Kauden kolmas turnaus Ruskeasuolla 17.11.

07.12.2019

Tiedossa oli pitkä päivä, sillä vuorossa oli Vantaa vastuuturnaus. Tiedossa oli lisähaastetta, sillä joukkueella päivän ensimmäinen ja viimeinen peli sekä lisäksi toimitsijapöydälle piti löytyä toimitsijat koko päiväksi. Joukkueen pelastua oli ehdottomasti Empun vanhemmat, jotka ahkeroivat pöydän ääressä lähes koko päivän, iso kiitos tästä. Ja tuomareiltakin tuli palautetta, että toimitsijapöytä ei kertaakaan ollut hukassa päivän aikana ja tämä on kuulemma lähes ainutlaatuista.

Hallilla oltiin jo hieman ennen yhdeksää ja jouduttiin odottelemaan, että ovet aukeavat. Aamun ensimmäisessä joukkuepalaverissa tuntui, että osalla oli silmät vasta puoliks auki, mutta kunnon alkulämpän ansiosta joukkue tuntui olevan iskussa, mutta silti Ä-lasti iski ensimmäisen maalin ajassa 1.20. Vastassa olikin joukkue, jossa kokemusta löytyy kasapäin verrattuna Vantaan joukkueeseen. Alkuherätyksen saatuaan joukkue terästäytyi ja ajassa 7.20 ylivoimalla Sinin syötöstä Oona iski Vantaan tasoihin. Toisessa erässä onnistuttiin maalinteossa toistamiseen Katin syöttäessä ja Piian viedessä joukkueen 2-1- johtoon ajassa 10.51. Erätauolle päästiin johtoasemassa ehkä hieman yllättäen.

Toinen erä oli tasaista vääntöä Ä-lastin kaventaessa 2-2. Taas Vantaa johtoon Annin maalilla ajassa 25.46 ja erän loppuun vastustaja tasoitti taas lukemiksi 3-3. Kolmannen erän Vantaa aloitti vahvasti, ensin 4-3 Emman maalilla ja 5-3- Annin maalatessa toistamiseen Oonan syötöstä. Peli tuntui olevan suhteellisen vauhdikasta päästä päähän menemistä eikä Vantaa saanut millään kontrolloitua peliään siten että olisi saanut pidettyä vastustajan aisoissa ja ajassa 35.58 tilanne kaventui 5-4. Tämä kuitattiin nopeasti ajassa 36.18 Emman iskiessä Vantaan kuudennen maalin Annin syöttäessä. Tilanne näytti hyvältä, mutta sitten ehkäpä kokemus alkoi jyllätä ja ottelun 38. minuutti koitui Vantaan kohtaloksi. 12 sekunnin välein Ä-lasti iski kaksi maalia ja tuli tasoihin sekä vielä ajassa 41.17 ohi. Vastustaja piti viisaasti palloa meidän kulmissa ja Vantaa yritti kovasti saada palloa pois. Kova yritys tasoittaa peli suli viimeistään jatkuvasta väärästä pelitavasta vihellettyyn jäähyyn ja pelin viimeinen minuutti pelattiin vajaalla. Maalivahtien torjunnat Vantaa: Ada 18 torjuntaa ja Ä-lasti Pauliina 16 torjuntaa.

Toiseen peliin lähdettiin ehkä hieman ärsytettyinä edellisen pelin karvaan tappion myötä. Hampaankolossa oli myös ekalla kierroksella tyytyminen SB-Prota vastaa 3-3- tasapeliin tuomarin missatessa Vantaan neljännen maalin. Pelin alku tuntui olevan vaikeaa ja ensimmäinen erä mentiin aika tasavahvoissa merkeissä. Ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi, kun Vantaan kapteeni Anu näytti esimerkkiä ja sivalsi maalin Jolandan syötöstä ajassa 7.31.

Toiseen erään joukkue löysi lisää tahtoa ja ylivoimamaali ajassa 20.23 tuntui vapauttavan peliä, syöttäjänä Sini ja maalintekijänä Jenni. Viiden minuutin sisään Vantaa iski kaksi maalia lisää ensin ajassa 23.36 Anu Oonan syötöstä ja ajassa 24.12 Kati Jennin syötöstä. Kolmanteen erään päästiin jo hieman vapautuneemmin 4-0 johdossa. Maalissa pelannut Kiia olikin torjunut useaan otteeseen todella mallikkaasti napsien vastustajan yritykset kiinni. Erän alkuun ajassa 34.50 Anu lisäsi johtoa Annin syötöstä ja oli jo fiilis, että tämä on tässä. Mutta mutta taasen putkahti esiin kolmannen erän lamaannus ja vastustaja pääsi iskemään kaksi maalia. Tämä on asia, johon joukkueen on jatkossa kiinnitettävä enemmän huomiota. Keskittyminen on saatava kestämään aina ottelun loppuun asti.  Maalivahtien torjunnat Kiia 18 ja vastustajan Jannika 18 torjuntaa.