Haukat Tupla Cupissa

26.09.2018

Lauantai aamuna pirteät Haukat suuntasivat Hakaniemen Arena centeriin, jossa käynnistettiin Tupla cup päivän ensimmäisellä pelillä.

Koska tiedettiin, että poissaoloja tulee olemaan pitkin turnausta, niin lähdimme turnaukseen lopulta täyden kolmen kentällisen voimin hakemaan hyvää alkua kaudelle E1-ikäluokan alemmasta haastajasarjasta.

Haukat - PSS Keltainen 6-0

Kuten normaalisti, niin nytkin Haukkojen silmissä painoi vielä unihiekka ja kone käynnistyi vähän hitaasti. Alun ihmettelyn jälkeen pallonhallinta pysyi meillä, mutta lukuisat ohivedot värittivät peliä. Tarvittavat maalit iskettiin lähinnä kakkoskentän voimin ja ansaittu voitto turnauksen ensimmäisestä pelistä oli otettu.

Konstalle nollapeli viidellä torjunnalla.

RSS Panthers Red - Haukat 0-14

Toiseen otteluun ollaan usein herätty ja näin kävi tälläkin kertaa, joka oli valitettavaa Riihimäeltä tulleen vastustajan kannalta.

Käytännössä peliä pelattiin yhdessä päässä ja vaikka ohivetoja tuli nytkin, niin maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla. Kun vastustaja oli heikompi, niin saimme harjoiteltua syöttöpeliä ja tämä kulkikin ajoittain erittäin näyttävästi, välillä taidolla ja välillä silkalla tuurilla. Yli-innokkuus kostautui kuitenkin kahdella turhalla jäähyllä.

Kun pallo pomppii joukkueelle, niin sitten se vaan pomppii joukkueelle.

Konstalle nollapeli kahdella torjunnalla!

Oilers Sharks - Haukat 4-4

Kolmannessa ottelussa vastus koveni huomattavasti. Ensimmäisessä erässä jäätiin ajoittain jalkoihin kahden jäähyn myötä, joista ensimmäisen aikana jouduttiin kaivamaan palloa ensimmäisen kerran omasta maalista pahan vaihtovirheen takia. Erässä saatiin jälleen ennemmän laukauksia aikaan kuin vastustaja.

Toisessa erässä rupesi sitten tapahtumaan urakalla, kun pallo ja pelaajat menivät kenttää päästä päähän ja maaleja tehtiin tasaisesti vuoronperään. Viisi minuuttia ennen loppua päästiin tasatilanteessa kokeilemaan ensimmäisen kerran ylivoimaa, jonka aikana Oilers kuitenkin  iski alivoimalla puolustuksen kommunikaation puutteen takia espoolaiset johtoon. Jotta draama ei olisi loppunut tähän, niin uskomattoman taistelun jälkeen tasoitimme pelin vain 14 sekuntia ennen loppua!

Ennen peliä kokoonpano vähän kapeni, joka sekoitti poikien päät vaihtojen suhteen, jotka eivät toimineet pelissä ollenkaan.

Haukat - Lempäälä Sport Black 2-2

Lohkon viimeiseen peliin lähdettäessä oli lohkovoitto vielä omissa käsissä, mutta tappiolla myös lohkon kolmas sija olisi ollut mahdollinen.

Vastustajan tiedettiin olevan kova, mutta yllättäen pitkän tauon jälkeen edellisen pelin taisteluilme oli jäänyt päälle. Ensimmäinen erä olikin täysin meidän hallinnassa ja erätauolle mentiinkin 2-0 johdossa.

Tauolla meidän poikiin taisi iskeä hyvänolon tunne, kun peli kääntyi täysin vastustajille ja lopulta he onnistuivatkin tasoittamaan pelin. Pelin lopun painostuksen puolustus kesti kuitenkaan loistavasti Konstan johdolla, joten tasapeliin voidaan olla lopulta tyytyväisiä.

Tasapeli tiesi pitkän matemaattisen laskun jälkeen lohkon 2. sijaa, mutta vastustajaa saatiin odotella vielä useampi tunti.

RSS Panthers Black - Haukat 2-3

Sijoitusottelut aloitettiin jälleen aamutuimaan, mutta tällä kertaa pelipaikkana toimi Myllypuro.

