Kotkilla ja Haukoilla eksoottisia vieraita

04.01.2018

Shaibu!

Näin joululoman loppumetreillä saimme treenipelissä vastaan venäläisen Nizhny Novgorod FBK-30:n. Harjoitusottelu otti paikkansa Helsingin Ruskeasuolla ja haasteellisesta alkamisajankohdasta huolimatta, saapui paikalle kolme kentällistä poikia.

Vastustajasta ei etukäteen tiedetty kuin nimi, jonka lausumistapoja oli yhtä paljon kuin lausujiakin. Vieraat kuitenkin saapuivat hyvissä ajoin 5 minuuttia ennen pelin alkua paikalle ja peli saatiin käyntiin!

Ottelu lähti molemminpuolin tunnustellen mutta vauhdikkaasti käyntiin. Alussa nähtiin omilta pojilta Ketonen ja Myllyrinne -sketsisarjasta tuttu väärä vaihto, joka selvitettiin kuitenkin kunnialla läpi.

Sitten aukesi ketsuppipurkki! Minuutin sisällä kaksi upeaa yksilösuoritusta ja kaupan päälle vielä ylivoimamaali. Erän lopussa annettiin vielä vieraille yksi kavennusmaali hyvien tapojen mukaisesti.

Toiseen erään lähdettiin paljon paremmalla ilmeellä. Maaleja tuli kuin liukuhihnalta jokaiselta hyökkäyskentälliseltä ja pelin hallinta pysyi läpi erän kotijoukkueella.

Hienot syöttökuviot ja tarkat laukaukset (sekä puolustuspään merkkausvirheet) johti siihen, että toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 7-3.

Viimeinen erä olikin sitten rikkonaista molemmilla joukkueilla. Pallo poltteli lavassa, jalat menivät eri suuntaan kuin kädet ja vaihtopenkillä ajatukset olivat jo siirtyneet sen pohtimiseen, että mitähän kotona mahtaa olla päivällisellä tarjolla.

Erän kohokohtana olikin aiemmin harjoiteltu kuvio - maalivahdin terävä pomppupallo tavoitti oman hyökkääjän puolikkaaseen läpiajoon ja verkot töttörölle!

Hieno peli, joka jäi varmasti jokaisen mieleen, päättyi lopulta luvuin 8-5. Valmennus kiittää poikia hyvästä pelistä sekä vastustajia hienosta haasteesta - спасибо!