C-tytöt päättivät sarjapelinsä kahteen voittoon.

10.03.2019

Valmennus oli aikaisemmin määritellyt C-tytöille 12 askeleen tavoitteen joista neljä askelta eli pistettä, tuli saalistaa vielä viimeisen sunnuntain aikana. Törkeän aikaisin alkaneissa peleissä SB Vantaa kohtasi sarjan kolmantena ja toisena olevat PSS:n ja ÅIF:n joukkueet.

Normaalista rosterista Vantaalta puuttui neljä pelaajaa ja ketjuja järjestettiin sen mukaisesti. Normaalisti puolustajana pelannut Ada siirrettiin hyökkäykseen ja peliä pyöritettiin kahdella pakkiparilla. Valmennus oli painottanut tytöille puolustamisen ja peliasenteen tärkeyttä sekä sitä, että vastustajat pidettäisiin pois vetopaikoilta. Tätä ohjetta C-tytöt noudattivat molemmissa peleissä moitteettomasti.

C-tytöt – PSS Keltainen

Ensimmäiseen peliin, jossa kohtasimme PSS:n joukkueen, sai joukkueemme hyvän alun, kun vastustajille annettiin heti ensimmäisessä vaihdossa kovaa painetta. Vastustaja yritti purkaa painetta pois omalta maaliltaan ja hieman epäonnisesti purkuyritys päätyi vastustajan omaan maaliin vain 26 sekunnin pelaamisen jälkeen. Vantaa sai vielä erässä mahdollisuuden lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta emme pystyneet hyödyntämään tarjottua mahdollisuutta. Sen sijaan vastustajan jäähyltä tullut pelaaja pääsi kuin varkain läpi yrittämään maalia, mutta hyvin koko ottelun pelannut Helena nollasi yrityksen.

Toisessa erässä SB Vantaa jyräsi sitten voittoon. Ajassa 19:33 pallo päätyi Noran karvauksesta Islalle, joka ei paljoa tilannetta ihmetellyt, vaan veti rivakasti pallon kolmesta metristä takayläpesään vieden Vantaan 2-0 johtoon. C-tytöt siirtyivät 3-0 johtoon ajassa 22:59 Islan maalilla. Tilannetta edelsi Noran karvauksella voitetun pallon jälkeen Elsa hieno ja oivaltava poikittainen syöttö. Erän viimeinen maali oli Elsan käsialaa. Koko ottelun vahvasti syötellyt ja laidassa rymistellyt Susa antoi Elsalle maukkaan syötön ja Elsa veti pallon maaliin kääntövedolla. Elsan ajassa 26:23 syntynyt 4-0 maali jäi koko ottelun viimeiseksi merkinnäksi.

20190310_PSS.jpg

Vantaa hyydytti peliä hyvin kolmannessa erässä ja piti koko ottelun vastustajat pois hyviltä maalintekopaikoilta.

C-tytöt - ÅIF

Seuraavaan ÅIF:a vastaan pelattuun peliin saatiin myös unelma-alku. Elsa sai itselleen aloituksesta pallon ja meni suoraan läpi kohti maalia. Ennen kuin katsomossa huomattiinkaan oli pallo ylänurkassa. Pöytäkirjaan merkittiin syöttäjäksi Nora ja maalin syntyajaksi 5 sekuntia, mutta asiantuntevan ja runsaslukuisen BiancoNero -kannattajaryhmän joidenkin jäsenten mukaan kello ehti käydä vielä maalin syntymisen jälkeen muutaman sekunnin. Näin nopeasti tehtyä maalia ei tämän joukkueen arkistoiduista peleistä löydy… Unelma-alkuun liittyi myöskin se, että vain 20 sekunnin pelaamisen jälkeen pallo oli jälleen ÅIF:n maalissa. Pallo kimpoili Erikan mailasta Sagalle, joka veti pallon maalin oikeaan nurkkaan ja numeroiksi 2-0.

Vantaa joutui alivoimalle reilun parin minuutin pelin jälkeen. Emmi taklasi vastustajaa kylkeen aivan reunan läheisyydessä ja tuomari tulkitsi sen työntämiseksi ja vaaralliseksi pelaamiseksi. Vantaa tappoi kuitenkin jäähyä mallikkaasti ja sai helpotusta tilanteeseen kun vastustajallekin tuomittiin jäähy ajassa 3:25. Vantaan ollessa ylivoimalla katkaisi yhden kauden parhaista viikonlopuistaan pelannut Wilma loistavasti vastustajan syötön. Wilma otti muutaman askeleen kohti maalia ja maata viistänyt veto painui alanurkkaan. Wilman 3-0 maali merkattiin tehdyksi ajassa 5:02 ja näistä lukemista mentiin toiseen erään.

