Kotkien ja Haukkojen kauden viimeiset pelit

18.04.2019

Lauantaina pelattiin Hakaniemessä Kotkien kauden viimeinen turnaus D2-ikäluokassa, joka oli jälleen joukkueen vastuuturnaus.

Tällä kertaa mukaan saatiin myös kaksi D-tyttöä näyttämään taitojaan.

EräViikingit North - Kotkat 3-7

Kauden päävastustajiimme kuulunut EräViikingit North tuli vastaan aamun ensimmäisessä pelissä.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi ErVi, jonka johto ei kuitenkaan kestänyt kuin 15 sekuntia. Erä oli kaikinpuolin tasaista vääntämistä, jossa mentiin päästä päähän vauhdilla.

Toinen erä mentiin sitten Kotkien viedessä peliä. Erän alussa mentiin ensimmäisen kerran johtoon ja viimeisellä vitosella ratkaistiin ottelu tekemällä 56 sekuntiin kolme hienoa maalia. Viimeistään tämän jälkeen suoristui stadilaisten selkä, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Kolmas erä oli myös Kotkien, vaikka maalit menivätkin tasan 2-2.

Pelin viimeiseen vaihtoon heitettiin vielä valmennuksen villi kortti kentälle kun joukkueen maskotti päästettiin irti.

Kokonaisuudessaan hyvä ja vauhdikas esitys Kotkilta.

Kotkat - M-Team 3-16

Neljän tunnin tauon jälkeen kohdattiin M-Team, joka oli ollut meille vaikea vastus koko kauden. Kerran oltiin onnistuttu yllättämään heidät, mutta nyt oltiin jälleen pulassa alusta asti.

Ottelusta ei jää jälkipolville juuri kerrottavaa, sillä kentällä ei ollut kuin yksi joukkue, joka ratkaisi pelin jo ensimmäiseen viiteen minuuttiin tekemällä neljä maalia. Seuraavasta maalista vastasimme me, mutta sitten oli jälleen M-Teamin vuoro - kolmesti. Erätauolle mentiin tylyissä 1-7 lukemissa.

Toisen erän ensimmäisestä maalista vastasi Kotkat, mutta se ei paljon iloa tuottanut, kun vastustaja kävi päälle kuin yleinen syyttäjä. Maalikarkelot jatkuivat koko erän ja lopulta lähdettiin kotiin kahden erän jälkeen.

M-Team ratkaisi ottelun ottelun jo heti alussa, eikä Kotkilla ollut missään vaiheessa tsemppihenkeä päällä. Pelaajat seisoivat kentällä selkä suorana, eikä menty edes vetojen eteen.

Jos Ervi-peli oli hyvä, niin tällaiseen otteluun ei ole kiva päättää kautta.

Sunnuntaina palattiin E1-sarjan peleihin eli omaan ikäluokkaan, jossa vastaan asettuivat lohkon ykkönen ja kakkonen.

Tiikerit - Haukat 14-5

Viimeksi Tiikereille hävittiin niukasti maalilla uskomattoman taistelun jälkeen, joten nyt lähdettiin hakemaan heistä revanssia.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tasaisesti, jossa ensimmäisen maalin teki Haukat. Kun Tiikeritkin onnistuivat kertaalleen erässä, niin erätauolle mentiin sopuisasti ja tilanteisiin nähden oikeutetusti tasatilanteessa.

Toisen erän alussa oma koira puri kun vielä viime kaudella meidän paidassa pelannut Tiikerit-pelaaja pääsi yksin läpi ja vei nykyisen joukkueensa johtoon.

Vajaan 20. minuutin kohdalla alkoi sitten tapahtumaan kun seuraavaan kuuteen minuuttiin nähtiin yhteensä peräti kahdeksan maalia. Noustiin maalikarkeloissa parin maalin tappiolta vielä hienosti tasoihin, mutta sitten tapahtui jotain ja Tiikerit menivät menojaan. Kun erän lopulla kissalauma kaunisteli numeroita vielä kahdella viime hetken maalilla, niin peli oli viimeistään taputeltu.

