Haukkojen ja Kotkien vuoden ensimmäiset pelit

24.01.2019

Edellisen keskiviikon harjoitusotteluvoitto seuran vuotta nuorempien eliittisarjajoukkueesta antoi uskoa viikonlopun peleihin, mutta...

Lauantaina Haukat lähtivät kohtaamaan välisarjassa kilpasarjan putoajaa ja ylemmän haastajasarjan toisen lohkon voittajaa vuoden ensimmäisiin jatkopeleihin.

Syyskausi oli Haukkojen näytöstä, mutta nyt kyllä pojat putosivat korkealta takaisin maan pinnalle.

Haukat - Rangers Karhut 2-8

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Rangers Karhut, jonka kanssa ollaan viime kerroilla väännetty hyviä ja tasaisia pelejä.

Rangersia vastaan päästiin ajoittain vähän peliinkin mukaan ja viimeisessä erässä saatiin pari maaliakin. Se oli laiha lohtu muuten tahmealle pelille, jonka Kirkkonummelalaiset veivät selvästi 8-2.

Light Iron - Haukat 12-0

Ensimmäisen ottelun loppupuolen tsemppi antoi hiukan toivoa toiseen peliin Light Ironin joukkuetta vastaan. Vaikka peliin koetettiin lähteä yksinkertaisilla teemoilla, ei poikien ajatus pysynyt kasassa ollenkaan. Vastustaja teki mitä halusi ja vei pelin kahdessa erässä keskeytykseen, puhtain lukemin 12-0.

Nämä pelit toivottavasti toimivat herättäjinä pojille, koska paljon muuta niistä ei käteen jäänyt.

Kotkien vuoden ensimmäinen turnaus pelattiin sunnuntaina myös Kehä III:n ulkopuolella, tällä kertaa Tuusulassa. Tiedossa oli -06 ikäluokan keskimmäinen haastajajatkosarja, johon pudottiin syyskauden ylemmästä haastajasarjasta.

Kevätkauden avausvastustajaksi asettui Järvenpään Panthers. Rosteria täydensi tällä kertaa kaksi 06 ikäryhmän joukkueessa olevaa pelaaja, joista toinen on tosin pelannut tällä kaudella kaikki Kotkien pelit. Peliin lähdettiin kolmella hyökkääjäparilla ja kahdella sentterillä. Alakerrassa pelattiin kahdella pakkiparilla.

Kotkat - Panthers 2-12

Peli käynnistyi hyvällä intensiteetillä ja peli aaltoili kentän päästä päähän. Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen ja todelliset maalipaikat ehkä Kotka-lasien läpi katsottuna numeroin 4-2 meille. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin 0-0 johtuen kummassakin päässä erinomaisesti pelanneiden maalivahtien otteista ja tästä päästiin hyvällä fiiliksellä erätauolle.

Seuraavat kaksi erää olivatkin sitten aivan jotain muuta. Toinen erä hävittiin numeroin 2-5. Ensimmäisessä erässä nähtyä pallonhallintaa vastustajan hyökkäyspäässä ei saatu enää aikaiseksi koko viisikon voimin toisessa erässä. Keskialueen pallonkamppailutilanteet hävittiin liian useasti vastustajan hieman (kaksi päätä) isommille pojille ja puolustuspään pallon menetykset parhaassa malintekosekosektorissa näkyivät suoraan tulostaululla. Kolmannesta erästä tuli käkättimeen 0-7. Pukukoppipuheen jälkeen suunnattiin nakertamaan terveellisiä eväitä. Ei tästä tämän enempää.

EräViikingit North - Kotkat 8-0

Toiseen peliin saatiin vastustajaksi oman ikäluokan tuttu Ervi North. Ervi sytyttää meitä aina, joten hyvällä fiiliksellä lähdettiin liikenteeseen. Kopissa sovittiin, että ensimmäinen peli unohdetaan kokonaan ja lähdetään kovalla työmoraalilla kaatamaan helsinkiläisiä. Pelin alettua tuli heti selväksi, että Ervillä oli mukana myös kilpasarjatason pelaajia. Käytännössä olimme koko ajan yhden askeleen perässä sekä puolustus- että hyökkäysalueella. Liian monta maalia tuli keskisektorista, johon vastustajan pelaajat pääsivät syöttämään vapaille ketjukavereille. Meidän unohdukset kostautuivat ja tasaiseen tahtiin Ervi teki maaleja meidän päähän. Ketjumuutoksilla pyrittiin pääsemään mukaan peliin, mutta kun yhtään maalia ei saatu aikaiseksi, niin silloin ei voi voittaakaan.

Muutaman kerran oltiin hyvin lähellä ja tolppalaukauksia saatiin aikaiseksi, mutta niitähän ei lasketa, vai mitä? No tästä turnauksesta valmennusjohto sai mietittävää miten seuraavaan turnaukseen valmistaudutaan. Selkeä parannus 06 sarjassa täytyy tulla kaksinkamppailupelaamiseen. Tätä lähdetään seuraavissa treeneissä harjoittelemaan. Syöttöjen laatuun tullaan myös keskittymään, sillä aivan liian useasti meidän syötöt jäivät puolitiehen johtuen liian hiljaisesta syötöstä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että suurin osa vastustajista on tässä sarjassa vuotta (osa jopa lähes neljä vuotta) vanhempia, joten ei tarvitse laittaa päätä puskaan. Arvokasta kokemusta saadaan varmasti näistä peleistä, niin sekä pelaajat, että valmentajat.