauppatorille.
Sitten iski kylmä pohjoistuuli nimeltä SSV. 3-2. 3-3. 3-4. 3-5. 3-6. 3-7. 3-8. 3-9. 3-10. Vastustaja käveli maalintekosektorille, viritti laukauksen ja nosti kädet pystyyn. Kerta toisensa jälkeen. Tässä vaiheessa tilastojenpitäjältä meinasi paperi loppua kesken, kuten myös sanat.
Erätauolla otettiin pikainen palaveri, sovittiin sarjan viimeisen erän teemaksi hauskanpito ja toivottiin parasta. 3-11 heti vihellyksestä.
Valmennustiimi oli jo varaamassa matkaa sinne minne pippuri kasvaa, kunnes tapahtui jotain. Valkopaidalle pallo haltuun, laidasta sisään, syöttö ja tilanne 4-11. Kädet pystyyn, karjumista kurkku suorana ja hikiset ylävitoset omille hymyn noustessa korviin. Seuraava vaihto ja tilanne 5-11.
Vajaamiehisenä pelaaminen sarjan kovinta kärkeä vastaan kuitenkin näkyi. Jalat eivät kantaneet mutta loppuun asti jaksettiin taistella hienosti ja viimeiseen vaihtoon iskettiinkin kuusi kenttäpelaajaa neljää vastaan. Katsomossa jopa vastustajien fanijoukko innostui tsemppaamaan meidän poikia ja sarja saatiin lopetettua leveät hymyt naamalla!
Lopputuloksista viis, lauantain pelit olivat ehdottomasti parasta mitä Kotkat ovat tällä kaudella esittäneet. Isot ylävitoset jokaiselle paikalla olleelle vielä kerran, tästä on hyvä jatkaa valmistautumista seuraavaan kauteen ja uusiin sääntöihin!

------------

Haukat saivat nukkua pari tuntia Kotkia pidempään ja suuntana oli  haastajasarjan turnaus Keravalla.

Blackbirds Valkoinen - Haukat 7-1

Aamulenkin jälkeen pojat vaikuttivat iskukykyisiltä, mutta kentällä pari ensimmäistä vaihtoa olikin sitten todella vaikeita. Pikkuhiljaa Haukat saivat myös pelin juonesta kiinni ja erän loppupuolella mentiin tasaväkisissä merkeissä. Erätauolle mentiin sopuisasti 1-1 lukemissa.

Toisen erän alku oli joukkueen ylivoimaisesti synkin koko kauden aikana. Vastustaja pääsi aivan vapaasti tekemään neljään minuuttiin neljä maalia, joissa pari kertaa vastustaja pääsi yksin läpi porrastuksen puuttuessa. Lopulta taululla oli tylyt lukemat 7-1. Tulos ei kuitenkaan kerro koko totuutta pelistä, sillä Blackbirdsin maalivahti torjui ottelussa peräti 27 kertaa Haukkojen 14:sta vastaan. Pelin jälkeen vedettiin yhteen tappion pääsyyt: syöttöpeli ei toiminut kuin hetkittäin, vedot lähtivät usein kaukaa ja olivat löysiä sekä hyökkääjien ja puolustajien väliset etäisyydet olivat liian suuria. Tämän lisäksi vastustajan vetoja ei blokattu tarpeeksi ja kaksinkamppailut irtopalloista maalin edessä hävittiin turhan useasti.

Haukat - TU Thunder 5-4

Toiseen peliin lähtikin sitten pitkän tauon jälkeen sisuuntunut Haukka-ryhmä. Vauhtia käytiin ottamassa taas ulkoa ja tämä raittiin ulkoilman nauttiminen herättikin Haukkojen saalistajan vaistot.

Ensimmäisessä pelissä maalissa ollut poika iski ottelun avausmaalin, kun pelikello näytti aikaa 0.15. Tasan seitsemän minuutin kohdalla mentiin jo 3-1 johtoon, mutta samalla saatiin lisää murheita, kun maalivahdin harhauttanut hyökkääjämme menetti tasapainonsa ja kaatuessaan loukkasi kätensä jättäen päivän pelit siihen. Pelin edetessä päästettiin vaivihkaa vastustaja mukaan peliin, mutta hyvän syöttöpelin ansioista tuli lopulta 5-4 voitto.

Tässäkin ottelussa saatiin paljon vetoja aikaiseksi, mutta turhan usein ne menivät ohi maalin. Maalipaikkoja saatiin kuitenkin rakennettua huomattavan paljon parantuneen syöttelypelin ansiosta. Miinuksena pidettäköön muutamaa nukahdusta puolustuksessa, joista vastustaja rankaisi ja pääsi mukaan peliin.

Haukat - VSS Green 7-7

Joukkueen viimeiseen 4vs4 peliin pistettiin koko pakka sekaisin. Siis hyvällä tavalla.

Maaliin löytyi poika, jota tekstin kirjoittaja ei muista koskaan nähneen maalissa ja useammin puolustajina kauden aikana olleet pääsivät hyökkäämään ja toisinpäin.

Jos edellisessä pelissä nähtiin salamamaali, niin nyt sama poika pisti vielä huomattavasti paremmaksi. Pelikello ehti käydä vain 6 sekuntia kun pallo oli ensimmäisen kerran maalissa.

Peli eteni sopuisasti tasatahtiin ja aina kun toinen teki maalin, niin vastapuoli kuittasi hyvin nopeasti. Haukoille painotettiin jälleen syöttelypelin tärkeyttä, joka välillä toimi näyttävästi ja välillä taas muuttui aika suoraviivaiseksi vastustajan nostettua karvausta. Laukauksia saatiin aikaiseksi jälleen paljon, mutta ne menivät jälleen ihan liian usein ohi maalin.

Viimeisellä minuutilla päästettiin vielä vastustaja johtoon, mutta kun ennen peliä päätettiin taistella loppuun asti, niin se myös tehtiin. 20 sekuntia ennen loppua päästiin tasoihin pakin paikalta hyökkääjäksi nostetun pojan viimeistellessä uran ensimmäisen hattutemppunsa.

26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto