Haukkojen ja Kotkien kauden päätösturnaus HJC

02.06.2019

Kauden päätösturnaukseksi valittiin tänä vuonna parin vuoden tauon jälkeen Helsinki Junior Challenge.

Ennakkoon jännitettiin minkälaisella kokoonpanolla päästään Ruskeasuolla pelaamaan, kun omia poikia tippui vahvuudesta matkan varrella useampikin.

Turnauksen aikataulun vuoksi saimme otettua Kotkien ja Haukkojen yhteiset alkulämmöt ennen ensimmäisiä pelejä.

Haukat:

Haukat osallistuivat turnauksen alempaan haastajasarjaan, jossa alkulohkon vastustajiksi asettuivat Järvenpään Panthers, Orimatttilan Jymy ja Porvoon Hunters.

Peleihin päästiin liikkeelle suhteellisen pienellä porukalla, johon oli mahdutettu lopulta muutamia vahvistuksia sekä oman ikäluokan P07 Pingviineistä että P09 syntyneiden joukkueesta.

Haukat - Panthers 3-8

Turnaus aloitettiin Ruskeasuon Arena centerissä, jossa kohdattiin ensimmäisessä pelissä Panthers. Panthers pelin alku oli vaikea, mutta pienen turnausjännityksen lauettua Haukat pääsivät myös peliin mukaan. Ottelu eteni tasaväkisesti aina ensimmäiselle erätauolle, jossa olimme kuitenkin 1-3 tappiolla. Vastustaja rokotti Haukkojen virheistä hyvin tehokkaasti. Haukkojen laukaukset puolestaan menivät aika paljon ohi ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Haukat olivat niskan päällä ajoittain ja pelistä saatiin tiukka vääntö kunnes vastustaja sai helpohkon maalin roikkupallon kimpoilun tuloksena.

Opetuksena tästä meille oli se, että aina kannatta ampua ja mielellään maalia kohti.  Harmittava tappio lukemin 3-8, tosin loppulukemat eivät kerro koko totuutta.

Hunters - Haukat 3-6

Toiseen peliin Huntersia vastaan otettiin mukaan kaikki hyvät asiat ensimmäisestä pelistä. Haukka-ryhmä oli teräksisellä asenteella liikenteessä heti pelin alusta alkaen ja kuskin paikkaa ei luovutettu missään vaiheessa. Maalivahtimme pelasi huikean erän ja taukonumerot Haukoille ansaitusti 1-4. Muutama rysä tehtiin vielä toisessa erässä oikeaan kohtaan ja näin porvoolaisten selkäranka naksahti poikki. Joukkueenjohtajan mukaan kuului aina katsomoon asti! Loppulukemat Haukoille ansaitusti 3-6.

Orimattilan Jymy - Haukat 3-6

Päivän viimeinen peli oli Orimattilan Jymyä vastaan. Liekö pidempi tauko taas tehnyt tehtävänsä, mutta pelin alku lähti taas vaikeasti liikkeelle. Maalivahtimme hienoilla torjunnoilla pysyimme pelissä kiinni ja taukonumerot olivat 1-1. Vaihtopenkillä käytiin keskustelua erätauolla poikien kesken ja sovittiin, että nyt pelaavat kaikki kenttäpelaajat viisikkona aktiivisesti sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan ja pyritään pelaamaan palloja syvään vastustajien puolustajien taakse.

Pelin hallinta saatiin omiin käsiin kovalla työnteolla ja ansaitut loppulukemat Haukoille samoilla lukemin kuten edellisessä pelissä 3-6.

Näin ollen sijoituimme lohkon kakkoseksi tasapistein Panthersien kanssa. Keskinäisen pelin tappion takia kaavio sijoitti meidät jatkopeleihin C-lohkon ykköstä vastaan.

Pelit jatkuivat sunnuntaina Myllypuron Arena centerissä.

Myllypuro on ilmiselvästi jokaisen vanhemman unelmapaikka auton parkkeerauksen suhteen. Lappuliisat kiittävät (mutta ei tämän tekstin kirjoittajia).

AC Haki - Haukat 7-0

Pudotuspelivaiheessa kohdattiin paikallisvastustaja AC HaKi.

Vastustaja tiedettiin todella kovaksi, mutta Haukka-ryhmä lähti ennakkoluulottomasti haastamaan paikallisvastustajaa.

Pelin alussa tuli heti selväksi, että muutama vastustajan pelaaja oli syytä merkata tarkemmin. Tässä onnistuttiin osittain, mutta Haukka-ryhmä oli askeleen perässä ensimmäisen erän ajan vastustajaa ja erätauolle mentiin 5-0 tappioasemassa.

Erätauolla sovittiin, että lähdetään voittamaan viimeistä erää eikä tuijoteta tulostaulua liikaa.

Pojat pelasivat aivan loistavan hienon viimeisen erän voittaen laukaukset kohti maalia reilusti (18-5), mutta palkintoa ei valitettavasti saatu maalin muodossa.

Vastustaja oli kova, joka olisi ehkä kuulunut jopa ylempään haastajasarjaan.

Haukkojen sijoitus oli lopulta sijoilla 5-8.

Paljon hyviä asioita pelistä löytyi ja kehityskohteita harjoitellaan taas seuraavien viikkojen aikana ennen kesälomia.

Kiitos pojille hienosta tsempistä koko turnauksen läpi. Joukkuehenki oli mahtava ja tämänkaltaisen porukan kanssa on mukava käydä peleissä jatkossakin.

Kotkat:

Kotkat lähtivät turnauksessa ylempään haastajasarjaan.

Päivästä oli odotettavissa Kotkille haastava, sillä pitihän ensimmäiseen peliin tulla jo aamu kymmeneksi ja viimeinen peli loppuisi vasta puoli yhdeksän aikoihin illalla. Neljä peliä ja juuri ja juuri kaksi täyttä kentällistä, muutaman lainapelaajan kanssa.

NST Lappeenranta - Kotkat 7-3

Turnaus lähti vauhdikkaalla pelillä käyntiin, mutta jotenkin vaikutti siltä, että poikien kunto ei oikein kestänyt edes kahta täyttä erää, minkä turnauspelit kestivät.

Ensimmäisestä ottelusta tulikin karvas tappio NST:tä vastaan, vaikka erätauolle mentiinkin 1-1 tasatilanteessa.

Toisen erän alussa NST lähti karkuun, mutta taisteltiin silti pitkään pisteistä. Lopun jäähy ja sitä seurannut yv maali ratkaisi lopulta viimeistään ottelun.

Pojat olivat pelin jälkeen hyvin hiljaisia.

Kotkat - KKP 9-3

Toisessa pelissä sitten olikin jo ihan eri meininki ja Kotkilla onnistui lähes KAIKKI. Tuttu vastus KKP syksyn sarjapeleistä kaatui selvin numeroin.

KKP meni johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, mutta sitten alkoi Kotkien näytös ja pojat latoivat seuraavaan kymmeneen minuuttiin peräti 6 maalia. Toinen erä oli pelkkää kosmetiikkaa ja peli kulki hymy huulilla.

GrIFK - Kotkat 4-4

Kolmas peli Grania vastaan oli tiukkaa vääntöä ja päättyi lopulta tasapeliin.

Ensimmäinen erä oli täysin Kotkien, mutta Grani nousi taistelemaan ja kävi myös lopussa johdossa. Tasoitus tehtiin minuutti ennen loppua.

Voitto oli myös Kotkilla hyvin lähellä, mutta viimeisillä sekunneilla vedetty veto kolisi vain kehikoissa. Hyvä ja tasainen peli kaikin puolin - näitä lisää!

Kotkat - KooVee 6-3

Neljännessä pelissä KooVeeta vastaan Kotkat painoivat kovaa päälle ja ilta päättyi ansaitusti Kotkien voittoon. Pelissä ei esitetty kaikkein parasta, vaikka hallittiin peliä selkeästi. Vastustajan maalivahti oli myös pelipäällä.

Rutiiniesitys toi voiton ja lohkon toisen sijan.

Peleissä oli jännitystä riittämiin ja pojat kyllä antoivat kaikkensa joukkueen eteen.

Tästä oli hyvä suunnata Myllypuroon pelaamaan sijoituspelejä sunnuntaina.

Kotkat - VSS 1-5

Sunnuntain puolivälierässä vastaan asettui Vihdin SaliSudet, joka pääsi jatkoon hyvänä lohkokolmosena.

Vastaan ei tullutkaan sama VSS, joka voitettiin sarjassa, joten nyt jouduttiin taistelemaan ihan tosissaan.

Päivän ensimmäiset pelit ovat olleet joukkueelle usein vaikeita ja sitä se oli myös tälläkin kertaa. Varsinkaan ensimmäisessä erässä ei saatu juurikaan palloa edes maalille asti.

Tappio tiesi sitä, että pelit loppuivat siihen ja sijoituksena oli Haukkojen tavoin sijat 5-8, joka ei ole huono sekään.

Mainitaan nyt vielä, että sarjan pistepörssin voitto tuli aikaisesta kotiin lähdöstä huolimatta meidän leiriin.

Iso kiitos vielä kerran pojille hyvin hoidetusta urakasta!

26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto