B-tytöille täysi pistepotti hivenen tahmeiden esitysten jälkeen

02.03.2019

Lauantaina oli B-tyttöjen sarjapelien vuoro. Valmennus joutui jälleen viime tipassa muokkaamaan suunniteltuja kokoonpanoja sairastumisen ja nilkan nyrjäytyksen takia. No, ei se mitään. Kun paikalla oli enemmän lähtökohtaisesti puolustajan paikkaa pelaavia tyttöjä, niin osa sai tänään pelata hyökkääjän tai sentterin paikkaa. Ja hyvin pelasikin! Myös tänään, niin kuin kauden jokaisessa pelissä on painotettu valmistautumista, taistelu-, puolustus-, ja maalintekotahtoa.

GrIFK – B-tytöt 1-2

Ensimmäinen peli oli GrIFK:ta vastaan, jolle oltiin keskiviikkona hävitty harjoituspeli. Ensimmäinen erä oli hieman enemmän vastustajan painostusta, koska meillä oli hieman ongelmia päästä vastustajan kovan karvauksen alta pois. Puolustimme kuitenkin tiiviisti, peitimme vetoja ja Martsa otti maalissa pallot varmasti kiinni, joten erätauolle lähdettiin 0-0 lukemista. Erätauolla kävimme karvauksen avaamista läpi, ja se auttoikin meidät peliin paremmin mukaan.

Toinen erä oli tasaista päästä päähän menoa. Maalihanat avasi ajassa 24.42 Essi hyvällä haastolla Nellin pystyavauksen jälkeen. Ei kulunut kauan kun oikeastaan ainoan kerran koko pelissä merkkaus petti, ja Grifk pääsi tasoittamaan pelin yhteen yhteen parhaalta vetosektorilta.

Kolmanteen erään painotettiin huolellisuutta pallon kanssa. Myös vedoille pyrittiin pääsemään hanakammin. Myös tämä erä oli tasaista vääntöä ja molempien joukkueiden maalivahdit joutuivat tässä erässä eniten töihin. Ajassa 36.41 Jessica avasi laidan kauttavastustajan karvauksen ohi pitkällä syötöllä Essin tekemään samanlaisen maalin kuin toisessa erässä. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten revanssi keskiviikolta saatiin ja 2 pistettä sarjataulukkoon 1-2 voitolla.

Kokonaisuudessaan ottelussa puolustettiin tiiviisti, eikä päästetty vastustajaa vaarallisille maalipaikoille. Martsa pelasi maalissa vakuuttavasti. Erityismaininta Empulle, Nellille ja Lidille, jotka pelasivat senttereinä: erittäin hienoa ja arvokasta työntekoa molempiin suuntiin! Parannettavaa seuraavaan peliin oli pallollisen pelin tarkkuudessa sekä vetohanakkuudessa.

PSS – B-tytöt 5-6

Toisessa pelissä Vantaa kohtasi PSS:n joukkueen ja aloitti maalinteon ajassa 1:44. Esityön maaliin teki Essi, joka punnersi laidasta maalille väkisin. Maalille pomppimaan jäänyt pallo päätyi Ellalle, joka laittoi pallon sisään rystyltä. Runsasmaaliseksi äityneen pelin kuvioksi muodostui nopeasti se, että SB Vantaa teki maalin ja vastustaja kuittasi sen.

Ensimmäisen erän toinen merkintä oli vastustajan ajassa 7:26 tekemä 1-1 tasoitus. Tässä maalissa ei palloa siivottu omalta alueelta pois ripeästi ja tehokkaasti. Vastustaja vei pallon pelaajaltamme ja pääsi vetämään pallon nopeasti Marian taakse.

Toisessa erässä Essi antoi pallon maalin takaa luukulla olleelle Ellalle, joka veti pallon sisään lähietäisyydeltä. Vantaan 2-1 johtomaali syntyi kun erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia.  B-tytöt herpaantuivat vaihtojensa kanssa ja vastustaja pääsi heittämään pallon maalillemme jossa maalin nurkalla vapaana ollut vastustaja ohjasi pallon ilmasta maaliin (hieno maali). Tämä 2-2 tasoitus tehtiin 27 sekuntia Vantaan johtomaalin jälkeen. Ajassa 20:53 Jessican veto painui sisään vastustajasta, syötön 3-2 maaliin antoi Emmi (Niemi). Vastustaja päästettiin tasoihin vain 4 sekuntia ennen erän päättymistä. Tämäkin maali oli hieman turha ja johtui jälleen keskittymisemme herpaantumisesta. Ryhmämme on sen verran kokenut, että meidän tulisi osata hyydyttää erien loput, kun olemme johtoasemassa.

