03.12.2017

Sateinen sunnuntaiaamu toivotti Haukat tällä kertaa tervetulleeksi Hyvinkäälle Vehkojan urheilupyhättöön.

Pojista oli aistittavissa alusta asti ennennäkemätöntä tyyneyttä ja rauhallisuutta - liekö syynä parhaillaan jylläävä influenssakausi vai valmennustiimin vähiten pelottavimmat valmentajat, mutta valmistautuminen sujui täydellisessä zen-hengessä.

Alkulämpöjen ja koppipuheiden jälkeen oli aika siirtyä kentälle ison maailman malliin. Omaa koppikäytävää pitkin kentälle yleisön ylviessä yläparvella (niin kovaa kuin yleisö voi ylviä sunnuntaiaamuna)!

Arkkivihollinen EräViikingit Sininen näytti aluksi olevan yhtä vaikeasti voitettavissa kuin aiemmilla kerroilla, mutta jopa poikien yllätykseksi Haukat siirtyivät johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen.

Tämä sytytti niin pelaajat kuin valmennuksen eikä loppua näkynyt koko päivänä!

Yhtä pientä muutaman minuutin notkahdusta lukuunottamatta Haukat pelasivat lähes täydellisen virheetöntä peliä, jonka ansiosta enemmän kuin ansaitut voitot 3-13 EräViikingeistä ja 12-5 Indiansista.

Vaikka ErViä vastaan oltiinkin hävitty kaikki kauden neljä edellistä peliä, niin edellisten otteluiden tapaan nytkin vastustajan maalivahti sai tehdä töitä ihan urakalla, nyt vain sattui menemään muutama veto sisään. Kaikkiaan maalia kohti vedettiin ottelussa peräti 47 laukausta, vastustajan 23:a vastaan.

Indiansia vastaan pojat pitivät saman taisteluilmeen ja puolessa välissä peliä johdettiinkin jo 8-1.

Mistä sitten johtuikaan, mutta jotenkin päästettiin erän lopussa vastustaja kaventamaan tilanteeksi 9-4.

Kolmas erä oli vierasjoukkueen näennäistä hallintaa, mutta kun joukkuepeli toimi loistavasti puolustuksen uhrautuessa mustelmista huolimatta ja hyökkäyspäässä tehtiin tarvittavat maalit, niin summerin soiton jälkeen oli mukava valmistautua kotimatkaan.

Kiitokset jokaiselle pojalle peleistä, oli ylivoimaisesti parasta peliä ikinä! Näistä on hyvä jatkaa syyskauden viimeiselle kierrokselle.

EräViikingit Sininen - Haukat 3-13
Haukat - Westend Indians 12-5

Parin tunnin tauon jälkeen Kotkat saapuivat samaan hornankattilaan.

Haukkojen hyvän vireen takia Kotkien pukuhuone oli sijoitettu rakennuksen länsisiiven pienimpään koppiin yhdessä vastuujoukkueen kanssa, joka masensi välittömästi vantaalaisryhmän.

Ensimmäinen ottelu pelattiin FBC Raseborgia vastaan, jota vastaan onnistuttiin maalinteossa kiitettävästi edellisessä kohtaamisessa.

Vaikka peli oli alusta asti sekavaa pyörimistä molemmilta joukkueilta, niin vajaan kuuden minuutin kohdalla johdettiin peliä jo 2-0.

Pelin puolessa välissä iskettiin ylivoimalla 4-1 maali, jota seurasi musta viisiminuuttinen, jonka aikana raaseporilaiset iskivät pallon kolmesti verkon perukoille. Tämän jälkeen tehtiin vuorotellen maaleja kunnes taivas synkkeni entisestään kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun oltiin ensimmäisen kerran tappiolla.

20 sekuntia myöhemmin pääsimme ylivoimalle, jolloin otimme kauden ensimmäisen aikalisän herättääksemme joukkuetta. Pojilla kesti käsitellä ohjeet aina ottelun viimeiselle minuutille asti jolloin alkoi hirveä pyöritys vastustajan päädyssä. Tolpat ja ylärimat kolisivat kun pojat taistelivat ilman maalivahtia ja lopulta halli repesikin liitoksistaan kun pakin paikalta lähtenyt hirmulämäri toi pelin tasoihin noin 10 sekuntia ennen loppua. Onneksi maalivahti ei ehtinyt eteen, sillä hän olisi varmasti lentänyt pallon mukana verkkoon!

Lopulta lopussa tullut tasoitus tuntui jo lähes voitolta, vaikka toinenkin piste olisi ehdottomasti pitänyt tuoda kotiin. Tosin vastustajan mietteet voivat olla hyvinkin päinvastaiset, kun kauden ensimmäinen voitto oli noinkin lähellä.

Toisesta pelistä ei jää jälkipolville juuri muuta kerrottavaa kuin lopputulos.

Vaikka toisen erän alkuun asti sinniteltiin tuloksellisesti tasoissa, niin silti oltiin jäljessä muuten lähes kaikessa.

Tämän jälkeen alkoi espoolaisten onnistuminen hyvällä prosentilla ja meidän tehtävänä oli yrittää pitää lukemat edes siedettävinä, tässä kuitenkaan onnistumatta.

Kotiin lähdettiin synkkääkin synkemmässä sadekelissä mukana kuitenkin yksi sarjapiste.

FBC Raseborg - Kotkat 8-8
Kotkat - Oilers Lions 4-16

26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto