Kotkat ja Haukat avasivat kevätkauden sarjapelit

17.01.2018

Haukat - MaSu mustat 9-2

Haukan pojat heräilivät verkkaisesti joulutauon jälkeen ensimmäisiin peleihin, kun lauantaiaamuna yhdeksältä aloiteltiin päivän touhuja.
Ensimmäisenä vastaan asteli MaSu mustat, josta tiedettiin vain nimi ja että olivat voittaneet alemmassa haastajasarjassa oman lohkonsa.
Onneksi vastustaja oli lähes yhtä unessa kuin meidän pojat, joten Haukat saivat rauhassa koota itseään.
Ensimmäiset 10 minuuttia oli tiukkaa ja tasaista vääntöä, kunnes alkoi tapahtumaan. Hyvinkääläiset tekivät ensimmäisen maalin, josta sisuuntuneena Haukat päättivät näyttää taitonsa. Peli eteni Haukkojen viedessä vastustajaa ja 9-2 lopputulos oli vähintään hyvä, vaikka pelillisesti se ei ollutkaan nättiä katsottavaa. Onnistumiset tekivät kuitenkin hyvää syksyn jälkeen.DSC02998.JPG

M-Team - Haukat 2-2

Päivän pelien välissä oli vain kolme tuntia taukoa, mikä varmasti osaltaan sai pojat jännittämään päivän toista peliä normaalia enemmän ja se näkyi keskittymiskyvyn heikkenemisenä; tai sitten pojat vain lähtivät takki auki peliin, kun ennen kauden alkua voitettiin harjoitusottelussa vastustaja selvästi.

Toinen peli alkoi Haukoilta vähintään yhtä uneliaasti, kuin ensimmäinenkin ja pienten nukahtamisten ja virheiden jälkeen M-Team vei ensimmäisen erän 2-0.
Toiseen erään pojat yrittivät koota itseään ja erä olikin tasaista vääntöä, eikä lisää maaleja nähty.
Toisella erätauolla pojat huomasivat, että peli oli vielä käännettävissä ja mahdollisuudet olivat pisteisiin. Kovan väännön ja tsempin ansiosta pojat veivät kuin veivätkin viimeisen erän 0-2 ja peli päättyi 2-2 tasapeliin.
Pelillisesti olisi toivonut kovempaa tsemppiä, niin ensimmäinen peli olisi ratkennut jo aikaisemmin ja tasapelin sijaan M-Team olisi voinut kaatua selvästi. Reilu voitto ja tasapeli olivat kuitenkin ihan hyvä saavutus tilastollisesti.

Kotkat - Loiske Jellonat 5-8

Kotkat laskeutuivat mukavassa talvipakkasessa Hakaniemen lämpöiseen luolaan uuden vuoden uusiin kujeisiin välisarjan peleihin. Alkulämmöt otettiin tällä kertaa hallin lämmössä. Ensimmäinen vastustajamme Loiske Jellonat oli tippunut kilpalohkosta samaan tapaan meidän kanssa.

DSC03137.JPG

Pelin alku näytti lähtevän liikkeelle syksyn pelien tapaan ja annettiin Loiskeelle heti ensimmäisellä minuutilla yksi eteen. No, onneksi tästä toivuttiin nopeasti ja heti aloituksesta mylläkkä päälle ja tasoitus! Pari minuuttia tästä vastustajat menivät jälleen johtoon. Hermostuneisuus näkyi ensimmäisessä erässä, joten laadukkaat syötöt jäivät puuttumaan ja jouduttiin aika paljon puolustamaan omassa päässä, joten takaa-ajoasemasta 1-2 toiseen erään.

Kolme minuuttia pelattu ja maalin edessä Loiskeen vapari. Tuomari huutaa muuria kauemmaksi, eikä pojat ehtineet juurikaan liikahtaa, kun vastustaja laittoi pelin käyntiin ja meille jäähy väärästä etäisyydestä. Jäähystä voidaan olla montaa mieltä oliko reilu, mutta kärsimään jouduttiin. Meillä oli hyvää alivoimaa, mutta kuitenkin Loiske pääsi rokottamaan ja peli 1-3. Toinen erä oli ihan tasaista vääntöä, meidän hyökkäyksiin lähdöt olivat kuitenkin vähän vaisuja, porrastus puuttui ja menetettiin keskialueella liikaa palloja. Erän lopussa saatiin aikaan kavennus, mutta jäähyn ja alivoiman merkeissä siirryttiin kolmanteen erään tilanteessa 2-3.

Erittäin hyvä alivoima jatkui tälläkin kertaa ja pääsimme rokottamaan alivoimalla tasoituksen 3-3! Nyt Loiske sai tarpeekseen ja päätti ottaa narut haltuun räpsäyttäen kahden minuutin välein meidän verkkoon ja peli oli hetkessä 3-7. Tässä kohtaa meidän pojat ymmärsivät, että kovalla karvauksella saa vastustajan pinteeseen ja erän loppuun pääsimme kaventamaan tilanteeseen 5-8, jotka jäivätkin sitten loppunumeroiksi.

DSC03157.JPG
Hyvä erän loppu ja kokonaisuutena ihan ok peli, hyökkäyksiin lähtö oli kompastuskivi tässä pelissä, mutta muuten tasaista vääntöä, vaikka vastustaja laukoikin huomattavasti useammin. Meidän maalivahtiosasto oli aivan timanttia tässä pelissä - 35 torjuntaa. Jopa vastustajien valmentaja sekä vanhemmat tulivat taputtelemaan maalivahtimme selkään pelin jälkeen!

Kotkat - KKP 14-2

Seuraavaksi vastaan asettui ylemmästä haastajasarjasta voittajana noussut KKP (Korven Korvenpojat - Röykkä / Rajamäki).Pelin alkuun perinteikkäästi kohteliaat Kotkat antoivat taas yhden maalin eteen heti ottelun toisella minuutilla. Tästä kuitenkin taas toivuttiin ja nopeasti huomattiin, että vastustaja ei ollut aivan samalla tasolla kuin edellinen. Peli alkoi kulkemaan pelikirjan mukaan ja pyöri kivasti KKP:n puolustuspäässä. Tasoitus saatiin ajassa 4.34 hienosta pitkästä syötöstä. Tästä lähtikin sitten lentokeli Kotkilla ja tasaisesti KKP:n päässä vihellettiin peliä keskialoitukseen. Maukkaita syöttöjä, pudotuksia pakille ja pakki-pakki syöttöjä, nähtiin oikeastaan kaikkea, mitä hyvään salibandypeliin kuuluukin ja ennen kaikkea maalihanat olivat nyt auki! Yksi kavennusosuma annettiin erän loppupuolella, mutta nyt pojat olivat päättäneet näyttää kaapin paikan! 7-2 toiseen erään.

DSC03303.JPG

Toisessa erässä sama myötätuuli jatkui ja verkot oli tötteröllä tasaiseen tahtiin, tilastoihin piti jo merkata kakkossyöttöjä, vaikka niitä ei salibandyssä kuulukaan merkitä, oli nimittäin sen verran maukkaita syöttökuvioita! Olisittepa nähneet hymyn korvilla vaihtoaitiossa, valmentajienkin oli mukava nähdä syksyn tarpomisen jälkeen iloa poikien pelissä!  Erän lopussa tuli KKP:lle jäähy ja melko pian toinen, josta päästiin yrittämään viidellä kolmea vastaan. Jos viidellä viittä vastaan pelissä pelattiin rauhallisesti hyvillä syötöillä, niin ylivoimalla ei ihan siihen päästy. Pojat halusivat vähän liian innokkaasti päästä itse ratkaisemaan ottelua, (tämä siis ainoa pieni kritiikki tästä pelistä:)  ). Osuimme kuitenkin ylivoimalla loppujen lopuksi yhden hylätyn maalin jälkeen ja tuomarit olivat jo yli-innokkaina lähdössä kotiin viheltäen pelin päättyneeksi tilanteessa 14-2. Muistutimme heille hieman säännöistä, että vähintään kaksi erää pitää pelata ennen kuin 12 maalin erolla voidaan julistaa peli päättyneeksi, joten n. 35 sekuntia sitten pelattiin vielä.

Tästä pelistä kaikki opit ja tilanteet muistiin pojille ja siirretään ne seuraaviin peleihin, niin keväällä nostetaan kannua, mahtava SUPERSUPER peli kaikilta!

DSC03430.JPG

Muistutuksena videoeditoijalle, että peli on tallennettuna ja maalit peleistä ainakin tulee jakoon Facebookiin jossain kohtaa ja jos ei ala näkymään, niin vetäkää Nikkeä hihasta!