20190302_PSS.jpg

Kolmannessa erässä Vantaa siirtyi 4-3 johtoon tilanteessa, jonka mahdollisti Jessican pitkä laitaa pitkin lähtenyt syöttö. Essi otti syötön vastaan, kääntyi ja eteni vetopaikalle. Essin veto painui maaliin pelikellon mukaan ajassa 33:40. B-tytöt lisäsivät johtoaan lukemiin 5-3 kun edellisestä maalista oli kulunut reilut kolme minuuttia. Tilanne käynnistyi puolustuksemme hyvästä katkosta ja Ellalle annetusta syötöstä. Ella jatkoi pallon nopeasti poikittaisella syötöllä Essille. Essin ylös suuntautunut veto antoi Vantaalle turvallisen tuntuisen kahden maalin johdon. Valitettavasti B-tytöt päästivät vastustajan vielä tasoihin. Ajassa 37:44 seurattiin taas katseella vain palloa ja annettiin vastustajan tulla maalitekotilanteeseen oman selän takaa. Täysin vapaana ollut vastustaja sai vetää pallon keskeltä vetosektoria maaliin, Vantaan edellisestä maalista oli kulunut aikaa vain runsas minuutti. 5-5 tasoitusmaali päästettiin sitten vaparista. Jotenkin pallo päätyi suoraan vaparista Marian maalin takakulmaan, mikä kielii siitä, että vetoa ei peitetty kunnolla. Peli oli nyt tasan 5-5 ja peliaikaa oli jäljellä 2 minuuttia ja 35 sekuntia.

Vantaan onneksi Jessican veto painui sisään vastustajan pelaajasta ajassa 44:02 vieden Vantaan 6-5 johtoon. Tällä kertaa SB Vantaa sai onneksi hyydytettyä vastustajan hyökkäyksen ja pidettyä palloa omassa hyökkäyspäässä siten, että vastustaja ei saanut tilaisuutta yrittää kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

Positiivista päivien peleissä oli luonnollisesti täysi pistesaalis.  Hyvää oli myös se, miten moni pelaaja sopeutui itselleen oudoille pelipaikoille. Pelejä on jäljellä sarjassa vielä neljä ja tulevissa peleissä tulee meidän kontrolloida peliä paremmin ja keskittyä kunnolla syöttöihin sekä vastustajan tekopaikkojen eliminointiin. Tänään luopuminen kahden maalin johtoasemasta oli rehellisesti sanottuna koitua kohtalokkaaksi. B-tytöillä on edelleen täydet mahdollisuudet päättää kausi oman sarjansa haastajafinaaliin.

B-tyttöjen tehot

Essi Saukkonen                   4+2
Jessica Korvenranta           2+2
Ella Malm                            2+1
Nelli Korhonen                   0+1
Emmi Niemi                        0+1                    

www.instagram.com/sbvantaabctytot

#salibandy #btytot #rainmakertyopaikat #winled #winledlighting #promonafinlandoy #mbls.fi #hellapoliisi #ravintolavagabonda #mecatrade #ndttukku #meidänjengi #sbvantaa          

20.02.2020Lastenteatteri Tatu ja Patu syömään - liput myynnissä
30.01.2020B-tytöt harkkapelissä Jokereita vastaan
25.01.2020B-tytöt jatkavat vahvasti sarjakärjessä
14.01.2020B-tytöt harkkapelissä Kauniaisissa
11.01.2020B-tyttöjen kevätkausi käyntiin Masalassa
06.01.2020B-tytöt HFC2020 turnauksen voittoon
05.01.2020B-tytöt aloittivat HFC2020 turnauksen
01.01.2020Salibandypainotteinen liikuntaleiri hiihtolomalla Pähkiksessä
14.12.2019B-tytöt hakivat Lohjalta täydet pisteet
11.12.2019B-tytöt parkettipyörteissä Häme Starsin kanssa

Siirry arkistoon »