SB Vantaa Kingit juhlii salibandyn EA-liigan kultaa!

13.04.2017

SB Vantaa P05 Kingien sekapeliryhmä on voittanut EA-liigan kultaa E-poikien sarjassa kaudella 2016-2017. SB Vantaa White kukisti C-lohkon loppuottelussa Wild Titansin maalein 3-2 (1-2). Voitontahto ja Pyry Holmbergin varmat torjunnat ratkaisivat C-lohkon mestaruuden Vantaalaisille.

- “Voitimme lohkon ja halusimme myös voittaa jatkopeleissä kultaa. Tarkoitus oli lähteä tänään peliin keskittyneesti joukkueena ja juoksemaan vastustajalta jalat alta. Vaikka tempo ja vauhti eivät päätä huimanneet, niin täytyy olla tyytyväinen että nousimme rinnalle ja ohi”, iloitsi valmentaja Roger Sandell.

Ensimmäisen erän alkupuolisko oli Kingeiltä nihkeä. SB Vantaan huolimaton pelaaminen kostautui, ja vastustaja pääsi iskemään vastahyökkäyksestä pelin avausmaalin. Tarkka laukaus upposi alakulmaan.

Kingit pystyi vielä avauserän lopussa tasoittamaan pelin. Makkosen veljekset Emil ja Artur saivat paineen vastustajan päätyyn. Anttoni Huopaniemi ja Emil Makkonen olivat lopulta maalinedustapelaamisessa vahvempia ja saivat pallon rysään. Erän lopulla joukkueen ylipelaaminen jälleen kostautui ja vastustaja pääsi erätauolle johtoasemassa.

- ”Huomasimme pientä jännitystä ilmassa ennen ottelua. Yritimme rauhoittaa pelaajia ja kehotimme heitä nauttimaan pelistä ja olemaan rohkeita pallon kanssa. Välillä rohkeus kostautui ylipelaamisena, mutta pääasia että juhlimme lopussa”, valmentajat Olli Kasper ja Sandell analysoivat.

Erätauolla joukkue sitoutui taistelemaan ja pelaamaan omalla tasollaan. Päätöserä alkoikin Makkosen ketjun pyörityksellä ja päättyi puolustaja Anton Rintalan tolppalaukaukseen. Erän puolivälissä joukkue pääsi ylivoimalle. Ennen ottelua sovittu ylivoimakuvio kapteeni Eemeli Tirkkosen johdolla ei kuitenkaan onnistunut. Vastustajalla oli kahden läpiajon ansiosta parhaat paikat Kingien ylivoiman aikana.

Trilleri sai kuitenkin arvoisensa lopun. Ensin hyvän ottelun pelannut Jesper De Bleser nosti päätöskympillä pallon maalinkulmalta verkkoon. Voittomaali syntyi vain kolme minuuttia ennen päätössummeria. Veeti Savolaisen laukaus upposi vasemmalta laidalta tolppien väliin. Vastustaja pääsi vielä ottelun lopussa yrittämään tasoitusta ylivoimalla. Joukkue pelasi kuitenkin järkevästi viimeiset minuutit ja pääsi huikean keskiviikkoillan päätteeksi juhlimaan historiansa ensimmäistä kultaa.

- “Huikea trilleri! Tänään me todellakin ollaan Kingejä”, riemuitsi valmentaja Olli Kasper.

Katso alla olevalta videolta ottelun päätöshetket ja pokaalin nosto.

21.05.2023SB Vantaa P18 Red voitti kultaa HJC-turnauksessa
04.09.2022SB Vantaa P18 Red -poikien sarjapelit alkavat 1.10.