Kolmas erä olikin sitten vain enää pelailua, jonka Tiikerit vei nimiinsä 4-2.

Haukat - ÅIF 4-7

Toisessa ottelussa kohdattiin lohkoykkönen ÅIF, joka oli vajaamiehisenä hävinnyt päivän ensimmäisen pelinsä. Meitä vastaan oli saatu kokoonpanoon kuitenkin kentällinen lisää pelaajia.

Ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun ottelun ensimmäinen sutaisu pomppi alakulmaan.

Takaisku saatiin kuitattua nopeasti, joka sekoitti sipoolaisten päät kun ÅIF yritti rimpuilla kuudella pelaajalla perässä, niin päästiin kokeilemaan pitkästä aikaa ylivoimaa. Ylivoima olikin sitten huono, eikä palloa saatu juurikaan edes haltuun ja ylivoiman vaarallisimmat paikat nähtiinkin Haukka-päädyssä.

Erän loppu oli vauhdikasta peliä, jossa ei tilastomerkintöjä enää nähty.

Toinen erä oli Haukoilta hyvä. Joukkue jaksoi taistella täysillä ja varsinkin puolustuksessa mentiin kerrankin pallon eteen asenteella. Hyökkäyksessä tehtiin kaksi maalia ja monien yllätykseksi oltiin erän lopulla vielä kahden maalin karkumatkalla. Viimeisellä minuutilla keskittyminen jälleen herpaantui ja ÅIF päästettiin vielä kaventamaan.

Kolmannessa erässä ÅIF painoi päälle vimmatusti ja tasoittikin pelin. Haukat kuitenkin taistelivat niin hienosti, että tunnetta nähtiin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Pelin erikoisin tilanne nähtiin pari minuuttia tasoituksen jälkeen: Haukkojen todella pitkän pyörittämisen jälkeen ÅIF pelaaja sai pallon oman maalin taakse ja kun syöttöpaikkaa ei ollut, niin hän juoksi muutaman metrin eteenpäin ja laukoi todella kaukaa ilkeän pomppupallon meidän maalille. Pallo pomppi tolppaan ja siitä veskarin jalkojen alle. ÅIF:n pelaajat ja heidän vanhempansa jäivät juhlimaan maalia kun Haukat lähtivät nopeaan vastaiskuun. Veskarin avaus - nopea nousu oikeasta laidasta - pallo maalille, jossa ketjukaveri olikin jo odottamassa - pölyt pallon päältä - ja vantaalaiset juhlii (kuittina edelliselle) - pallo laidasta takaisin maalille ja sitten juhlittiin oikeasti.

Yleensä tällaiset katkaisevat selkärangan, mutta ei tällä kertaa. ÅIF nousi taistelemaan ja nousi lopulta tasoihin ja meni ohi. Haukat yrittivät lopussa tasoitusta ehkä hieman liiankin hanakasti, kun tiivis puolustuspelaaminen oli enää vain muisto valmentajien silmissä. Aikalisäkään ei auttanut kuin sipoolaisia, joka eteni lopulta karsintojen kautta aluelopputurnaukukseen.

Vaikka kausi päättyikin tappioon, niin silti tällaiseen taisteluun täytyy olla tyytyväinen. Vastustaja oli selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta uhrautuvalla puolustamisella taisteltiin voitosta loppuun asti eikä palloa päästetty omalle maalille asti.

Vaikka kevät olikin tuloksellisesti heikko, niin pelillisesti oltiin mukana. Muutama heikko hetki lähes joka pelissä ja vastustajan yhden pelaajan sooloilut ratkaisivat monesti pelejä. Vaikka syksyllä voitettiin (omassa ikäluokassa) lähes kaikki mahdollinen, niin joukkuepelaamisessa ollaan menty reippaasti eteenpäin.

Kauden aikana on pelattu yhteensä 67 ottelua, joten nyt on aika huilata ja odotella Junior Challengen alkua.