P07 Black hurjana, muilla tiukempaa

31.10.2020

Talvi teki hiljalleen tuloaan ainakin lämpötilan perusteella, kun Redin karavaani suunnisti viime viikolla lauantaiaamuna kohti Espoon Kauklahtea. Kauklahdesta tulee lähinnä mieleen vuoden 2006 asuntomessut, jolloin tämän peliryhmän pojista moni ei ollut vielä edes syntynyt. Mielenkiintoista olisi tietää miltä asuntomessualueella tänä päivänä näyttää. Tämä jää kuitenkin selvitettäväksi seuraavalle kerralle, koska päivän ottelulistassa oli merkitty vain yksi peli, jossa vastaan asettui TU eli Tuomarilan urheilijat.
Tasan klo 9:04 lähdettiin ottamaan raitista ilmaa pienen alkulenkin merkeissä. Koska peli oli päivän ensimmäinen, niin pääsimme myös ottamaan pallollista lämpöä kentälle. Peliin lähdettiin kolmella hyökkäysketjulla ja viidellä pakilla. Ennen peliä käytiin perusasiat läpi taktiikasta ja pojille painotettiin erityisesti ison kentän mahdollisuuksia ja vaaran paikkoja. Selvää oli, että syöttöjen laadun piti olla kohdillaan, kun pelattiin lentokentällä.

Red - TU 4-8

Peli lähti käyntiin perin tutulla tavalla, kun pallo kaivettiin jo n. 20 sekunnin pelin jälkeen omasta maalista. Vastustaja oli hereillä heti pelin alusta ja rokotti Rediä uneliaisuudesta tehokkaasti. Tästä saatiin pojat onneksi nopeasti ravisteltua hereille ja peli aaltoili päästä päähän seuraavat 8 minuuttia. Red pääsi peliin mukaan tasoittamalla ajassa 8:46 Miko J:n taituroimalla maalilla. Vahvan esityön maaliin teki Tuure. Seuraavat maalit teki kuitenkin TU ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-3.

Erätauolla keskusteltiin poikien kanssa puolustuspelaamisesta ja painotettiin erityisesti vastustajan poikittaissyöttöjen vaarallisuudesta. Nämä piti saada katkottua tehokkaammin seuraavassa erässä. Liikaa myös tuijotettiin palloa ja vastustaja pääsi tällöin hiipimään selustaan liian helposti. Toinen erä alkoi melkein saman kaavan mukaisesti kuin ensimmäinen erä. Vain 23 sekuntia pelattu ja vastustaja pääsi taas tuulettamaan maalia. Tämä salama-alku siivitti TU:n pelaajia seuraavat 7 minuuttia, jolloin vastustaja oli sen kuuluisan askeleen verran edellä lähes jokaisessa tilanteessa. Red joutui tekemään paljon töitä yhden maalipaikan eteen ja tällöinkin huippupaikkoja tuhlailtiin vetämällä ohi pallosta aivan paraatipaikoilta. Työn tekeminen palkittiin ajassa 22.22, kun Matias V pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-6 Eliaksen pitkän ja härkämäisen juoksun päätteeksi.  Aivan erän loppupuolella TU pääsi taas keskustasta kuittaamaan tilanteeksi 2-7 Redin selkeän merkkausvirheen johdosta.

Kolmas erä lähti käyntiin odottelevin tunnelmin. TU otti kuitenkin tukevan otteen johtoasemasta heti erän alussa painamalla pelin Redin päähän ja tekemällä tilanteeksi 2-8. Tästä Redin dieselit vasta käynnistyivät toden teolla ja peli parani huomattavasti loppuerää kohden. Peliin päästiin taas mukaan, kun ajassa 34.34 Miko J kavensi tilanteeksi 3-8. Ansaitun syöttöpisteen korjasi itselleen Daniel hienosta pelivälineen jakamisesta ketjukaverille. Loppulukemia päästiin vielä kaunistelemaan ylivoimalla, kun hienon syöttelykuvion päätteeksi Vilho kiepautti rannelaukauksella pallon ohi vastustajan voimattoman maalivahdin. Summerin soidessa taululla olivat lukemat 4-8.
Niin jäätävä TU:n esitys ei kuitenkaan ollut, että emme olisi voineet pisteitä kaapia itsellemme. Hieman perässä kuitenkin tulimme moneen tilanteeseen punapaitaisiin verrattuna. Tämä johtaa tyypillisesti siihen, että kaksinkamppailut kääntyvät helposti vastustajan eduksi. Tällä tapaa pelin hallinta oli pitkälti TU:n käsissä ja näin ollen TU lähti kotiin täyden pistepotin kanssa. Kokemuksia rikkaampana poistuttiin kuitenkin THT Centeristä lauantain koitoksesta.

