Yhteenveto 07 Black & Whiten kaudesta

13.04.2020

D2-poikien (v. 2007) ikäluokkajoukkueen Black & Whiten kausi alkoi jo toukokuussa 2019 muutamilla yhteisillä treeneillä jatkuen aina juhannukseen saakka. Alkuun oli tutustumista uusiin pelaajiin, kun ikäluokan kaksi joukkuetta (Kotkat/Haukat sekä Pingviinit) yhdistettiin yhdeksi joukkueeksi. Ja olihan joukkueeseen tullut myös kaksi uutta valmentajaa.

Heti kesätauon jälkeen elokuussa aloitettiin todenteolla treenaaminen. Kausi polkaistiin käyntiin virallisesti Sporttikaivoksessa järjestetyllä koko viikonlopun kestäneellä leirillä, jossa päätarkoituksensa oli tutustuttaa pojat uusiin valmentajiin ja päin vastoin. Poikia oli alusta alkaen hyvin treeneissä mukana heti loppukesästä, vaikkakin harmillisesti muutama poika lopetti kesän aikana ja muutama lisää vielä alkusyksystä. Tosin uusia poikiakin saatiin mukaan ja pelaajamäärä muodostui lopulta 35:n pelurin suuruiseksi ringiksi. Treeneissä keskityttiin syksyn aikana pääosin mailatekniikkaan, jotta poikien tekniikkatasoa saatiin kehitettyä edelleen. Tekniikassa tehtiin isoja harppauksia lyhyessä ajassa ja valmennus huomasikin jo jouluun mennessä huikean kehityksen tapahtuneen monen pojan osalta.

Ensimmäiset sarjapelit alkoivat lokakuussa ja sitä ennen ehdittiin pelata muutamia harjoitusotteluja sekä Tupla cup. 

Kauden sarjapeleihin lähdettiin pelaamaan kolmella eri peliryhmällä. Black & White osallistui oman D2-ikäluokkansa sekä ylempään- että alempaan haastajasarjaan ja vuotta vanhempien D1-ikäluokan alempaan haastajasarjaan, jossa oli tarkoitus saada kovempia pelejä fyysisesti isompia vastustajia vastaan. Oman D2-ikäluokan sarjoissa syyskausi oli molemmilla, niin Blackillä kuin Whitellakin, hyvin vaihteleva. Syksyllä voitettiin enemmän pelejä kuin hävittiin, mutta usein pelattiin kuitenkin tasaisia pelejä. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia nousta jatkopeleihin ylemmälle tasolle, mutta viimeiset pelit ennen joulutaukoa käänsivät kuitenkin kurssin laskusuuntaan, jonka vuoksi pysyttiin jatkosarjoissa samalla tasolla. Tämä saattoi olla kuitenkin hyvä asia niin kevään pelejä kuin poikien kehitystä ajatellen. 

Kolmas peliryhmä Red pelasi vuotta vanhempien D1-ikäluokan sarjassa, jossa vuoden ikäerolla on suuri vaikutus tämän ikäisillä. Saman ikäisten 07 joukkueiden kanssa pelattiin tässäkin sarjassa tasaisia pelejä, joista tulikin voittoja, mutta vanhempia vastaan liian useasti hävittiin tasaisetkin pelit. Useissa peleissä olimme pelillisesti parempi joukkue, mutta täyttä kolmea erää ei pystytty vanhempia poikia vastaan hoitamaan. Samassa lohkossa pelasi myös oman seuran 06-joukkue, jota vastaan pelasimme kaksi kertaa. Ensimmäisessä pelissä saatiin vähintäänkin ansaittu tasapeli hienon lopun nousun ansiosta, mutta toinen hävittiin selkeästi. 

Tammikuussa alkaneissa D2-jatkosarjojen peleissä molemmat joukkueet pelasivat nousujohteisesti. Myös Redin joukkue pelasi hyviä pelejä vanhempia vastustajia vastaan D1-ikäluokassa, jossa pelaajamme antoivat kyllä päätä ja välillä jopa kahtakin päätä pidemmille kovan vastuksen.

Harmillisesti sarjapelit jouduttiin kuitenkin keskeyttämään kauden osalta koko maailmaa puhuttavan pandemian takia. Whitellä ja Blackilla oli hyvät mahdollisuudet mennä haastajafinaaleihin. Voimme vain arvailla, mihin joukkueen rahkeet olisivatkaan riittäneet. Terveys on kuitenkin etusijalla ja kauden keskeytys oli harmittava, mutta silti täysin oikea päätös.

Valitettavasti tämä vallitseva tilanne vaikuttaa niin seuran kuin monen perheen taloudelliseen tilanteeseen hyvin paljon, joten tämä tulee näkymään tavalla tai toisella myös meidän ensi kauden toiminnassa. Joukkueen rahatilanne on kuitenkin jokseenkin hyvä johtuen peruuntuneesta Tampereen reissusta, joten pystymme myös ensi kaudella toimimaan sopuhintaisella toimintamaksulla, vaikka toimintamaksujen kerääminen lopetettiin jo hyvissä ajoin tällä kaudella. 

Lyhyenä loppuyhteenvetona voidaan todeta, että poikien uurastukset treeneissä tuottivat monella osa-alueella nousujohteista tulosta. Moni pelaaja yllätti kauden aikana peleissä selkeillä tason nostoilla. Niin pelaajat kuin valmentajat oppivat tuntemaan hyvin toisensa ja joukkuehenki parani koko ajan. 

Muutama joukkueen välinen sisäinen kilpailu jäi vielä kesken, joten nyt on siis hyvää aikaa treenata kikkoja ja lunastaa valmentajien lupaamat ekstrapalkinnot ensi kaudella. Treenejä on siis hyvä jatkaa nyt omatoimisesti ja syksyllä näytetään, että olemme entistä vahvempi joukkue. 

IMG_20200411_191550.jpg

Vaikka kukaan ei vielä tiedä, koska pääsemme jatkamaan yhteisharjoituksia, niin katseemme ovat kääntyneet jo kohti ensi kautta. Ensi kauden tavoitteena on edelleen se, että jokainen saa pelata niin hyviä ja tasaisia kuin koviakin pelejä, joissa jokainen saa onnistumisia ja haasteita. Ja tietenkin hymyssä suin pelikavereiden kanssa hauskaa pitäen.

Joukkueemme ottaa vastaan myös uusia kaiken tasoisia pelaajia. Ottakaa rohkeasti yhteyttä! 

15.10.2020P07 Blackin ja Whiten kauden ensimmäiset sarjapelit
13.10.2020P07:lle treenipelitappio
10.10.2020Red aloitti P07:n sarjakauden
24.09.2020P07:lle hopeaa myös Puffet cupista
24.09.2020P07:lle hopeaa Tupla cupista
19.09.2020P07 otti kovan haasteen vastaan
12.09.2020C-tytöt haastoivat P07:n
08.09.2020P07 avasi kauden voitoilla
13.04.2020Yhteenveto 07 Black & Whiten kaudesta
12.03.2020SB Vantaa keskeyttää toimintansa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi

Siirry arkistoon »