Haukat Puffet Cupissa

18.09.2018

TU Thunder – Haukat 2-3

Lauantaiaamu oli monelle turhan aikainen, sillä tapaaminen Esportin aulassa oli jo klo 7.30. Tämä ei poikia tuntunut juuri haittaavan, sillä ensimmäisen pelin alku käynnistyi niin kuin usein viime kaudellakin eli vastustajan ottaessa heti ohjat käsiinsä. Onneksi unessa olivat hekin. Kone käynnistyi kuitenkin kuin vanhalla diesel moottorilla ja loppua kohden saatiin vähän rentoutta peliin.

Ottelu eteni tasaisesti puolin ja toisin sählätessä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän oltiin hallitseva osapuoli. Lopun taistelun tuloksena tehtiin vielä viimeisellä minuutilla voittomaali ja ilo oli ylimmillään.

Kapteenin hyvällä esimerkillä ja koko jengiä tsemppaamalla Puffetin ansaitsi ensimmäisestä pelistä Aatos.

Haukat – Pelicans SB Turkoosi 5-0

Pelikaani oli lentänyt turbiiniin, eikä saapunut paikalle, joten voitto tuli luovutuksella 5-0.

Haukat – Rangers Karhut 4-4

Toiseen peliin lähdettiin pitkän huilin jälkeen hiukan pelonsekaisin tuntein, sillä Rangers osoittautui meidän joukkueelle viime kaudella varsinaiseksi peikoksi kun hävisimme heille kaikki pelit molemmilla peliryhmillä niin ylemmässä haastajasarjassa kuin välisarjassakin.

Kaikesta huolimatta poikien peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja peli pyöri ajoittain hyvin molemmissa päädyissä. Vastustajan ote herpaantui kuitenkin hetkeksi ja meidän poikien hyvä syöttelypeli palkittiin kolmella nopealla hienolla maalilla kolmeen vaihtoon. Rangersin puolustaja palautti pojat kuitenkin nopeasti maan pinnalle upealla koko kentän yksilösuorituksella.

Erätauolle mentiin upeasti 4-1 johdossa.

Toiseen erään lähdettiin totutusti hieman takki auki ja kun vastustaja suoraviivaisti peliään, niin pikkuhiljaa hiipien meidän pienten unohdusten ansiosta he tulivat viime minuuttien maalilla jo tasoihin. Tuomas R kesti hienosti maalissa vielä loppuhetken painostuksen ja ansaitsi huutoäänestyksellä jäätelön, jonka olisi voinut antaa ihan kenelle vaan!

Haukat – Pelicans Nastola 0-7

Tässä pelissä ratkaistiin alkulohkon lopulliset sijoitukset. Voitolla oli tulossa lohkovoitto, tasapelillä toinen sija ja tappiolla kolmas sija.

Ottelun alku näytti todella hyvältä, sillä ensimmäiset 9 minuuttia pelattiin käytännössä vastustajan päädyssä, eikä nastolalaisten jalka liikkunut yhtään. Heidän maalinedustan sumputus ja loistava maalivahtipeli turhautti meidän pojat, jonka jälkeen he iskivät kerta toisensa jälkeen samalla kaavalla: pitkä ylös, molemmat nopeat laitahyökkääjät vauhtiin, syöttö keskelle ja pallo maaliin.

Tämä on kuitenkin maalinteko peli, joten ansaittu tappio tuli ja matka jatkui B-sarjaan. Jäätelöä ei jaettu tässä pelissä ollenkaan.

B-välierä Haukat – Loiske Jellonat 6-3

Jellonia vastaan lähdettiin soitellen sotaan, sillä myös tämän vastustajan nimi oli peikkona viime kaudella. Joukkue oli kuitenkin täysin toinen kuin mihin oltiin viime kaudella totuttu.

Alkuun iskettiin kaksi maalia, joten hyvänolon tunne alkoi nousta ja kun osalla pojista olivat ajatukset jossain ihan muualla kuin itse pelissä, niin tämä meinasi sitten kostautua. Neljä minuuttia ennen loppua oltiin vielä tasoissa, mutta puolesta kentästä lähtenyt veto alanurkkaan jäi lopulta voittomaaliksi. Lukemia kaunisteltiin vielä lopun kahdella maalilla.

Jäätelöt Topille ja Tuomas O:lle.

B-finaali Haukat – TU Thunder 2-3 (rl)

B-finaalin alku oli kuin toisinto päivän ensimmäisestä pelistä. Kaksi väsynyttä joukkuetta meni päästä päähän kuin päättömät kanat ilman järkeä, eikä laukauksia juurikaan saatu maalia kohti.

Ensimmäinen erä päättyi 0-1 vastustajan tekemään kyseenalaiseen vaparimaaliin rannelaukauksella, mutta kun tuomari tämän hyväksyi, niin silloinhan se on maali.

Toisen erän alussa oltiin jo 0-2 tilanteessa, mutta kahdella nopealla kuitilla tultiin tasoihin. Kun puolustuksessa uhrauduttiin ja mentiin viimeisillä voimilla pallon eteen, niin vastustaja ei enää saanut juurikaan tilanteita aikaiseksi, vaikka välillä pyörivätkin meidän päädyssä. Vastustajan maalivahti oli kuitenkin huomattavasti työllistetympi toisessa erässä kuin meidän.

Viimeisellä minuutilla saatiin vielä jäähy kädellä pelaamisesta, joka kuitenkin kestettiin hienosti tuomarin antamasta lisäajasta huolimatta.

Finaalista kun oli kyse, niin voittaja ratkaistiin lopulta rangaistuslaukauskilpailussa.

Molemmat maalivahdit torjuivat kaksi laukausta kolmesta ensimmäisestä vedosta, mutta kun TU:n viimeinen laukaus tuomittiin uusittavaksi, joka meni lopulta sisään, niin espoolaiset aloittivat juhlansa.

Tuukalle jäätelö.

Yhteenvetona turnauksesta voidaan sanoa, että ajoittain peli kulki nätisti syötellen, kun taas välillä sorruttiin yksin yrittämiseen.

Otetaan talteen päivästä tällä kertaa kuitenkin vain hyvät asiat, kuten hyvät syötöt, hienot maalit, yhteishengen nouseminen ja hyvä tsemppi näin kauden ensimmäisiksi peleiksi.

Päivä oli todella pitkä, kun hallilla oltiin yli 12h, mutta silti jaksettiin myös taistella kapealla ryhmällä loppuun asti. Joukkueen uudet pojat saatiin ajettua hyvin sisään ja yhteishenki kasvoi tätä myötä. Hopeamitalien lisäksi joukkueenjohtaja palkitsi kaikki pojat hyvästä tsempistä Puffet-jäätelöillä. Kyllä hopeasta saa ja pitää iloita, vaikka hetken se pahalta tuntuukin.

26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto