07 White ja Red haastoivat lohkojensa kärkijoukkueet

03.12.2019

Lauantaina 23.11 07 White pelasi D2-ikäluokan alemman haastajasarjan pelejä Kauklahdessa. Kokoonpano eli jälleen kerran paljon ja viimeinen muutos tehtiin vielä pari tuntia ennen ensimmäisen pelin alkua.

SCH Liekit - White 7-7

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin SCH Liekit, joka voitettiin niukasti ensimmäisellä kierroksella maalein 7-6.

Vastustaja aloitti pelin vahvasti ja menikin reilun minuutin jälkeen jo johtoon. Tämä kuitenkin kuitattiin hyvin nopeasti.

Peli pyöri vastustajan päädyssä välillä oikein näyttävästi, mutta jälleen vedettiin luokattoman paljon vetoja ohi maalista. Vastustaja sai harvoin luotua vaarallisia hyökkäyksiä ja silloin kun niitä tuli, niin he tekivät niistä maalin hyvällä prosentilla.

Pelin tempo oli ehkä jopa yllättävän kova tämän sarjan peliksi, mutta se saattoi olla lopulta Whiten etu.

Kovasta painostuksesta huolimatta SCH johti ensimmäisellä erätauolla 2-1.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. SCH lisäsi johtoaan kahdella maalilla ja näin oltiin jo 4-1 tappiolla. Erätauon herättely tuotti vähän viiveellä tulosta ja Whiten vedot rupesivat suuntautumaan jo kohti maalia ja näin noustiin jälleen peliin mukaan. Vajaa kuusi minuuttia myöhemmin johdettiinkin jo peliä, mutta vain hetken kun erätauolle mentiin lukemissa 6-5.

Kolmannessa erässä mentiin jälleen johtoon kahdella nopealla maalilla, mutta sekään ei riittänyt loppuun asti, vaan peli päättyi tasapeliin.

White - LaPa 10-2

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui lohkon kärkipaikkaa pitänyt Lauttasaaren Pallo, joka vei kauden ensimmäisen kohtaamisen niukasti 5-4.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän White oli kuskin paikalla.

Katsomon puolelta peliä katsottuna yksi suuri ero joukkueilla oli vaihtojen pituudessa. White sai pidettyä kentälläoloajan lyhyenä vastustajaan verrattuna ja näin saatiin pidettyä tempoa yllä.

Erät Whitelle 4-1, 3-0 ja 3-1.

Ottelu oli täysin erilainen kuin SCH:ta vastaan. Vauhti ei ollut yhtä kovaa, mutta tässä pelissä pojat joutuivat ajattelemaan seuraavaa liikettään enemmän. Selvään voittoon ja muutaman pojan selkeään tason nostoon ensimmäisestä pelistä täytyy olla tyytyväisiä.

Sunnuntaina 24.11 oli vuorossa D1-ikäluokan alempi haastajasarja ja pelipaikkana Esport.

Red - JoKi Musta 1-7

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli sarjakärki JoKi, joten tiedettiin, että nyt pitää näyttää todellakin parastaan, jos halua saada pisteitä.

Ottelu alkoi tasaisesti ja ehkä vähän yllättäen Red siirtyi johtoon reilun seitsemän minuutin kohdalla. JoKi nousi kuitenkin loppuerän aikana vielä johtoon ja pääsivät vielä pyörittämään ylivoimaakin, mutta sen Red pelasi todella fiksusti ja oli jopa itse lähempänä maalintekoa.

Toisen erän puolivälissä JoKi meni menojaan tekemällä reiluun kolmeen minuuttiin kolme maalia. Kun itse ei enää saatu juurikaan vetoja aikaiseksi maalia kohti, niin peli alkoi olla taputeltu.

Kolmas erä oli enää muodollisuus, jossa vastustaja teki kaksi maalia, joista toisen onnekkaalla pompulla hieman kyseenalaisesta rankkarista.

Vaikka tappio olikin selvä, niin pojilla oli silti hieno taistelu sarjakärkeä vastaan. Täytyy myös muistaa, että vastustajalla oli kokoonpanossa kolme 2005-syntynyttä pelaajaa, kun taas Redin nuorimmat pelaajat ovat heitä yli kolme vuotta nuorempia.

EräViikingit Valkoinen - Red 7-4

Päivän toisessa ottelussa vastaan tuli EräViikingit Valkoinen, jonka lähes kaikki pelaajat olivat meidän poikia vähintään 30 cm pidempiä.

ErVi meni nopeasti jo kahdella maalilla johtoon, mutta kavennusta ei tarvinnut kauhean kauan odottaa, kun Redin ylivoima tuotti toivottua tulosta.

Toisessa erässä noustiin tasoihin, mutta ilo oli lyhyt, sillä 46 sekuntia myöhemmin oltiin taas kahden maalin takaa-ajoasemassa. Erätauolle mentiin lopulta 6-2 tilanteessa.

Kolmannessa erässä tuplattiin jo laukauksien määrä ja voitettiin erä 2-1, mutta tämäkään ei riittänyt voittoon.

Positiivisena asiana voidaan pitää sitä, että vaikka vastustajan pelaajat olivat paljon isompia, niin silti uskallettiin mennä kaksinkamppailuihin ja usein kulmaväännöistä tultiin voittajina pois.

Tätä sarjaa on syksyllä jäljellä vielä yksi kierros ja syksy päätetäänkin sitten vastuuturnaukseen.