Pisteet Savosta

06.02.2017

Peli Hatsinaa vastaan alkaa pirteästi ja jo ajassa 02:59 vierasjoukkue siirtyy 1-0 johtoon onnistuneen vaparikuvion seurauksena. Ann-Mari ’Ansku’ Hella laukoo Anniina ’Aku’ Sirviön syötöstä. Vantaa onnistuu ensimmäisessä erässä toistuvasti puhkomaan vastustajan karvauspeliä ja toinen maali syntyy ajassa 10:49, kun Akun joukkueen taktiikkaa ansiokkaasti noudatteleva syöttö vasemmasta laidasta maalin eteen tavoittaa Suvi Joutsenen, joka vie maalivahdin armottomasti kahville ja pistää pallon verkkoon. Onnistuneesta taktiikasta kertoo myös Vantaan kolmas maali. Vierasjoukkue saa juuri ennen erän loppua vapaalyönnin hyökkäysalueelta ja Jenni Rautanen laukoo Riitta ’Ritu’ Lankisen syötöstä. Maali syntyy ilman maalivahtia eli plussat kuudelle kenttäpelaajalle.

Vierasjoukkueen onnistumiset jatkuvat toisessa erässä. Ajassa 29:17 Vantaa tekee neljännen maalinsa, kun ykköskenttä vaparikuvioitaan lennossa varioiden siirtää pallon maaliin. Maalintekijänä Jenni Rautanen ja syöttäjänä joukkueen kapteeni Tiia Rännäli. Viides maali syntyy ajassa 34:18, kun pallo saadaan hyökkäyspään karvauksessa omille; Heli Haapasalmi syöttää ja Bea Karlingin kova ja tarkka laukaus yläkulmaan ei anna maalivahdille armoa.

Kolmannessa erässä Vantaan tekee enää vain yhden, mutta sitäkin hienomman maalin. Pitkän vastustajaa uuvuttaneen hyökkäyspään myllytyksen päätteeksi Jenni Rautasen kova poikittaissyöttö tavoittaa Ritun takatolpilta ajassa 51:54. Vantaan maalivahti Milla Räsänen on ansiokkaasti hereillä koko ottelun, vaikka työtehtäviä ilmaantuu vain harvakseltaan. Hatsina onnistuu rokottamaan Vantaan puolustusta vain kolmesti, kerran jokaisessa erässä (ajassa 14:46, 26:02 ja 59:31).