------

Redin pelin jälkeen käytiin kotona syömässä ja huilaamassa pari tuntia, jonka jälkeen noin puolet pojista palasivat länteen pelaamaan Whiten pelejä D1 alempaan haastajasarjaan ja tällä kertaa pelipaikka löytyi Masalasta. Mukaan otettiin tuoreita jalkoja niin omista kuin myös 09-joukkueen pojista. Kolmeen kentälliseen ei silti ihan päästy viime hetken karanteenien ja sairastumisten takia.

White - LaPa 7-3

Ensimmäisessä pelissä vastustajaksi tuli Lauttasaaren Pallo.
White aloitti ottelun kovaa ja hallitsi peliä alusta asti, vaikka LaPa onnistuikin ensimmäisenä maalinteossa viiden minuutin kohdalla. Työnteko kuitenkin palkittiin ja erätauolle mentiin johdossa joukkueen nuorison vastatessa tehopisteistä. Ensin pari minuuttia LaPan maalista Masse löysi Henkan, joka pisti pallon pussiin ja 10 sekuntia ennen summeria nähtiin todellinen pukukoppimaali kun Allu antoi sisäänlyönnin omasta päädystä Masselle, joka pisti pallon ykkösellä Aarolle. Aaro kiitti ja laittoi läpiajosta pallon maaliin vuoren varmasti maalivahdin kainalosta.

Heti toisen erän alkuun Aaro iski toistamiseen, tällä kertaa Matias T vastasi esityöstä.
Erä jatkui Whiten selvällä pallonhallinnalla ja LaPan nopeilla vastaiskuilla. Vaikka pallo pyöri vastustajan päädyssä, niin todella vaaralliset paikat olivat vähissä.
Vajaan seitsemän minuutin kohdalla vastustaja pääsi yllättämään ehkä hieman onnellakin maalilla kylmänä seisseen Marsen. Erän loppu eteni myös Whiten viedessä peliä ja lopulta erän viimeisellä minuutilla onnistuttiin taas pitkästä aikaa ja vielä kahdesti. Ensin Akseli antoi vaparin Allulle, joka lämäsi pallon sisään ja jälleen 10 sekuntia ennen summeria Miko K rynnisti maalin takaa tolpalle, josta syötti Aleksi J:lle, joka laittoi pallon rystyllä taka-alakulmaan.

Kolmas erä alkoi tehokkaasti kun jo 15 sekunnin jälkeen kun Allu iski toistamiseen pallon maaliin, olihan isovelikin tehnyt pelissä jo kaksi maalia. Syöttöpiste merkattiin jälleen Masselle.
Kolme minuuttia myöhemmin Tume iski Miko K:n esityöstä ja peli alkoi olemaan ratkennut.
Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Allu otti refleksinomaisen jäähyn korkeasta mailasta. Tämän LaPa käytti tehokkaasti hyväkseen kun pallo vietiin taas keskelle vain kolmen sekunnin pelin jälkeen.
Ottelun loppupuolella Aleksi J pelasi normaalisti maalissa pelanneelle Kondelle parikin loistavaa paikkaa, mutta tämä ei päässyt maalikehikoita lähemmäksi. Vaihtopenkillä odotettiin kovasti Konden onnistumista ja lopulta valmennus otti aikalisän, veskarin pois ja Konsta loppupeliksi kentälle. Ulkopuolisen silmissä tämä saattoi näyttää epäurheilijamaiselta käytökseltä, mutta joukkueella oli tähän kuitenkin "syynsä" ensimmäistä kertaa vuosiin kentällä pelannutta Konstaa kohtaan. Pahoittelut kuitenkin vielä vastustajalle tästä!
Kovasta pyörityksestä huolimatta lisämaaleja ei enää nähty ja pistetili saatiin sarjassa auki.

