Lauantaina Kotkat lähtivät kehä III:sta pitkin länteen, jossa määränpäänä oli Masalan ylväs SportCenter.
Haukkojen vietettyä vapaapäivää saimme täydennettyä kokoonpanoa sieltä, joten täydellä kolmella kentällisellä lähdimme E2 välisarjan peleihin.

Rangers - Kotkat 4-2

Kotkar-Rangers_Masala.JPG

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Haukkojen kanssa samassa alkulohkossa ollut Rangers, joka nousi lohkovoittajana välisarjaan.

Peli alkoi tasaisesti, mutta mitä pidemmälle se eteni, niin sitä enemmän pallo pyöri kotijoukkueen päädyssä. Molemmilla oli kyllä paikkansa, mutta erätauolle mentiin meille harvinaisessa 0-0 tilanteessa.

Toinen erä alkoi hyvin, kun päästiin jo kolmen minuutin pelin jälkeen yllättämään läpi ottelun hyvin pelanneen kirkkonummelaisten maalivahdin. Iloa ei kestänyt kuin reilu minuutti, kun peli olikin taas tasan. Vaikka laukauksia saatiin aikaan huomattavasti vastustajia enemmän, niin vastahyökkäysten ja puolustuksen nukahtamisten seurauksina oltiinkin jo äkkiä kahden maalin takamatkalla. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Hyvä kun kolmas erä ehti edes alkamaan, niin pallo tuotiin jälleen keskelle kenttää. Saimme pallon suoraan hyökkäyskulmaan, josta tuli syöttö hyvin ylös nousseelle puolustajalle, joka veti pallon aivan ylänurkkaan. Tähän meni aikaa 15 sekunttia.
Erän puolivälissä nähtiin ottelun ratkaisu, kun Kotkien valmennus meni vastustajan poikien vanhanaikaiseen. Pojat huudettiin vaihtoon ja vastustajan nopea vapari avasikin heille 4 vs 1 hyökkäyksen. Paniikin ollessa tässä vaiheessa päällä, meillä oli ainakin kuusi pelaajaa kentällä, joten tiedossa oli jäähy väärästä vaihdosta. Alivoimaa ehdittiin harjoitella vain 19 sekunttia, kun pallo oli jälleen maalissa. Pari minuuttia ennen loppua päästiin itsekin ylivoimalle, mutta kun jäähyn synty meni kaikilta täysin ohi, niin eipä siitä saatu sitten mitään aikaiseksi.

Pelissä tarjottiin kyllä voittoa, mutta kun vastustajan maalivahti seisoi välillä jopa päällään (36 torjuntaa) ja puolustuksessa tehtiin tarpeeksi virheitä, niin tappiohan siitä usein tulee ja näin kävi myös tällä kertaa.
Jos jotain positiivista haetaan, niin laukausten määrä ja hyökkäyksiin lähtö syötellen olkoon sellaisia asioita.

Kotkat-Rangers_Masala2.JPG

EräViikingit Blue - Kotkat 13-1

Jos ensimmäisessä pelissä poikien ajatukset karkailivat itse asiasta, niin tässä pelissä sitä vasta tapahtuikin. Alusta asti oltiin aivan kaikessa jäljessä. Kun ajassa 0.22 tuli 1-0, 2.55 2-0, 8.52 3-0 (yv) ja 9.59 4-0, niin peli alkoi olemaan jo taputeltu.
Toiseen erään pienet ja vikkelät vastustajat tekivät viisi maalia ennenkuin meidän valmennus pisti ruletin käyntiin ja arpoivat pojille uusia pelipaikkoja. Vaikka vastustaja tekikin kolmannen erän ensimmäisen maalin, niin tämä herätti joukkuetta ainakin hetkellisesti, vaikka laukaukset maalia kohti jäivätkin uupumaan. Näennäinen taistelu tuotti vain yhden laukauksen maalia kohti reilussa kymmenessä minuutissa, joka meni kuitenkin sinne minne pitikin - eli maaliin.

Kotkat-EV_Masala.JPG

Pelin yhteenvetona: 1vs1 tilanteet hävittiin 100-0, ei tultu alas riittävällä nopeudella (jos ollenkaan), myötäpuolustamisesta ei tietoakaan ja hyökkäykseen lähdöt olivat mitä olivat.

Toivottavasti näistä peleistä ottivat oppia niin pojat kuin valmennuskin!
26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto