Vantaan kasvatteja naisten edustuksessa

17.02.2020

SB Vantaa tekee paljon juniorityötä ja tyttöjoukkueita on ollut seurassa jo vuosia. Tällä hetkellä seuran naisten edustusjoukkue pelaa naisten 2 divisioonassa ja kaudella 2020-21 naisten 1 divisioonassa. Vaikka kolme peliä on vielä jäljellä, on ensi kauden sarjapaikka jo varmistunut. Joukkueen vahvuudessa on tällä kaudella 4 Vantaan kasvattia, jotka ovat joko aloittaneet salibandyn pelaamisen Vantaan tyttöjuniorijoukkueessa tai edustaneet Vantaata jossakin vaiheessa juniori-ikäisenä. On mahtavaa, että nämä nuoret naiset Jannica Lappalainen (1992), Oona Ahlstedt (1994), Jolanda Laakkonen (1996) ja Kati Hautakoski (1996) ovat löytäneet tiensä takaisin SB Vantaan riveihin.

     

Juniorivuosien jälkeen on edessä opiskelupaikan metsästys, opinnot, muutto eri paikkakunnalle tai suuntana hetkellisesti muu maailma. Kuten Jannilla Kanada, Oonalla Sveitsi ja Etelä-Korea sekä Katilla Espanja. Tällöin usein salibandy tai pelaaminen Vantaalla saa jäädä muilta kiireiltä taka-alalle, kun nuoret pohtivat tulevaisuutta ja mistä löytyy oma paikka työelämässä. Me SB Vantaassa olemme valmiita antamaan tukea ja narua tyttöjen opiskelu- ja työelämän haasteissa sekä toivottaa heidät taas tervetulleeksi joukkueisiin, kun muut asian antavat myöden treenaamiseen ja pelaamiseen. Joukkueemme mukana on myös mahdollista olla treenaajana. Toivotammekin avosylin varsinkin Vantaan kasvatit edustusjoukkueen treeneihin, kun ovat pääkaupunkiseudulla. Tästä esimerkkinä Turussa opiskeleva Maria ja pohjoisessa kausityöntekijänä työskentelevä Julia. 

SB Vantaa seurana tarjoaa opiskelijoille myös oivan mahdollisuuden ansaita hieman rahaa opiskelujen lomassa. Naisten edustusjoukkueesta vuoden vaihteessa Marika Eskola aloitti C-tyttöjen valmennustehtävissä ja Oona vetämään kerran viikossa Rajatorpan kalliosuojassa perhekerhoryhmiä. Lisäksi fyssariopiskelijamme Marika ja Emma Puskala ovat olleet vahvasti mukana joukkueen fysiikkaharjoittelun suunnittelussa.

 

Naisten edustusjoukkue vahvisti tälle kaudelle junioriyhteistyötä ja tämän myötä B-tytöt ja naiset treenaavat yhdessä maanantaisin ja edustuksen treeneissä on lisäksi käynyt 5 pelaajaa Emilia ”Emppu” Sibelius, Henriikka ”Henkka” Väistö, Emilia ”Emmy” Rantanen, Karoliina Seppälä ja Lidi Partti.

       

Näistä Emppu ja Henkka ovat olleet naisten peleissä kauden alusta lähtien. Emmy on ottanut ekat askeleensa naisten peleissä tammikuussa. Karoliina ja Lidi ovat olleet mukana harkkapeleissä. Jotta jatkossakin naisten edustuksen riveissä nähdään Vantaan kasvatteja, on yhteistyö erittäin tärkeää juniorijoukkueiden ja naisten joukkueiden kanssa. Täten pystytään tarjoamaan junioripelaajille erilaisia polkuja kehityksen tiellä sekä varmistetaan naisten joukkueen kehittyminen ja ajan hermolla pysyminen.

B-tytöt ovat kauden aikana tehneet yhteistyötä myös Naiset II -joukkueen kanssa, joka kuluvalla kaudella pelaa Etelä-Suomen 2 divisioonassa 3-lohkossa. Pelien pariin siellä ovat päässeet Nora Aalto, Sara Hietanen ja Emmi Nappari, jotka hakevat yhden lisätreenikerran viikossa Naiset II:sen ja KeräilyErän yhteistreeneissä tiistaisin. Essi Saukkonen hyppää ensimmäistä kertaa mukaan askiin tulevissa helmikuun peleissä.

Aina ei yhteistreenaaminen suju kommelluksitta ja tämä vuosi on antanut meille paljon kokemusta sekä uusia toimintamalleja. Olemme hyvällä tiellä ja erittäin ylpeitä näistä nuorista naisista ja tytöistämme.

Naisten ja tyttöjen joukkueet

  • Naiset edustus (1 divisioona kaudella 2020-21)
  • Naiset II (2 divisioona)
  • Naiset III - KeräilyErä (2 divisioona)
  • Naiset IV - Emut (3 divisioona)
  • B-tytöt
  • C-tytöt
  • D-tytöt
  • E- ja F-tytöt
Kevät on joukkueiden täydentämisaikaa, joten ole yhteydessä (yhteystiedot löytyvät joukkueiden omilta sivuilta) ja tule mukaan!

- Tiina Ahlstedt, valmentaja, naiset edustus

21.05.2021Naisten edustus 1. divisioonan C-lohkoon
20.05.2021Kesän salibandy- ja liikuntaleirit: Varisto ja Kivistö
19.05.2021Naisten edustukseen pelaajia - joukkueen kasaaminen käynnissä
16.04.2021Juha Kuosa naisten edustuksen valmentajaksi
11.04.2021Sinustako naisten edustuksen pelaaja?
21.02.2021Naisten edustus F-liigakarsintoihin
21.11.2020Uusi lohkojako - kaksi tappiota
30.08.2020Suomen Cup päättyi 1. kierrokseen
14.05.2020Naisten edustuksen lohkojako selvinnyt
19.04.2020Naisten edustukselle liuta uusia soppareita

Siirry arkistoon »