Kotkien kolmas sarjaturnaus

06.11.2018

Aikaisin pyhäinpäivän aamuna Kotkat suuntasivat kauas kehä kolmosen ulkopuolelle Masalaan, jossa pelattiin D2-ikäluokan ylemmän haastajasarjan turnaus.

Vaikka omassa ikäluokassa pelit ovat sujuneet hyvin, niin tämä sarja on osoittautunut joukkueelle varsinkin tuloksellisesti turhan kovaksi, joten mukaan kutsuttiin tällä kertaa muutama lainapoika niin nuoremmista kuin vanhemmistakin seuran joukkueista.

Indians Black - Kotkat 17-5

Lohkon jumbofinaaliin lähdettiin altavastaajina, mutta luottavaisina.

Ottelu alkoi kuitenkin samaan tapaan kuin aikaisemmatkin ottelut ja intiaanit siirtyivät jo reilun minuutin jälkeen johtoon. Pojat kuitenkin ryhdistäytyivät ja äkkiä johdettiinkin jo peliä.

Peli eteni yleisöystävällisesti coast to coast meiningillä ja vaikka vastustajat menivät parin maalin johtoon, niin erän viime sekunneilla noustiin 5-5 tilanteeseen.

Erä oli hienokseltaan meidän hallinnassa, mutta kun tämä on edelleen maalintekopeli niin minkäs teet.

Toinen erä alkoi myös tasaisesti, mutta sitten alkoi intiaanien vimmattu taistelu. Pojat katselivat vierestä kun vastustajan päivän tehomies tuli vuorotellen ohi niin vasemmalta kuin oikealtakin. Erä intiaaneille peräti 7-0.

Kolmas erä oli pakkopullaa, joka piti pelata vaan pois. Aivan loppuun asti ei jaksettu, kun räikeän puolustuspään virheen vuoksi peli keskeytettiin vajaa kaksi minuuttia ennen loppua.

Joukkue kaatui vastustajan kahteen poikaan, joita ei saatu kiinni millään. Toiselle pöytäkirjaan merkinnöiksi 8+3 ja toiselle 5+1.

Kotkat - M-Team 6-7

Parin tunnin tauon jälkeen kohdattiin M-Team, jota vastaan kontattiin sarjan avauspelissä. Pihalla vedetyissä alkulämmöissä ollut levoton tunnelma sai valmennuksen mietteliääksi, mutta lopuksi vedetty leikkimielinen kaksinkamppailu sai pojille hymyn huulille, vaikka kukaan ei tajunnutkaan mitä järkeä siinä oli - tai ehkä juuri siksi.

Kentälliset pistettiin uuteen uskoon ja peli eteni tasaisesti vaikka vastustaja meni jälleen johtoon.

Toinen erä oli myös tasainen, vaikka ei se olisi vääryys ollutkaan, jos oltaisiin johdettu peliä erän jälkeen. Muutamaan otteeseen päästiin nimittäin pyörittämään peliä vastustajan päädyssä nätisti parikin minuuttia.

Kolmaskin erä eteni tasaisesti ja aina noustiin hienosti tappioasemasta tasoihin. 17 sekuntia ennen loppua taivas pimeni Kotkat-leirissä kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi M-Team iski nopean vastahyökkäyksen, joka päättyi tarkkaan vetoon takaylänyrkkaan. Tappio siis tästäkin pelistä.

Ottelun taisteluilmeeseen voi olla tyytyväinen ja pettymys tulokseen oli kova, vaikka kerrankin päästiin tosissaan taistelemaan pisteistä.

Vaikka jossittelu jälkikäteen on turhaa, niin yhtä kyseenalaisesti hylättyä maalia ja muutenkin aika erikoisesti vihellettyjä tilanteita ilman joukkueen pistetili olisi todennäköisesti avattu voitolla.

Ensi viikonloppuna jatketaan taas taistelua Haukkojen kanssa.

26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto