16.03.2017

Sunnuntaina oli jälleen pelipäivä, kun Haukoilla oli haastajasarjan vastuuturnaus Myllypurossa ja Kotkat matkasivat Kauniaisiin.

Ensimmäiset innokkaat Haukat olivat repimässä Arena Centerin ovenkahvaa jo ennen paikan avaamista. Ovien avattua päästiin pienentämään kaukaloa ja miettimään toimitsijavuorojen uudelleen jakoa, kun pojat kävivät pihalla tiputtamassa rähmät pois silmistä.

Haukat - SSV Red 7-2

Ensimmäiseen peliin vedettiin heti ässä hihasta kun maaliin halusi mennä poika, joka oli ollut treeneissäkin maalissa vain muutaman kerran.
Tärkein viesti peliin lähdettäessä pojille oli, että pitäkää kentällä hauskaa ja niinhän he pitivätkin.
Rähmät olivat todella jääneet pihalle, kun pallo liikkui hienosti pojalta toiselle. Vaikka molemmilla maalivahdeilla oli lähes saman verran torjuntoja, niin silti pojat saivat hyvin pidettyä vastustajat pois maalintekosektorilta.
Toisessa erässä intouduttiin hyökkäämään sen verran, että annettiin vastustajalle pari kavennusmaalia. Vaikka sijoittumisissa oli välillä toivomisen varaa, niin nyt ei räiskitty palloa puolesta kentästä, vaan yritettiin pelata sitä eteenpäin.
Hyvä alku päivälle.

Indians Black - Haukat 7-5

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui myös hyvin aloittanut Indians Black.
Vaikka ottelussa mentiin nopeasti johtoon, niin pojat olivat vaikeuksissa suoraviivaisesti pelaavien vikkelien espoolaisten hyökätessä.
Vaikka laukaukset maalia kohti olivatkin meille 25-15, niin se ei riittänyt kun, naapurikaupungin pojat pistivät kovalla prosentilla poikia nippuun ja pallon tyhjään maaliin.
Ensimmäisessä erässä pihalla olleet puolustajat heräsivät täysin toiseen erään, mutta sekään ei riittänyt vaikka lähelle välillä päästiinkin.
Kovemmalla prässillä oltaisiin taisteltu voitosta.

Haukat - Oilers Leijonat 7-2

Kolmanteen peliin lähdettiin jälleen ensimmäisestä pelistä tutulla maalivahdilla, joka näytti innostuneen hommasta hyvin menneen ekan pelin jälkeen.
Muutaman pojan ilme muuttui viimeiseen peliin aivan täysin. Taistelutahtoa löytyi ja pallokin tuntui sitä myöten pojille pomppivan. Pelissä oltiin suoraviivaisempia kuin päivän aikaisemmissa, mutta silti se oli kaukana vastaiskupelaamisesta. Puolustuksessa katkottiin hyvin ja laitojenkin kautta mentiin välillä muutamalla syötöllä ylös, josta ristiinjuoksulla saatiin pari kertaa pelaaja yksin seisomaan maalin eteen. Laidasta syöttö maalille ja pallo maaliin.
Toisessa erässä peli tasoittui, kun vastustaja otti viidennen kenttäpelaajan peliin, jolloin pojilla oli sen verran vähemmän tilaa kentällä, kaksi maalia kuitenkin tuli hienoilla yksilösuorituksilla.
Miinuksena voidaan pitää, että välillä pojilla oli vauhtia jopa liikaakin ja silloin se näytti samalta kuin eläimet ryntäävät kesälaitumelle ensimmäisen kerran :)
Vastustajan maalivahti joutui kunnolla hommiin varsinkin toisessa erässä ja hyvin pelasikin. Pelin jälkeen oli laukaukset maalia kohti Haukoille peräti 39-10.

Kiitos kaikille vanhemmille hienosti menneestä vastuuturnauksesta. Viime hetken poissaolot eivät tuntuneet vapaaehtoisten vanhempien käsissä missään ja uskallettiin ottaa uusiakin tehtäviä vastaan - on meillä hieno porukka!
Kentän puolella oltiin jokaisessa pelissä kuskin paikalla, vaikka yksi tappiokin tuli.

Kotkat aloittivat oman urakkansa hieman myöhemmin kilpasarjan puolella.

GrIFK Green-Kotkat 11-1

Aamun ensimmäinen peli. Heti pelin alusta huomattiin, että GrIFK oli päättänyt voittaa pelin. Voimasuhteet kävivät selväksi ja vihreä vaara tuntui olevan joka puolella kenttää. Pelistä ei oikein jäänyt käteen mitään kerrottavaa, GrIFK oli vaan yksinkertaisesti parempi! Maalinedustan putsaus oli erityisesti meidän akilleen kantapää, siitä vastustaja pääsi rokottamaan Matiaksen vartioimaa maalia tarpeettoman paljon, välillä pääsivät kokeilemaan jopa 3-4 kertaa aivan Matiaksen sormien tuntumasta.

Kotkat-Loiske Jellonat 6-4

Toiseen peliin oli taas herätty aivan uudelle tasolle, niin kuin kauden aikana usein on havaittu. Nyt pojat lähtivät tosissaan taistelemaan voitosta! Kentällisiä oli hieman hienosäädetty peliin ja monille paikka tuntuikin tutummalta, yksilöpelikin alkoi rullaamaan. Peli saatiin nopeasti auki maalilla ja kaikki näytti hyvältä, syöttöpelikin rullasi mainiosti aika ajoin. Lopussa vastustaja yritti kaikkensa tasoittaakseen pelin, mutta hienosti selvittiin kiperästä painostuksesta. Pelin päätyttyä pojista näki voiton ilon ja voittoa juhlittiin kuin maailmanmestaruutta!

Kotkat-AC HaKi 2-8

Kolmanteen peliin lähdettiin lyhyen 15min tauon jälkeen, kentälliset meillä pidettiin samana, kuin edellisessä voittopelissä. Hakilla oli pieni mutta pippurinen ryhmä vastassa! Pari Hakin yksilöä erottui joukosta ja varmaan Suomenkin tasolla pari heistä kuuluu ihan ikäluokan parhaimpiin pelaajiin. Nämä yksilöt saikin meidän puolustuksen välillä sekaisin ja peli oli aika nopeasti taputeltu. Lopussa hyvä taisteluilme kuitenkin jätti pelistä hyvän kokemuksen.

Päivästä pojille pikaisella palautteella annettiin lupa unohtaa eka ja vika peli ja ammentaa siitä mahtavasta keskimmäisen pelin taisteluvoitosta hyvä fiilis!