Suomen Cup päättyi 1. kierrokseen

30.08.2020

Naiset edustus - SBSV 0-1

Naisten edustus aloitti kautensa virallisesti Suomen Cupin merkeissä Esport areenalla. Päivän ensimmäisessä kohtaamisessa klo 12:45 vastaan asettui kaudella 2. divarissa pelaava SBSV. Tämä ottelu tuli määrittämään loppupäivän aikataulut, voitolla pelit jatkuisivat suoralla ottelulla jatkopaikasta klo 14:30 ja häviöllä "karsintaottelulla" paikasta toiseen mahdollisuuteen klo 15:45.

Ensimmäinen erä oli tasaista. Vetoja tuli molempiin päihin ja kauden virallisen ensimmäisen pelin jännitys näkyi. Erä oli tasainen 0-0.

Toinen erä alkoi samalla tempolla. Ajassa 22:15 tuli huolimaton tiputus pakille omaa päähän, joka johti rikkeeseen maalintekotilanteessa ja vastustajan rankkariin. Rankkaria suorittaa #2 Niina Ikonen, jonka jälkeen tilanne oli 0-1.

Kolmas erä oli jo selvästi parempaa. Hallitsimme palloa enemmän ja saimme luotua vaarallisempia paikkoja. Tällä kertaa palloa ei vaan saatu maaliin asti. SB Vantaan aikalisä ajassa 39:20, jonka jälkeen alettiin hakea maalia kuudella kenttäpelaajalla.

Peli päättyi SBSV:n 0-1 tiukkaan voittoon.

Tämä tarkoitti meille toisen mahdollisuuden hakemista klo 15:45 pelistä jossa vastaan asettuisi päivän ensimmäisen pelinsä Ä-lastille hävinnyt Oilers XN.

Oilers XN -Naiset edustus 4-1

Ensimmäinen erä Oilers XN vastaan oli tasaista, maalipaikkoja haettiin koko ajan ja niitä saatiinkin. Muutama tolppa ja ylärimakin kilisi, mutta tämän lähemmäs emme päässeet.

Kuitenkin heti toisen erän alkuun ajassa 15:13 tuli harmittava pallon menetys ja vastustajilta #21 Minna Kollin pääsi laittamaan pallon ylänurkkaan ja tilanteeksi 0-1. Meidän tasoitusmaali nähtiin ajassa 23:40 kun kapteenimme #27 Kati Hautakoski syötti ja #14 Erika Rauhanen maalasi. Juuri ennen erän loppua Oilers pääsi vielä johtoasemaan #9 Maria Fernströmin maalilla.

Kolmannessa erässä Oilers karkasi 1-4 johtoasemaan kahden lisämaalin turvin. Vantaa haki tasoitusmaalia hanakasti ja lopussa vielä ilman maalivahtia, sitä ei harmittavasti kuitenkaan syntynyt ja viimeiseksi tilastomerkinnäksi jäi SB Vantaan jäähy.

Päivän toinen tappio tarkoitti edustuksen tien katkeamista Suomen Cupissa ja katseiden kääntämistä jo huomisiin treeneihin sekä lokakuussa häämöttävään kauden alkuun.