Kotkien ja Haukkojen 9-10.2. turnaukset

18.02.2019

Lauantaina suunnattiin Kotkien ja muutaman vahvistuksen kanssa Hakaniemeen kohtaamaan D2-ikäluokan keskimmäisessä haastajajatkosarjassa Haki ja Panthers.

Kotkat - HaKi Oranssit 3-12

Hakia vastaan ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja vaikka vastustaja takoikin maaleja reippaaseen tahtiin, niin Kotkat olivat hyvällä tsempillä pelissä mukana koko ajan. Vaikka ajoittain peli pyörikin Hakin päädyssä pitkiäkin aikoja, oli HaKi taktisesti Kotkia edellä pelissä ja vauhdikkailla hyökkäyksillä sekä tarkoilla vedoilla vei otteluvoiton lopulta 3-12. Silmiinpistävä ero oli tosiaan vetojen laadussa ja kohteessa; kun HaKilaiset pistivät pallon ylänurkkaan, niin Kotkat lauloivat joko ohi tai korkeintaan ylärimaan. Toki oltiin kaikessa muussakin hieman jäljessä, joten paremmalle hävittiin.

Panthers - Kotkat 9-6

Ensimmäisen pelin hyvä pelivire saatiin mukaan seuraavaankin otteluun, johon Kotkat saivatkin unelma-alun ja Panthersia vietiin kunnolla. Ohilaukauksia tuli jälleen paljon, mutta kun saimme pallon maalille asti, niin teimme hyvällä prosentilla maaleja. Peli pyöri vastustajan puolella ja onnistumisia tuli, kunnes...

Toisen erän lopussa vastustaja pääsi rokottamaan kolme kertaa lyhyessä ajassa, jonka jälkeen Kotkat eivät saaneet enää peliä kasaan.

Vaikka pojat eivät sitä myöntäneetkään, taisi kunto loppua, tai sitten henkisesti oltiin varmoja, että tulee voitto ja huonostihan siinä silloin käy. Panthers vei lopulta viimeisen erän 5-0 ja koko ottelun 9-6.

Vaikka lopputulokset olivatkin Hakaniemestä tappioita, oli poikien pelisyke suurimmaksi osaksi erinomaista ja hyvää tsemppiä oli lähes loppuun saakka. Jännittävät pelit saatiin aikaiseksi ja pelejä oli ilo katsoa takaiskuja lukuunottamatta.

Sunnuntaina jatkettiin pelejä omassa E1-ikäluokan välisarjassa Haukkojen vastuuturnauksen merkeissä Ruskeasuolla.

Rangers Karhut - Haukat 10-4

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui tuttuakin tutumpi Rangers Karhut.

Rangers aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen maali nähtiinkin jo kahden minuutin kohdalla. Tämän jälkeen Haukat rupesivat pelaamaan ja erä eteni suhteellisen tasaisesti, vaikka Rangers pitikin hieman enemmän palloa. Normaalista poiketen, me lauoimme kuitenkin enemmän maalia kohti kuin vastustaja.

Erän viimeinen minuutti oli jälleen synkkä, vaikka silloin mentiinkin pelissä hetkeksi ensimmäistä kertaa myös johtoon. Tosin kun vastustajan annetaan vielä ennen summeria tehdä vapaasti kaksi maalia, niin tappiolla oltiin jälleen.

Toisen erän alussa tasoitettiin vielä peli, mutta sitten viimeistään alkoi kentällä yhden (vastustajan) pojan show. Oikeastaan poika takoi jo ensimmäisessä erässä useamman pisteen, mutta nyt rupesivat laukaukset osumaan kohti maalia. Meidän oma peli sekosi täysin ja vanhat tutut ongelmat vaivasivat jälleen; pelirohkeus katosi täysin, syöttöjä ei saatu perille asti ja pallo pelotti niin omassa kuin vastustajankin lavassa.

Vähitellen Rangers karkasi sen verran pitkälle, että peli oli taputeltu.

Haukat - Light Iron 2-14

Toisessa pelissä vastaan asettui Light Iron, jota vastaan pelattiin viimeksi kauden ylivoimaisesti huonoin ottelu.

Pojat tuntuivat olevan peli-intoa täynnä, kun onnistuttiin mokaamaan jo ensimmäinen vaihto jäähyn arvoisesti väärällä vaihdolla. Tämä kuitenkin kestettiin hienosti ja

taistelu jatkui reiluun kahdeksaan minuuttiin saakka, kunnes pojille sattui jälleen synkkä hetki. Erätauolle mentiin lopulta tylyissä 1-6-lukemissa.

Vaikka toisen erän alussa päästettiin nopeasti taas kaksi maalia, niin erä oli kuitenkin ensimmäistä hieman tasaisempi.

Kolmannen erän alkuun tehtiin hieno maali, mutta siihen ne ilon aiheet sitten loppuivatkin.

Jos ensimmäinen peli hävittiin vastustajan yhdelle pojalle, niin toisessa pelissä niitä sitten olikin kaksin kappalein.

Nyt pitäisi vaan saada kaivettua jostain se taisteluilme takaisin peleihin, jolla vietiin vastustajia syksyllä. Hyvin kyllä nyt huomaa haastajasarjan ja kilpasarjan välisen eron.

Erityiskiitokset vielä mukana olleille nuoremmille lainapelaajille ja toimitsijapöydän takana hommissa olleille vanhemmille!

26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto