Kotkien ja Haukkojen syksyn viimeiset turnaukset

17.12.2017

Lauantaina Kotkat ja Haukat pelasivat syyskierroksen viimeiset pelinsä.

Kuten parissa edellisessä turnauksessa, niin jälleen koettiin viime hetken takaiskuja pelaajarintamalla, mutta kun oltiin jo jälleen lainattu vuotta nuoremmista pari pelimiestä, niin saatiin kuitenkin täydet kaksi kenttää kasaan molempiin peliryhmiin.

Kotkat aloittivat oman urakkansa Myllypurossa GrIFK:ta vastaan, jota vastaan viimeksi taisteltiin tasaisesti tappiosta huolimatta.

Tällä kertaa oltiin vastaantulijoita alusta asti, eikä omaa peliä saatu kuntoon missään vaiheessa. Pallo pomppi syötöissä lavan yli ja vedotkin epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen.

Toisen erän viimeisellä minuutilla nähtiin orastavaa taistelua kun ensin maalivahtimme avauksesta lainapelaajamme pääsi kaventamaan läpiajosta, jota seurasi erän viimeisellä sekuntilla tehty maaginen klap-klap-klapmaali, jonka tuomari hylkäsi jostain kumman syystä yliajalla tehtynä. Videotarkastuskin näytti tilanteen olevan selvä maali.

Hyvä hetken tsemppi kuihtui kasaan sitten heti viimeisen erän alkuun, kun vastustaja latoi pallon maaliin kaksi kertaa ensimmäiseen 14 sekuntiin. Loppu olikin sitten samaa mukana pyristelyä.

Kun toisella joukkueella ei onnistunut mikään ja toisella pallo pomppi välillä onnekkaasti toisenkin joukkueen edestä, niin paremmille hävittiin lopulta selvästi.

Kotkat - GrIFK Green 1-12

- - - - - -

Samaan aikaan kun Kotkat lopettivat omaa peliä niin Haukat valmistautuivat Mosahallissa kohtaamaan oman lohkonsa ylivoimaisen ykkösen Rangers Karhut.

Peli lähti vauhdikkaasti ja tasaisesti käyntiin ja kaikkien riemuksi ensimmäisen erän puolessa välissä siirryttiin johtoon. Vaikka Rangers tasoittikin hetkeä myöhemmin, ensimmäinen erä jatkui tasaisena vääntönä.

Toisessa erässä vastustaja sai vähän enemmän otetta pelistä ja vaikka kolmannessa erässä päästiin pelaamaan ylivoimallakin, vei Rangers loppujen lopuksi voiton selvin numeroin. Ottelun jälkeen vastustajan valmentaja tuli erikseen kiittämään hyvästä ja tasaisesta pelistä, joten vaikka vähän pojilta kunto taisi loppua, silti tsemppiä riitti lähes koko matsin ajaksi.

Rangers Karhut - Haukat 6-3

- - - - - - -

Juuri kun ottelun tulos Tapanilasta oli saapunut Myllypuroon, niin Kotkien toinen peli vihellettiin käyntiin. Kotkat saivat vastaansa niin ikään voitosta voittoon kulkeneen SCH Salamat- joukkueen Hyvinkäältä.

Otteluun saatiin salama-alku kun johdettiin peliä ajassa 4.36 jo 3-0. SCH teki kuitenkin 6 seuraavaa maalia, mutta pojat jatkoivat taistelua nousemalla vielä tasoihin. Vaikka taistelu oli kovaa ja peli kulki välillä näyttävästi, niin lopulta vastustajalta löytyi pari poikaa, jotka saivat käännettyä pelin hyvinkääläisille.

Kokonaisuudessaan peli oli kenties kauden paras, vaikka tappio tulikin. Tällaista taistelua kun oltaisiin nähty jokaisessa pelissä, niin tappioita ei tarvitsisi juurikaan  murehtia.

SCH Salamat - Kotkat 14-8

- - - - - -

Myös Haukat kohtasivat viimeisessä pelissään SCH:n.

Peliin lähdettiin puolustustaktiikalla, jotta vältyttäisiin kunnon loppumiselta ja oman pään soimiselta.

Vaikka jännitys meinasikin olla liian kova muutamille ennen peliä ja pelin tiimellyksessä, ei se näkynyt kentällä.

Taktiikka puri ja peli oli jännittävää katsottavaa alusta loppuun saakka.

Ensimmäinen erä voitettiin, mutta toisen vei vastustaja ja kolmanteen erään lähdettiin todella tiukassa 1-1 tasatilanteessa.

Kolmanteen erään saatiin hyvä alku ja parissa minuutissa mentiin kahden maalin karkumatkalle ja vaikka vastustaja tasoittikin pelin yhtä nopeasti, erän toisella puoliskolla tuli jälleen onnistumisia ja jännitysnäytelmä päättyi iloisiin tunnelmiin.

Haukat - SCH Liekit 5-3

26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto