P07 avasi kauden voitoilla

08.09.2020

Torstai-illaksi P07 sai vieraita Energia Areenalle kun kauden ensimmäisissä treenipeleissä kohdattiin Oilers 06 Challenger ja FC Tuusula.

"Red" - Oilers 06 Challenger 7-5

Joukkueenjohdolla oli treenipelikyselyjä toiseen suuntaan päällä kun Oilers heitti haasteen. Haaste otettiin vastaan ja ottelu saatiin järjestettyä nopeasti kun kerran kaikki oli jo valmiina tuomarista lähtien.

Viime kaudella kohdattiin sarjassa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla Oilers oli parempi (3-6 ja 3-8), joten revanssin paikkaa oli tarjolla.

Ottelu alkoikin hyvin kun ehkä hieman onnekkaastikin Aleksi L:n veto puolesta kentästä upposi maaliin.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä ja tilanteita luotiin molemmissa päädyissä, vaikka veskareille asti ei montaa vetoa saatukaan.

Kymmenen minuutin kohdalla Elias teki päivän ensimmäisensä, joten tilanne näytti paremmalta.

Toisen erän alkuun Jerry kävi iskemässä pallon kahdesti maaliin kunnes Oilers rupesi pelaamaan ja kavennus syntyikin 19 sekuntia myöhemmin.

Erä jatkui tasaisena, mutta Oilers sai palloa maalille huomattavasti enemmän.

Viisi sekuntia ennen erän loppua Oilers onnistui toistamiseen siirretyn rangaistuksen aikana.

Hyvä kun kolmas erä ehti edes alkamaankaan kun Elias karkasi jälleen vastustajalta ja teki maalin seitsemän sekunnin pelin jälkeen.

Vaikka Oilers kavensikin nopeasti, niin pari minuuttia myöhemmin nähtiin Eliaksen päivän kolmas maali.

Peli jatkui samaan tapaan kotijoukkueen vetäessä vetonsa suurimmaksi osaksi ohi maalista, mutta silti paikkoja luoden.

Seuraavia maaleja odoteltiinkin viimeiselle vitoselle asti, jonka aikana Oilers onnistui kahdesti ja Vantaa kerran Eliaksen iskettyä pallon tyhjään maaliin.

Ottelussa oli paljon hyvää vaikka laukauksien laadussa oli edelleen paljon parantamisen varaa. Seitsemän tehtyä maalia ja kaksi tolppaa kertovat kuitenkin, että paikkoja oli ja ne käytettiin tehokkaasti hyväksi.

Moni pelaaja oli sisäistänyt leirillä ja treeneissä käytyä taktiikkaa ja pelasivat sen mukaisesti.

Myös joukkueen uudet pelaajat pääsivät pisteille ja kaikilla tuntui olevan kivaa.

Tästä oli hyvä aloittaa kausi.

"Black" - FC Tuusula 9-3

Heti edellisen ottelun päätyttyä vaihdettiin vain joukkueita kentällä ja pelattiin oman ikäluokan FC Tuusulaa vastaan.

Tämäkin ottelu alkoi tasaisesti ja ensimmäistä maalia odotettiinkin reilu 8 minuuttia kun ensimmäisiä pelejään joukkueen paidassa pelanneet Tuure ja Miko K pelasivat loistavasti yhteen ja Miko viimeisteli ottelun hienoimman maalin. Ennen maalia päästiin kyllä kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta sen aikana Tuusula loi vaarallisempia tilanteita.

Erän loppuun Aatu teki joukkueen toisen maalin ns. epäonnistuneella laukauksella, mutta sehän on veskarille usein todella vaikea.

Toiseen erään Tuusula tuli kovempaa ja he tasoittivatkin pelin reilun kolmen minuutin jälkeen. Peli oli muutenkin vauhdikkaampaa ja tilanteita syntyi enemmän, vaikka erän maalit jäivätkin noihin kahteen.

Kolmannessa erässä onnistuttiin maalinteossa hyvällä prosentilla ja erä vietiin peräti 7-1 lukemin ja koko ottelu siis 9-3.

Vaikka alku oli tahmeaa, niin loppua kohti peli parani ja onnistumisia tuli leveällä rintamalla.