P07 Kauden ensimmäinen sarjapeliviikko

19.10.2019

White - Tiikerit Punainen 10-3

Torstaina 10. lokakuuta harkkapeliin saapui Tiikereiden joukkue haastamaan Whiten pelaajat. Poissaoloja oli jälleen paljon, joten jouduttiin muokkaamaan joukkuetta jonkun verran.

Paluun maalille teki pienen tauon jälkeen Marsel. Alkulännityksen jälkeen Marsel alkoi napsimaan vetoja kiinni, niin kuin ei olisi taukoa pitänytkään.

Ottelu alkoi kotijoukkueen vahvalla esityksellä. Puoli minuuttia ehdittiin pelata, kun karvauksen jälkeen Rasmus ampui Whitelle ensimmäisen maalin. Tiikerit eivät jääneet murehtimaan, vaan alle minutissa tasoittivat pelin.

Peli oli mielenkiintoinen, sillä välillä oli todella tasaista tiukkaa vääntöä ja välillä oltiin pitkiä jaksoja jommassa kummassa päässä. Whiten pojat onnistuivat kuitenkin paremmin maalin teossa ja pelin edetessä hallinta siirtyi koko ajan tiukemmin kotijoukkueelle. Ensimmäisessä erässä tehtiin vielä pari maalia ja erätauolle mentiin 3-1 tilanteessa.

Toisessa erässä heilutettiin vastustajan verkkoa tasaisesti 3-4 min välein. Tiikereillä oli myös hyviä paikkoja, mutta viimeisenä lukkona oli Marsel. Toisen erän loppupuoliskolla Tiikerit tekivät yhden ja erätauolle mentiin 6-2 tilanteessa.

Kolmannessa erässä Tiikerit pääsi ajoittain niskan päälle, mutta kotijoukkueen pojat tekivät kuitenkin tasaiseen tahtiin maaleja, jälleen neljä erässä. Erän loppupuolella tuli molemmille joukkueille 2min rangaistukset, mutta kumpikaan ei onnistunut ylivoimalla. Tiikerit pelasivat kolmisen minuuttia kuudella ilman maalivahtia ja yritys palkittiin aivan pelin viimeisillä sekunneilla. Kotijoukkue vei ottelun selvästi numeroin 10-3. Tämän pelin myötä oli hyvä lähteä tulevan viikonlopun sarjapeleihin.

- - - - -

Lauantaina Black suuntasi Kauklahteen D2-ikäluokan ylemmän haastajasarjan turnaukseen.

GrIFK-Black 5-3

Blackin kauden ensimmäinen sarjapeli alkoi lauantaiaamuna tuttua Granin joukkuetta vastaan. Joukkueilla oli ollut yksi kohtaaminen Tupla cupissa, jonka Black vei niukasti. Granilla oli siis revanssin paikka.

Joukkueen avuksi oli saatu neljä tyttöä, jotka täydensivät joukkueesta pois jääneitä. Ottelu alkoikin varsin mallikkaasti. Ensimmäisessä erässä olimme todella vahvoja ja liikuimme. Vaajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Black avasi maalihanat. Pari minuuttia myöhemmin joukkue teki jo toisen maalin. Maali oli hienon yhteistyön tulos, jonka tytöt viimeistelivät maalin edestä lähes tyhjiin.

Tiukat ottelut ovat ainakin katsojille parasta viihdettä. Varsinkin tiukoissa otteluissa pienikin asia saattaa vaikuttaa isosti peliin. Pian toisen maalin jälkeen Grani pääsi pelaamaan ylivoimalla. Jäähyä ehti kulua vain 11 sekuntia, kun Grani rankaisi ja näin erätauolle mentiin Blackin johtaessa 2-1.

Toinen erä oli Blackille hieman vaikea. Omaa tasoa ei saatu pidettyä, eikä saatu kunnolla nostettua. Peli oli koko loppuajan tasaista, mutta Grani onnistui viimeistelyissä nyt paremmin kuin Black ja tuli takaa ohi. Viimeisen viiden minuutin aikana Black pääsi vielä maalin päähän. Lähes kolme minuuttia pelattiin ilman maalivahtia kuudella pelaajalla. Riski ei tuottanut hyvistä tilanteista huolimatta toivottua tasoitusta ja kun Grani onnistui vielä viimeisillä sekunneilla laittamaan pallon tyhjiin, niin Grani vei tällä kertaa ottelun maalein 5-3.

Torjunnat menivät ottelussa 16-14

Black-KKP 4-3

Toinen vastustaja oli osalle tuttu viime kaudelta. KKP aloitti vahvasti, kun Black:n pelaajat olivat hieman unessa. Kolmen ja neljän minuutin paikkeilla KKP teki maalit ja johtivat jo 2-0.

Erän puolivälin jälkeen Blackin pelaaja otti 2min rangaistuksen. Alivoima oli Blackin hallintaa ja rangaistuksen päätyttyä tuli odotettu ensimmäinen maali. Maalin jälkeen peli alkoi rullata ja pallo liikkua. Paikkoja oli lukuisia, mutta se ei vaan pomppinut meille. Toisen erän loppuun Black sai tasoitettua ottelun.

Kolmas erä saatiin aloittaa ylivoimalla, mutta se ei tuottanut tulosta. Erän alkupuolella KKP meni jälleen johtoon, mutta pari minuuttia myöhemmin Black tasoitti lukemat. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Blackin maalissa pelannut Marsel napsi palloja kiinni kuin olisi ollut liimaa sormissa. Kolmannen erän puolivälissä Blackin taistelu ja yritys palkittiin johtomaalilla, joka oli myös ottelun voittomaali. Viimeiset pari minuuttia oli molemmilta joukkueilta armotonta taistelua. Black oli siinä vahvempi ja piti oman pään puhtaana loppuun saakka. Black vei ottelun lukemin 4-3.

Torjunnat menivät ottelussa 26-12

-----
Kun Blackin pojat lähtivät kotiin, niin Whiten pelaajat hyppäsivät autoon ja matkasivat Hyvinkäälle pelaamaan D2 alempaa haastajasarjaa. Poissaolot rokottivat tätäkin ryhmää ja paikalle saatiin lopulta 9 kenttäpelaajaa maalivahdin lisäksi.

LaPa-White 6-5

Ensimmäinen peli oli LaPaa vastaan. LaPa hallitsi hienokseltaan peliä ja White joutui pelaamaan paljon omassa päädyssä. Vajaamiehinen joukkue kuitenkin uhrautui ja taisteli minkä pystyi, mutta muutama karkea puolustusvirhe kostautui. Konsta piti välillä joukkuetta pystyssä ja kun itsekin onnistuttiin hyökkäyspelissä, niin maaliero tulostaululla pysyi pienenä, vaikka pelissä harjoiteltiin myös kahden miehen alivoimaa.

White - SCH Liekit 7-6

Toisessa pelissä vastaan tuli päivän vastuujoukkue SCH Liekit. Muutaman tunnin tauko näkyi heidän otteissaan vaikka he menivätkin nopeasti johtoon. White pääsi pelaamaan enemmän omaa peliään ja tasoitus tuli nopeasti kuten myös kaksi seuraavaakin maalia.
Kolmannen erän alussa mentiin jo 6-2 johtoon, mutta sitten alkoi Whiten pojilla jalka painamaan liikaa ja SCH:n kiri alkoi näkymään tulostaululla.
Peli oli kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen, jossa maali-iloittelun vei lopulta White. Vaikka jalka alkoi osalla painaa, niin hienoa taistelua nähtiin pojilta. Voitto maistuu aina hyvältä, niin myös tällä kertaa.

-----
Sunnuntaina oli Redin vuoro pelata pelejä. Tällä kertaa pelipaikkana oli Tuusulan salibandyhalli ja sarjana D1-ikäluokan alempi haastaja.
Lomaviikon alku karsi pelaajia pois lauantaita enemmän, mutta silti saatiin vielä iso ryhmä kasaan.

Red - Oilers Challenger 3-8

Ensimmäinen erä lähti tunnustellen liikkeelle ja pallon hallinta annettiin suosiolla vastustajalle. Oilers piti palloa hallussa omalla kenttäpuoliskolla ja meidän pojat iskivät kobran lailla pallon pois ja pääsivät ylivoimahyökkäyksiin. Kaksi maalia iskettiin nopean tahtiin tällä tavalla.
Tämän jälkeen pojille iski hyvän olon tunne ja vastustaja iski alle neljään minuuttiin viisi kertaa pallon maaliin, joista suurin tehtiin maalin edestä riparista suoraan ilmasta.
Toinen erä oli jälleen hyvää peliä meiltä ja vetoja saatiin runsaasti hyvistäkin paikoista. Pallo ei vaan pomppinut meille oikeaan suuntaan.
Kolmas erä jatkui hyvin, vaikka vetojen määrä väheni puolella.
Joku voisi sanoa, että olimme parempi joukkue, mutta kun tämä on maalintekopeli, niin paremmalle hävittiin.
Loistavaa taistelua kuitenkin pojilta ottaen huomioon ikä- ja kokoeron vastustajaan verrattuna.

Oilers06_13.10.JPG

SB Vantaa 06 White - Red 3-3

Toisessa ottelussa miteltiin derby, sillä vastaan asettui saman seuran 06 White.
White oli matkassa pienellä, mutta kovalla ryhmällä, joten tiedettiin ettei pelistä tule helppo.
Kaksi ensimmäistä erää oli ehkä vähän tylsää peliä yleisön silmissä, mutta kolmannessa he saivatkin sitten rahoilleen vastinetta ihan koko rahan edestä.
Ajassa 40.09, tilanteessa 3-1, Red otti aikalisän, jonka White yritti käyttää tehokkaasti pelaajien lepuuttamiseen. Tämän seurauksena Red pääsi ylivoimalle ja kun otettiin vielä maalivahti pois, niin saatiin hyvää pyöritystä aikaiseksi. Konsta joutui pinkomaan maalille ja maalilta pois vähän väliä ja muutama sekuntti ennen jäähyn loppua onnistuttiin kaventamaan peli. Tämän jälkeen alkoi vielä kovempi taistelu, jossa jokaisesta pallosta taisteltiin vimmatusti. Ajassa 43.24 saatiin palkinto taistelusta, kun tasoitettiin peli maalivahdin alueen rajalta annetusta vaparista. Siirto sivulle, maalilla olleen hyökkääjän juoksu veskarin ohi ja pallo ylämummoon!
Vaikka voitto oli täysin omissa käsissä, niin nousu lopussa tasoihin tuntui jo lähes siltä.

Viikonloppuna nähtiin muutaman nukahduksen lisäksi paljon loistavia suorituksia. Kaikki viikonlopun kuusi peliä oli hyvää sekä tasaista vääntöä ja jokainen peliryhmä sai pistetilin auki.
Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin.