Naisille tärkeät pisteet

17.02.2019

Tänä viikonloppuna on molempien Jyväskylän joukkueiden vuoro tulla Myyrmäkeen SB Vantaan vieraaksi. Erittäin tärkeitä pisteitä on jälleen jaossa, joita tarvitaan, jotta pysytään karsintaviivan oikealla puolella.

Lauantaina kohdattiin O2JKL Akatemia, joka ensimmäisellä kierroksella voitettiin 7-4. Ensimmäisen erän alussa ajassa 02:48 O2:n pelaaja sai jäähyn korkeasta mailasta, mutta ylivoimaa ei saatu hyödynnettyä. Ajassa 09:50 kuparisen rikkoi Kaisa Kantokorpi, joka siirsi pallon maaliin Tiia Rännälin syötöstä. Reilu minuutti tästä Vantaa siirtyi 2-0 johtoon, kun Marika Eskola teki pitkän nousun laitaa pitkin ja pommitti ensimmäisen divarimaalinsa takayläkulmaan. Noin viisi minuuttia ennen erän loppua vastustaja kävi kaventamassa tilanteeksi 2-1.

Toisen erän alku oli samankaltainen kun ensimmäisenkin, kun vastustaja laitettiin jäähypenkille korkeasta mailasta ajassa 21:49. Ylivoima ei vieläkään toiminut, vastustajan alivoima sitäkin paremmin. Pitkä roikkupallo kärkipelaajalle, joka pääsi yksin läpi. Vantaan maalilla Lyydia Kolehmainen venyi kahdesti pallon tielle, mutta palloa ei siivottu ajoissa pois ja niin vastustaja pääsi laittamaan riparin sisään ja tilanne tasoittui 2-2. Kotijoukkueella oli paljon vetoja maalia kohti, joista tusina päätyi O2:sen maalinvartijalle torjuttavaksi, ja loput peitettiin puolustuksen toimesta, joten tilastomerkintöjä ei enempää tässä erässä nähty.

Viimeiseen erään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa. Ajassa 45:46 nähtiin Elisa Kososen ja Kaisa Nykäsen hienoa yhteispeliä, jossa pallo liikkui nätisti, ja Kaisa antoi vapauttavan pystysyötön Ellulle, josta maalivahdin harhautus ja Vantaa jälleen johtoon. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Minna Nurminen syötti Miia Kokolle pallon keskustaan, josta pieni kantti ja pallo maaliin. Kotijoukkueelle kahden maalin etumatka, mutta vieraat jatkoivat takaa-ajoa. Ajassa 53:43 vastustaja käytti aikalisänsä ja sai sen jälkeen painetta Vantaan päätyyn. Kavennus 4-3 tulikin ajassa 56:20, kun matala veto upposi alakulmaan. Muutama sekunti myöhemmin vastustaja kulutti jälleen jäähypenkkiä, ja ylivoimaviisikko lähti pitämään palloa ja pyörittämään rauhassa peliä. Riitta Lankisen tarkka veto yläkulmaan kasvatti kotijoukkueen johtoa.

Viimeiset minuutit O2 yritti kavennusta ilman maalivahtia siinä onnistumatta, joten pisteet jäivät ansaitusti Myyrmäkeen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Riitta Lankinen.