ViTa - White 5-1

Päivän kolmanteen peliin saatiin vihdoin viime hetkillä livestream toimimaan, joten vanhemmatkin pääsivät seuraamaan ottelua Virkkalan Tarmoa vastaan. Joukkue tuli tutuksi viime kaudella, kun he pelasivat samassa lohkossa Hornan Hiisi (HoHi) -nimellä.
Otteluun saatiin jälleen hyvä alku kun Tume iski joukkueen johtoon jo pelin toisella minuutilla Milon syötöstä.
ViTa piti kuitenkin kovaa tempoa yllä ja tasoitus nähtiin muutama minuutti myöhemmin. Erän puolivälin jälkeen koko päivän virtaa täynnä ollut Konsta joutui rikkomaan vastustajaa rankkarin arvoisesti. Marse oli kyllä mukana tilanteessa, mutta pallo vietiin silti taas keskelle.
Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina pelin puoleen väliin asti. Vastustaja oli koko pelin juoksuvoimainen ja he laukoivat todella hanakasti, mutta Marsel piti joukkuetta pystyssä usealla huipputorjunnalla. Kaksi maalia kahteen minuuttiin ratkaisi kuitenkin lopullisesti pelin.
Kolmas erä oli enää pelailua. Osalla Whiten pojista alkoi jo jalka painamaan 12 tunnin päivän jälkeen, eikä maalipaikoilla juhlittu. Muutamia hyviä paikkoja kyllä saatiin, mutta väsyneenä vedot menivät minne sattuu.
Vastustaja iski kolmannessa erässä vielä kertaalleen ja näin tappio oli tosiasia.
Lohko on todella kova, mutta nyt on pistetili avattu. Seuraava turnaus onkin sitten taas joukkueen vastuuturnaus Ruskeasuolla.
Kiitokset vielä Masselle ja Allulle avusta, hyvää vääntöä 2-4 vuotta vanhempia vastaan!

------

Blackin soturit suuntasivat sunnuntai-iltapäiväksi Sipooseen, ja tarkemmin sanoen Söderkullaan Ingman areenalle. Ingmanin jäätelötuutit eivät olleet mielessä, kun saavuttiin areenan parkkipaikalle, vaan vain ja ainoastaan 4 sarjapistettä, jotka oli tarkoitus ottaa kotiin viemisiksi. Puitteet olivat kunnossa, onhan pelikenttä myös pääsarjatasojoukkueen kotikenttä naisten F-liigassa.  Blackin vastustajiksi asettuivat tällä kertaa Porvoon PSS ja Järvenpään Panthers.
Peleihin lähdettiin kolmella hyökkäysketjulla ja viidellä pakilla. Pojat kävivät ulkona ottamassa lämpöä ja taktisia asioita käytiin läpi myös raittiissa ilmassa. Valmennus painotti erien alun tärkeyttä ja muistutti treeneissä harjoitelluista asioista.

PSS - Black 0 - 12

Ensimmäiseen erään lähdettiin tällä kertaa todella hyvällä intensiteetillä. Pojat olivat kuunnelleet ohjeita tarkasti ja noudattivat niitä sovitun mukaisesti. Tällä kertaa Black oli se joukkue, joka aloitti maalikarkelot jo vajaan minuutin jälkeen. Tästä seurasi eittämättä jatkumoa, joka siivitti Blackin erätauolle 0-5 johtoasemassa. Peli oli kuin paraskin b-luokan Hollywood filmi. Tekeminen pojilta oli niin vakuuttavaa, että maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta ja tämän tarinan juonen kaari oli pelkästään Blackin ilotulitusta. Ei yllätyksiä vastustajan toimesta. Vastustaja ei päässyt juurikaan hyville maalintekopaikoille tiiviin ja kurinalaisen puolustuspelaamisen johdosta. Pallo liikkui pojilla hienosti, josta saatiin palkinnoksi 5 eri maalintekijää: Miksu, Daniel, Vilho, Jooa ja Henkka. Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin.  Peli tasoittui aavistuksen toisessa erässä, mutta vastustaja ei missään vaiheessa päässyt Blackin vauhtiin.
Toisessa erässä kuitattiin taululle kolme maalia lisää, joista vastasivat Aaro, Miksu ja Matias V. Peli oli melkein ohi, mutta ei kuitenkaan. Yksi erä oli vielä hoidettavana ja valmentajat painottivatkin, että oman maalin puhtaana pitäminen on tärkeämpää kuin lisämaalien tekeminen. Pojat vastasivat huutoon, kuten sanonta menee, että paras puolustus on tietenkin hyökkäys. Pojat pitivät hyökkäysalueella palloa ja tästä päästiin taas kaunistelemaan lukemia jo 14 sekunnin pelin jälkeen Akselin toimesta. Kolmatta erää oli jäljellä vajaa viisi minuuttia, kun tuomari vihelsi pilliin pelin keskeyttämisen merkiksi. Black oli takonut taululle lisää maaleja Miksun, Tumen ja Mikon toimesta. Loistavalla syöttelypelillä voitettiin Porvoolaisjoukkue puhtaalla pelillä. Taululla lukemat 0-12.

Black - Panthers 13 - 1

Toiseen peliin lähdettiin n. tunnin tauon siivittämänä. Kevyet eväät nautittiin Ingman areenan uumenissa. Edellisen pelin huippusuorituksesta nautittiin hetken verran, kunnes katseet käännettiin toiseen peliin Panthersia vastaan. Sunnuntain missio oli vielä kesken. Olimme vasta puolivälissä matkaa. Valmennuksella oli jo kokemusta edellisestä turnauksesta vastaavasta tilanteesta, eli iso voitto ensimmäiseen peliin ja haasteet nollata hyvän olon tunne pois ennen toista peliä. Poikien levottomuus oli hyvin havaittavissa, joten oli pienen puhuttelun aika pukukopissa. Taktiikka käytiin nopeasti läpi ja edeltävän pelin hyvän tuloksen perusteella mitään ei tarvinnut muuttaa. Ainoastaan töitä piti tehdä entistä enemmän ja kaksinkamppailuja tuli voittaa ilman pelkoa mustelmista. Poikien keskittyminen saatiin käännettyä toiseen peliin hienosti ja Blackin soturit olivat taas valmiita huippusuoritukseen.
Toinen peli alkoi yhtä vahvasti kuin ensimmäinen. Black painoi pallon vastustamattomasti Panthersin päätyyn ja loi jatkuvasti tekopaikkoja upeilla syöttöketjuilla. Ensimmäisen kerran Panthers kaivoi pallon maalista reilun kolme minuutin jälkeen Rasmuksen rannelaukauksen johdosta parhaalta vetosektorilta. Tästä erä eteni Blackin selkeässä komennossa ja seuraava onnistuminen saatiin aikaiseksi vajaan yhdeksän minuutin kohdalla. Aaro pääsi tälläämään maalin edestä tilanteeksi 2-0. Tästä n. minuutti ja tilanne oli jo 3-0 Danin kuitatessa taas hienon syöttöketjun päätteeksi pallon maaliin. Erä oli aivan yhtä päätä eikä Panthersille annettu mitään mahdollisuuksia tulla peliin mukaan. Aaro kaunisteli tilanteeksi 4-0 hieman ennen ensimmäistä erätaukoa.
Toisessa erässä alkoi pojilla hiipiä mieleen pistetilastot, joka näkyi ajoittaisina Panthersin ylivoimahyökkäyksinä. Näistä kuitenkin selvittiin ripeillä jaloilla, Tuomaksen huikeilla torjunnoilla, sekä hieman tuurillakin. Toinen erä päättyi Blackille 4-1. Maaleista vastasivat Henkka, 2X Vilho ja Marse.
Kolmanteen erään lähdettiin puolustamaan omaa maalia. Poikien kanssa sovittiin, että yhtään ei mene omiin liian hyökkäysinnokkuuden johdosta. Kolmas erä olikin jälleen parempi ja taululle lyötiin musertavat 13-1 lukemat ennen varsinaisen peliajan loppua. Maaleista vastasivat Marse, Aaro, Dani, Miko ja Niilo. Illan komeimman höpötyksen esitti Dani rankkarista. Vastustaja joutui rikkomaan Dania puolittaisesta läpiajosta ja tästä raitapaita nosti kädet ristiin pään päälle rankkarin merkiksi. Dani oli tehnyt kotiläksynsä ja ilmiselvästi katsonut F-liigan taiturimaisia rankkarisuorituksia Juutuubista. Kuuluisa ”vettä korvassa” harhautus nähtiin Danilta, eikä vastustajan maalivahdilla ollut mitään mahdollisuutta torjua tätä suoritusta. Panthers peli ei ollut ehkä niin vakuuttava kuin ensimmäinen peli, mutta keskeytykseen tämäkin peli päättyi. Pojat olivat tänään aivan terästä eikä vastustajat mahtaneet mitään loistavasti joukkueena pelanneelle Blackille.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että kaksi loistavaa peliä pojilta. Lisää tällaisia suorituksia, kiitos. ÅIF:n slogania lainataksemme ”Vi är SB Vantaa” 👊
Ai niin, terveiset myös kameramiehelle, joka oli uskaltautunut sipoolaiseen norsunluutorniin. Kotijoukot varmasti yhtyvät siihen, että hyvin sä Jaska vedit!