Ensimmäinen vastustaja oli C-lohkon puhtaalla pelillä voittanut RSS Panthers Black ja panoksena oli paikka välierissä.

Nopean pistepörssivilkaisun jälkeen laitettiin vastustajan tehomies erikoisvartiointiin ja tämä sekoitti riihimäkeläisten pelin täysin.

Vaikka pelissä mentiin jälleen päästä päähän, niin puolustus hoiti oman pään hienosti ja hyökkäyksessä tehtiin kolme maalia. Kymmenen minuuttia ennen loppua Haukkojen peli sekosi täysin. Neljän minuutin aikana saatiin kaksi jäähyä, joista vastustaja iski pallon pömpeliin molemmilla kerroilla.

Vastustaja painoi kovasti vielä päälle, mutta jälleen kestettiin hienosti ja lyhyet voitontanssit päästiin tanssimaan.

Välierä

Oilers Sudet - Haukat 2-7

Välieriin lähdettäessä tehtiin jälleen pistepörssin tarkistus, josta löytyikin vastustajalta jälleen yksi tehomies ylitse muiden.

Otteluun saatiin unelmastartti, kun rouhittiin pallo maaliin jo ajassa 0.17. Vastustaja ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan tasoitti nopeasti pelin - hetkeksi.

Alusta asti Haukka-ryhmä uhrautui finaalipaikan eteen ja pallon eteen mentiin mustelmia pelkäämättä. Penkin takana jouduttiin näin pitkästä aikaa myös paikkailemaan poikia pelikuntoon.

Ensimmäisen erän lopussa ottelu alkoi kääntymään Haukoille ja kun vielä toisen erän alkuun onnistuimme vajaaseen viiteen minuuttiin iskemään neljä maalia, niin ilo oli ylimmillään.

Finaali

Lempäälä Sport Black - Haukat 7-2

Finaaliin lähdettäessä pojista näkyi selvästi jännitys, kun kentällä musiikki pauhasi ja muutenkin oli suuren urheilujuhlan tuntua. Vastaan asettui alkulohkosta tuttu Lempäälä Sport, joka oli kokenut turnauksen ainoan pistemenetyksen juuri meitä vastaan.

Ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun vastustaja siirtyi jo 36 sekunnin pelaamisen jälkeen johtoon. Peli kuitenkin tasaantui erän edetessä vaikka tauolle mentiinkin 3-0 tilanteessa.

Toisen erän alkuun saatiin tehtyä kavennusmaali ja erän puolivälissä tultiin jo maalin päähän alivoimalla. Viimeisen viiden minuutin aikana vastustaja  kuitenkin kaunisteli lukemia vielä neljällä maalilla, joten joukkueen ainoa tappio turnauksessa oli tosi asia. Paremmalle hävittiin.

Konsta palkittiin finaalin jälkeen Haukkojen parhaana pelaajana.

Lyhyt yhteenveto:

Pelillisesti saatiin toteutettua sitä haluttua fyysistä pelityyliä. Karvattiin ja hyökättiin kovaa, joka toimi erinomaisesti, niin heikompia kuin kovempiakin joukkueita vastaan.

Turnauksessa tulleet yhdeksän jäähyä ovat kuitenkin liikaa.

Laukausten laadussa, pakkien hereillä olemisessa puolustaessa ja avauksissa on vielä paljon duunia, mutta ei mitään sellasta, mikä ei paranisi harjoittelemalla.

Vaikka kahden ensimmäisen ottelun aikana valmennukselle tuli tunne, että saatetaan olla väärässä sarjassa, niin loput pelit näyttivät nämä tunteet vääriksi. Turnauksen taso oli todella kova, kun otetaan huomioon, että kyseessä oli alempi haastajasarja. Onnistumisia tultiin turnaukseen hakemaan ja niitä myös saatiin, mutta sen eteen pojat joutuivat taistelemaan loppuun asti ja tekemään hirveän määrän duunia!

Vaikka tappio finaalissa tuntui pahalle, niin tänään se maistuu jo paljon paremmalle.

Onnittelut pojille vielä kerran hopeamitalista, oli se sen verran huikea esitys!