Toisessa erässä Vantaan voi sanoa ratkaisseen ottelun. Elsa petasi Islalle hienolla pystyyn annetulla syötöllä tekopaikan, jonka Isla toimitti maalin etualanurkkaan ajassa 17:00. Islan 4-0 maalin jälkeen tuomittiin Vantaalle jäähy koska meillä oli liian monta pelaajaa kaukalossa. Korkealla VIP-katsomossa istuneissa- ja siten hyvän näkymän kentälle omaavissa- Vantaan tukijoukoissa tämä herätti hieman ihmetystä sekä pieniä mielenosoituksellisia huutoja koska tuomio koettiin aiheettomaksi. Koko kauden hyvin alivoimalla pelannut SB Vantaa hoiti alivoimatilanteen pois alta mallikkaasti ja pääsi itse pelaamaan ylivoimaa kun erää oli pelattu hieman yli 5 minuuttia. Hieman hätäisesti pyöritetty ylivoimamme päättyi kuitenkin maaliin. Elsa syötti pallon laidassa olleelle Emmille, joka eteni kohti maalia ja laukoi pallon aivan maalin takaylänurkkaan. Emmin 5-0 maali merkittiin pöytäkirjaan ajassa 21:46. 6-0 johtoon C-työt siirtyivät Sagan kaukovedolla, joka painui sisään alanurkasta. Maaliin merkattiin syöttäjäksi Sara.

20190310_aif.jpg

Kolmannessa erässä Saga pääsi läpi laidasta ja täräytti kovan ja hienon kudin maalin takanurkkaan. Sagan ajassa 31:00 syntyneeseen 7-0 maaliin ei merkattu syöttäjää. Vastustajalle tuomittiin jäähy ajassa 41:02 ja SB Vantaan joukkue pystyi hyödyntämään tämänkin jäähyn. Elsa syötti pallon keskeltä sivuttain Sagalle ja Sagan käsittämätön sekä kova veto painui aivan yläputken alle kun jäähyä oli kulunut 29 sekuntia. Vantaan aamun viimeinen maali perustui Saran hyvälle nousulle ja taitavalle poikittaiselle syötölle. Saga hyödynsi Saran esityön ja veti pallon viipymättä yli veskarin olkapään. 9-0 maali tehtiin ajassa 44:28. Hyvin maalissa pelannut Martsa olisi ansainnut nollapelin, mutta koko aamun hyvin ja virheettömästi pelanneen joukkueemme keskittyminen herpaantui hieman vain 20 sekuntia ennen pelin päättymistä. Vastustaja pääsi juuri riittävästi irti laidasta ja veti kieltämättä hienon ja tarkan vedon Martsan maalin takaylänurkkaan. Pelin loppulukemat 9-1 Vantaalle.

C-tytöt pelasivat tänään erittäin hyvät pelit ja toteuttivat valmennuksen ohjeita pilkulleen. Joukkueemme oli tänään vahva 1v1 tilanteissa ja vastustaja pidettiin hyvin pois vetopaikoilta. Joukkueessamme ei ollut tänään yhtään heikkoa lenkkiä ja puolustuksemme (Sara, Eevi, Suski, Milla) toimi erittäin mallikkaasti. Vantaan tyttöjen on hyvä muistaa se, että keskittymällä tilanteisiin ja pitämällä puolustuksemme tiiviinä, on meillä kaikki mahdollisuudet kaataa tulevana viikonloppuna meitä vastaan asettuvat joukkueet. Kaikkien pelaajiemme on vain luotettava osaamiseensa ja pelattava jatkuvasti taitojensa ylärajoilla.

Lopuksi on vielä todettava se, että C-tytöt hävisivät tämän kauden kilpasarjan peleistään vain yhden. Tämä jos jokin kertoo hyvästä joukkueesta, joka huonoinakin päivinä on pystynyt pelaaman hyvin ja kääntämään pelit edukseen.

Kauden tärkeimmät pelit ovat edessä, nyt kaikki mukaan harjoituksiin ja valmistautumaan 16.päivän peleihin ja SM-pudotuspelikarsintoihin.

C-tyttöjen tehot tänään:

Elsa Rahikainen                    2+4
Saga Puuska                          5+0
Isla Piispa                              3+0
Nora Vohlonen                     0+2
Sara Hietanen                       0+2
Emmi Nappari                      1+0
Wilma Paulasuo                   1+0
Susanna Kuokkanen            0+1
Erika Lievonen                      0+1

www.instagram.com/sbvantaabctytot

 #salibandy #ctytot #rainmakertyopaikat #winled #winledlighting #promonafinlandoy #mbls.fi #hellapoliisi #ravintolavagabonda #mecatrade #ndttukku #meidänjengi #sbvantaa #jatkokähinät

 

22.11.2020B-tytöille Camposta kaksi voittoa
31.10.2020B-tytöt Pyhäinpäivän vietossa Askolassa
18.10.2020B-tytöille kiireisen päivän päätteeksi mukaan 4 sarjapistettä
04.10.2020Naiset II aloitti sarjakauden Campossa
03.10.2020B-tytöt avasivat sarjakautensa kahdella voitolla
20.09.2020B-tytöt HämeCupissa
16.09.2020B-tytöt harjoituspelissä Hämeenkylässä
30.08.2020B-tytöt SM-karsinnoissa
26.08.2020B-tytöille niukka tappio viimeisessä Kesäliigapelissä
13.08.2020B-tytöt harjoituspelissä Naisten Edustuksen kanssa

Siirry arkistoon »